|
Forum.Gomoku.pl Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente |
 |
Reprezentacja Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente - VII tura IRP
angst - 2005-09-20, 02:23 Temat postu: VII tura IRP 1 października wystartuje VII edycja eliminacji do IRP
Gramy, podobnie jak w VI turze, każdy z każdym w swojej grupie po 6 partii (10 minut na grę, plansza 15x15, swap, zakaz cofania, stoły publiczne).
Wszyscy gracze, którzy chcą wystartować w VII edycji IRP, zobowiązani są do przesłania, w ciągu bieżącego tygodnia, na adres piotrek401@o2.pl, wypełnionego formularza z aktualnymi danymi. Dane dawno nie były aktualizowane, być może u niektórych osób coś się zmieniło. Chciałem także nadmienić, że przesłanie formularza będzie jednocześnie oznaką chęci gry (równoznaczne z deklaracją uczestnictwa w kolejnej turze)
W formularzu należy podać następujące dane:
1. Imię i nazwisko
2. Nick
3. Nick na forum
4. Miejsce zamieszkania (z podaniem województwa)
5. Data urodzenia
6. Zajęcie (uczeń/student/pracujący/bezrobotny)
7. Adres mailowy (jeśli inny niż ten, z którego nadesłano formularz)
8. Numer gadu-gadu
Do końca września przyjmuję także zgłoszenia nowych graczy - kandydatów do gry w IRP. Szczegóły znajdziecie tutaj .
Więcej informacji (m.in. na temat zasad awansów i spadków) podam przed rozpoczęciem tej edycji. Zasady w dużej mierze zależeć będą od ilości zgłoszonych osób (na razie formularz przesłały 3 osoby)
Pozdrawiam
Angst
raigeken - 2005-09-20, 16:58
1 października, nie za wcześnie? Dopiero skończyła się 6 tura, a Ty chcesz juz zaczynać 7. Jak dla mnie to zbyt prędko i w NAJ(naj naj)GORSZYM WYPADKU może się zdarzyć, że nie zagram, chociaz zgloszenie juz wyslalem. (najwyzej powiadomie o tym wczesniej) Mam nadzieje, ze przedluzysz 'wakacje' przed nastepna tura
Pozdrawiam, Raigeken.
adik - 2005-09-20, 20:07
Nie zagram.
Pozdrawiam, Adik.
angst - 2005-09-26, 01:25
Cały czas czekam na zgłoszenia (jest ich jak na razie bardzo mało)
Przypominam, że aby zagrać w VII turze, muszą je nadesłać wszyscy gracze, a nie tylko z grupy K.
Pozdrawiam
Angst
lutalek - 2005-09-26, 12:20
potwierdzam chęć uczestnictwa w VII Turze IRP
crazy_knight - 2005-09-26, 15:03
To wyślij formularz
angst - 2005-09-26, 17:07
Wszyscy, którzy chcą grać w VII turze muszą nadesłać wypełniony formularz
Pozdrawiam
Angst
lutalek - 2005-09-26, 17:32
nie ukrywam że jedyne co przyszło mi do głowy zaraz po przeczytaniu poprzednich postów, to co to za głupota, do cholery jasnej , rozumiem zgłoszenia nowych kandydatów lub tych którzy sie migają, opuszczają, pauzują ale my - stara gwardia? ,
przecież ty już wiesz o mnie prawie tyle co moja żona, po co jeszcze zaśmiecać RAM mymi danymi?
angst - 2005-09-27, 00:46
Wyszedłem z założenia, że jeśli ktoś nie ma czasu na wysłanie formularza, to i na gry w IRP nie znajdzie. Można będzie odrzucić parę osób już na starcie
Pozdrawiam
Angst
connex - 2005-09-27, 18:53
Czy jest gdzieś udostepniona lista graczy którzy bedą grać w VII turze IRP ?
POzdRAwiAM
adik - 2005-09-27, 19:06
Cytat: | Czy jest gdzieś udostepniona lista graczy którzy bedą grać w VII turze IRP ? |
Wypadałoby sprawdzić, nie?
http://forum.gomoku.pl/viewtopic.php?t=1017
Pozdrawiam, Adik.
pl_rafal - 2005-09-30, 19:52
Angst co zamierzasz w związku z grupą Z2, do której zgłosiły się tylko 2 osoby??
rozbijacz - 2005-09-30, 21:02
pl_rafal napisał/a: | Angst co zamierzasz w związku z grupą Z2, do której zgłosiły się tylko 2 osoby?? | [quote="pl_rafal"]
hmm. Zgłosiło się chyba 5 ośob:Ciap,Chaosu,Lunar,Rozbijacz i Raven. Wychodzi mi, że zgłosiło się 5 osób chyba, że coś żle spojrzałem.
Pavlini - 2005-09-30, 22:14
Zgłaszam sie, choc nie podoba mi się system z dwiema grupami B.
Lunar - 2005-10-01, 08:15
rafalowi bardziej o Z1 chodzilo a pavlini musisz wyslac frmularz - zwykle zglaszam sie nie wystarczy
PS. dzis zaczynamy grac tak? heh, swietnie
pl_rafal - 2005-10-01, 10:28
Tak chodziło mi o Z1. Przepraszam pomyliłem się Jeszcze myślę o VI edycji...
angst - 2005-10-01, 18:18
Można już rozgrywać mecze VII tury IRP
Jednocześnie chciałem zastrzec, że można grać (z osobami z własnej grupy, wymienionymi w temacie o składach grup), aczkolwiek uprzedzam, że ze względu na małą ilość zapisanych do tej tury, jeszcze w ciągu najbliższego tygodnia zapadna pewne kluczowe decyzje odnośnie awansów i spadków. W tej chwili mogę powiedzieć jedynie, że gramy wg standardowych parametrów: 10 min, swap, 15X15, zakaz cofania, stoły publiczne, 6 gier z każdym rywalem.
Jeśli ktoś uważa, że nie znając do końca zasad nie powinien zaczynać, niech wstrzyma się z graniem do przyszłego tygodnia (ja jak najszybciej postaram się ustalić, jakie są ostateczne składy grup).
Osoby, które do tej pory nie wysłały formularza, mają szansę nadrobić to w ciągu kilku najbliższych dni
Pozdrawiam
Angst
angst - 2005-10-04, 01:30
UWAGA!!!
Następujące osoby proszę o pilną informację na temat chęci uczestnictwa w VII edycji IRP:
Advaldo
Browar
Icarus
Kakarol
Przemek_nh
Wicher
Mam już zaplanowanych kilka nowinek, ale musze znać liczbę uczestników. Ponieważ i tak jest już po terminie daję Wam czas na odpowiedź jedynie do środy
Pozdrawiam
Angst
P.S. Nick Losia znów bez kreseczki
Lunar - 2005-10-04, 19:17
wiem ze moje slowo nic nie znaczy wobec braku odzewu ze strony przemek nh ale mowil na gg ze sie zdecydowal i ze juz sie zapisal! wiec ja nie jarze o co chodzi... moze sie jeszcze dookresli ale chcial grac!
angst - 2005-10-05, 00:44
Mam nadzieję, że do jutra (do północy) wszystko się wyjaśni.
Dodatkowo postanowiłem przyspieszyć reorganizację rozgrywek (szczegóły wkrótce), co mam nadzieję, wpłynie też na wzrost ich atrakcyjności (chociaż radzę pamiętać, że nie to jest celem ).
Najpóźniej w sobotę pojawią się konkrety odnośnie spadków i awansów w tej edycji.
Pozdrawiam
Angst
angst - 2005-10-06, 00:22
W celu przyspieszenia reorganizacji rozgrywek (a także, nie ukrywam, w związku z kilkoma rezygnacjami przed sezonem) zmniejszyłem liczbę grup.
Połączone grupy B1 i B2 utworzyły grupę B, a do grupy C włączyłem Z1. Z grup Z2 i K powstała grupa Z. Bez zmian pozostała jedynie grupa A.
Gramy tradycyjnie na planszy 15x15, 10 minut, swap, zakaz cofania, stoły publiczne. Każdy z każdym (we wszystkich grupach) rozgrywa pojedynki liczące 6 partii.
Szczegóły odnośnie awansów i spadków podam w weekend. Już teraz chcę jednak dodać, że obecna tura będzie składała się z 2 faz: zasadniczej i finałowej. Faza zasadnicza potrwa tym razem do 12 listopada. Więcej detali wrótce
Pozdrawiam
Angst
P.S. Do rozgrywek mają jeszcze szansę dołączyć Advaldo, Browar i Kakarol - czekam na ich deklaracje do końca tygodnia.
angst - 2005-10-09, 04:08
Do VII tury IRP przystąpiło 38 zawodników podzielonych na 4 grupy. Bieżąca edycja będzie składała się z dwóch faz: zasadniczej i finałowej.
W fazie zasadniczej gramy każdy z każdym w obrębie własnej grupy 6 gier (plansza 15x15, swap, 10 minut na gracza, zakaz cofania, stoły publiczne). Po jej zakończeniu (12 listopada), rozpocznie się faza finałowa, w której zawodnicy, zależnie od wyniku osiągniętego w fazie zasadniczej, przydzieleni zostaną do nowych grup w następujący sposób:
Miejsca od 1 do 5 z grupy A – nowa grupa A
6-8 A – nowa grupa AB
1-5 B – AB
6-9 B – BC
1-5 C – BC
6-10 C – CZ
1-5 Z – CZ
6-11 Z – Z
W ten sposób uzyskamy przed fazą finałową 5 nowych grup: A, AB, BC, CZ i Z.
Zasady rozgrywania spotkań w fazie finałowej dla poszczególnych grup:
Grupa A (5 osób)
Każdy z każdym rozgrywa po 8 partii. Do tego doliczone zostaną wyniki meczów z fazy zasadniczej rozegranych z aktualnymi rywalami (czyli w sumie do zdobycia jest 56 punktów).
W grupie tej toczy się walka o zwycięstwo w aktualnej turze IRP
Grupa AB (8 osób)
Każdy z każdym rozgrywa po 6 partii. Nie mają znaczenia wyniki z fazy zasadniczej (do zdobycia 42 punkty).
3 najlepsze osoby zagrają w VIII edycji w grupie A, pozostałe w grupie B.
Grupa BC (9 osób)
System analogiczny jak w AB (zatem do zdobycia 48 punktów).
7 najlepszych osób zagra w VIII edycji w grupach B1 i B2 (przydział do grup naprzemienny).
Pozostałe 2 (plus urlopowany Adek) w grupie C.
Grupa CZ (10 osób)
System rozgrywek jak w AB i BC (do zdobycia 54 punkty).
7 najlepszych osób zagra w VIII edycji w grupie C, a pozostałe w grupie Z.
Grupa Z (6 osób)
System podobny do grupy A. Każdy z każdym rozgrywa po 8 partii. Do tego doliczone zostaną wyniki meczów z fazy zasadniczej rozegranych z aktualnymi rywalami (czyli w sumie do zdobycia jest 70 punktów).
Osoba, która zajmie ostatnie miejsce, w VIII turze będzie musiała występować jako kandydat. Pozostali zagrają w grupie Z (walka toczy się zatem o utrzymanie w IRP ).
Podobnie jak w poprzednich rundach w celu uzyskania kwalifikacji (w obu fazach) należy rozegrać co najmniej połowę pojedynków.
Faza zasadnicza potrwa do 12 listopada. Faza finałowa z kolei od 12 listopada do 24 grudnia.
Daty kontrolne to:
22 października (faza zasadnicza)
3 grudnia (faza finałowa)
Wymagane limity:
A – 4 pojedynki
B – 4
C – 5
Z – 5
A (faza finałowa) – 2
AB – 4
BC – 4
CZ – 5
Z – 3
Przed tą edycja poprosiłem wszystkich, aby ponownie zdeklarowali się, czy chcą grać w IRP. Z większością z Was porozmawiałem także na ten temat. Mam nadzieję, że tym razem obędzie się bez tak licznych walkowerów i rezygnacji
Życzę wszystkim powodzenia i samych dobrych gier
Pozdrawiam
Angst
P.S. W Regulaminie IRP dodałem zdanie na temat naliczania ewentualnych walkowerów.
Lunar - 2005-10-10, 00:56
mnie jest baaardzo przykro ale stawiam 3-1 ze do 22.10 nie zdaze rozegrac polowy spotkan! bede sie bardzo staral ale czarno to widze nawet jesli wszyscy beda na mnie czekac 24h na dobe a samoto jest juz nierealne... no nic, najwyzej mi urwiesz ze 2pkt... :/
losiu - 2005-10-13, 17:45
Witam Już częsciej bede zerkał na kurnik szukam
Aaru
Blind
Blueman
Browar
Crazy_knight
Martin1234
Muchaldinho
Peaceman
Rafal
Prosze o kontakt... na PW
angst - 2005-10-16, 20:03
Udało mi się zakończyć fazę zasadniczą tej tury
Mam nadzieję, że niedługo inni pójdą w moje ślady. Na razie wygląda to kiepsko. Przypominam, że 22 października przypada data kontrolna.
Skończyły sie wakacje i okres urlopowy, do matury i egzaminów na studia daleko, także niewiele osób powinno mieć racjonalne powody tłumaczące taki brak rozegranych gier Jak na razie zresztą nikt nie zgłosił żadnych kłopotów (z wyjątkiem Teufelchena i Zakona).
Czekam zatem na nadrabianie zaległości
Pozdrawiam
Angst
lutalek - 2005-10-18, 12:23
Alicecooper
Amigo
Dein
Dragonik
Pavlini
Teufelchen
Wonder
w związku z tym iż zbliża się termin kontrolny, a z powyższymi osobami nie miałem możliwości do tej pory zagrać (oprócz dragona ), zgłaszam swą gotowość na dziś i jutro w godz 19 - 22:00, pozostałe dni w tygodniu raczej nie wchodzą w gre w moim przypadku, pozostaje tylko sobota i niedziela ale nie moge na 100% potwierdzić, że będę przez weekend w domu
lutalek - 2005-10-21, 10:18
ponownie zgłaszam swoją chęć do rozegrania pojedynków z przeciwnikami z mojej grupy, będe dostępny również w sobote w godz 9:00 - 15:00
losiu - 2005-10-21, 20:29 Temat postu: Obecna Tabela Grupy " C " Obecna Tabela Grupy C
irp_losiu
irp_blueman
irp_browar
irp_crazy_knight
irp_martin1234
irp_muchaldinho
irp_peaceman
irp_rafal
irp_blind
W R P
1. Losiu 14 - 0 - 10
2. Muchaldinho 13 0 5
3. Crazy_knight 10 0 26
4. Aaru 7 2 9
5. Peaceman 5 0 1
6. Martin1234 4 0 2
7. Rafal 3 0 3
8. Blueman 2 2 2
9. Blind 0 0 0
W- Wygrane
R- Remisy
P- Porażki
blind - 2005-10-22, 13:23
W obecnej sytuacji nie jestem w stanie rozgrywac irp (taki net :/)
Kurnik jedynie po 1 w nocy chodzi jako tako, wiec jesli by ktos byl zainteresowany taka pora niech da znac
Zagram jesli tylko net pozwoli
Pozdrawiam, Blind
angst - 2005-10-22, 18:03
Z gry w tej turze zrezygnował Raigeken
W związku z tym limit gier dla grupy A to 3 pojedynki. Przypominam, że dziś data kontrolna - proszę nadrabiać zaległości
Pozdrawiam
Angst
Minuta - 2005-10-22, 18:56
Moze ktos laskawie zagra pojedynek
Ciap - 2005-10-22, 23:11
irp_ciap - irp_rozbijacz 1-0-5
irp_ciap - irp_wicher 3-0-3
irp_ciap - irp_habakuk 1-0-1
angst - 2005-10-23, 02:00
Minęła właśnie data kontrolna dla fazy zasadniczej VII tury IRP.
Tradycyjnie jest niestety dużo braków, ale widziałem też sporo "pozytywnej energii" Wiem, że co najmniej kilka osób miało wystarczające usprawiedliwienie dla uniknięcia kary, przez co poniekąd wymaganych ilości gier nie mogły rozegrać inne osoby. W związku z tym, w połaczeniu z relatywnie krótkim czasem przeznaczonym na rozegranie tej edycji, w drodze wyjątku, postanowiłem anulować WSZYSTKIM punkty karne
Mam nadzieję, że ta decyzja spotka się ze zrozumieniem, a zaległości wkrótce zostaną nadrobione. W innym razie pojawi sie przykra konieczność przyznania walkowerów
Pozdrawiam i życzę samych dobrych gier
Angst
martin1234 - 2005-10-23, 11:07
Ja rozegrałem na razie tylko jeden pojedynek. Z Losiem, który jako jedyny na razie się ze mną skontaktował. Prosiłbym resztę o to samo, najlepiej wysłanie PW z informacjami dotyczącymi terminów, które Wam odpowiadają.
Ja tradycyjnie pn-pt: 15-18 i po 20; soboty: prawie cały dzień, tylko muszę wiedzieć wcześniej o ktorej godzinie mam byc najlepiej; niedziela: najchetniej 13-18.
przemek_nh - 2005-10-23, 11:33
witam wszystkich z mojej grupy zapraszam do gry od piatku 28.10 po godzinie 15 w tym tygodniu nie mam czasu wiec prosze pisac na gg 2159955 w sprawie umuwienia terminu gry
connex - 2005-10-23, 14:16
Blackmore
Przemek_nh
Ciap
Chaosu
Habakuk
100per (tyklo 1 gra)
Dajecie znać kiedy możecie grać.
PoZdRaWiAm
aaru - 2005-10-24, 20:28
Do 23:00-23:30 będę na dobrocinie. Zainteresowanych rozegraniem brakujących gier zapraszam.
blackmore86 - 2005-10-26, 16:31
czesto jestem na gg (1641082) wiec jak bedziecie chcieli zagrac to napiszcie . Blackmore
dragon_katowice - 2005-10-30, 19:04
lutalek -dragonik 4:3
angst - 2005-10-31, 00:35
Dlaczego było 7 gier? W wynikach uwzględniłem pierwszych 6 partii.
Grupa C - do roboty
Pozdrawiam
Angst
lutalek - 2005-10-31, 11:13
byliśmy tak zaabsorbowani wytężaniem komórek mózgowych że nawet nie zauważyliśmy że nasz pojedynek się zakończyć powinien wcześniej i gdyby nie kartofle które przycisły dragona żeby je odcedzić gralibyśmy jeszcze dalej
taka postawa kapitanie powinna zostać publicznie doceniona, oddaliśmy się z darkiem całym ciałem i duszą reprezentacji podczas walki
blind - 2005-10-31, 15:00
Do czwarktu spokojnie moge grac w dzien wiec prosze o podanie godziny kiedy mozecie zagrac (dzisiaj 18-19 -> Martin)
angst - 2005-10-31, 15:23
lutalek napisał/a: | taka postawa kapitanie powinna zostać publicznie doceniona, oddaliśmy się z darkiem całym ciałem i duszą reprezentacji podczas walki |
Doceniam, doceniam...
Pozdrawiam
Angst
Kapitan Internetowej Reprezentacji Polski w Gomoku (IRP)
angst - 2005-11-08, 01:42
Przypominam, że w sobotę kończy się faza zasadnicza tej tury, a gier wciąż jak na lekarstwo
Proszę o nadrobienie zaległości
Pozdrawiam
Angst
Lunar - 2005-11-09, 20:13
wrocilem! udalo mi sie przed czasem odebrac kompa z serwisu (minely ponad 2 tygodnie!) i mam nadzioeje troche pograc! bede jutro od 12-13 do jakiejs 18 (mozeliwe przerwy ofkoz) i w piatek w zasadzie od poludnia caly dzien
siedze na dobrocinie na niku rlunar - zainteresowanych prosze o kontakt a gier do rozegrania mam az 6 wiec licze na jakis odzew
lutalek - 2005-11-10, 10:29
teufelchen
wonder
prosze o kontakt na pw lub gg, praktycznie jutro i w sobote od rana do 18:00 jestem dyspozycyjny (istnieje także możliwość na zaaranżowanie nocnej potyczki )
marcin133 - 2005-11-11, 18:53
Hey
Chciałbym oświadczyć iż całkowicie rezygnuję z rozgrywek IRP.
Powód: nie mam chęci do gry, brak mobilizacji.
Życzę wszystkim powodzenia.
aaru - 2005-11-11, 19:20
Czy któraś z osób:
browar, muchaldinho, peaceman, rafal
wyraża chęć rozegrania gier z puli IRP?
blind - 2005-11-11, 20:46
Lista poszukiwanych:
Blueman
Browar
Muchaldinho
Rafal
Jestem prawe caly czas na kurniku (nick 'blind')
losiu - 2005-11-12, 11:18
Poszukuje Bluemana...
Jestem w Sobote od 10 do 14
A w Niedziele od 18 do 20
Chaosu - 2005-11-12, 15:16
. . .Proszę o kontakt Przemka NH, Habakuka, Rozbijacza i Blackmore : )
alicecooper - 2005-11-12, 16:34
dein
pavlini
wonder
czekam
angst - 2005-11-13, 03:33
Kilka godzin temu zakończyła sie Faza Zasadnicza VII edycji IRP, co oznacza, że rozpoczęła się jednocześnie Faza Finałowa tej tury
Niestety, aż 13 osób, spośród 36, które przystąpiło do rozgrywek, nie zostało sklasyfikowanych Tak się szczęśliwie składa, że aktualna edycja jest dwufazowa, więc wszyscy mają szansę rehabilitacji
Faza Finałowa potrwa do 24 grudnia - tym razem zrezygnowałem z daty kontrolnej. Aktualne składy grup można znaleźć tutaj, a wyniki tutaj.
Parametry rozgrywanych gier są takie same dla wszystkich grup: 10 minut na grę, plansza 15x15, swap, zakaz cofania, stoły publiczne. W każdej z nich obowiązuje jednak inny system rozgrywek:
Grupa A
Każdy z każdym rozgrywa po 8 partii.
5 graczy rywalizuje o prestiż i Mistrzostwo VII edycji IRP Liderem jest na razie Puholek (przypominam, że w ostatecznym rozrachunku liczą się punkty z Fazy Zasadniczej), ale jego przewaga to tylko 3 punkty nad Honorem i 4 nad Minutą
Grupa AB
Każdy z każdym rozgrywa po 6 partii.
Spośród 6 zawodników trzech najlepszych zagra w VIII edycji w grupie A, a pozostali w B1 (miejsca 4. i 6.) i B2 (miejsce 5.).
Grupa BC
Rozgrywamy po 4 partie z każdym przeciwnikiem.
8 najlepszych osób awansuje do grupy B1 (miejsca nieparzyste) oraz do B2 (miejsca parzyste). Ostatnia osoba, wraz z Adkiem, który zrobił sobie w tej turze przerwę, zagra w grupie C.
Grupa CZ
Także rozgrywa się po 4 partie z rywalami.
8 najlepszych osób zagra w kolejnej edycji w grupie C, a dwie ostatnie w grupie Z.
Grupa Z
Każdy z każdym gra po 6 partii.
Ostatnia osoba opuści szeregi IRP (może zgłosić się ponownie do VIII edycji jako Kandydat) - gramy zatem o utrzymanie w IRP!
Mam nadzieję, że zasady są klarowne - w razie wątpliwości proszę pytać
Liczę, że tym razem obędzie się bez walkowerów i wszyscy będą sklasyfikowani
Pozdrawiam i życzę udanych gier
Angst
lutalek - 2005-11-13, 09:47
piotrku po raz kolejny zmieniłeś zasady w trakcie trwania tury rozgrywek:
- pamiętam z pierwotnych ustaleń że z grupy b miało awansować 6 osób do ab, teraz jest 5, przynajmniej tak to pamiętam bo od początku rozgrywek myślałem że w naszej grupie zaciekła to może być tylko walka o to 6 miejsce właśnie
-rozumiem że w moich potyczkach z teufelchenem przyznano obustronne walkowery, dlaczego? dlaczego jestem karany za to że przeciwnik nie znalazł od początku rozgrywek czasu żeby ze mną zagrać? ja mam za to dostać walkowera? a może chodzi o to że wtedy to ty kapitanie zamiast mnie spadłbyś do grupy bc? (pkt mamy po równo więć pewnie stwierdzisz że decyduje bezpośrednia gra, ale teufelchen wygrywająć ze mną 6:0 też wchodzi przed ciebie.... )
-analizując zasady rozgrywania meczy, ich zmiany od początku rozgrywek, właściwie wcale się nie dziwie niektórym graczom, nie zagrali bo nie mieli po co, albo już awansowali albo już spadli a brakujące do rozegrania potyczki po prostu olali (choć mogły one mieć duże znaczenia dla olanych), olali bo kapitan jest wyrozumiały i nic im nie zrobi, a jak im zrobi to i tak później się z tego wycofa (właściwie nawet kary można obecnie zupełnie olać, czym jest 1 pkt karny przy rozegranych/zdobytych kilkunastu/kilkudziesięciu )
-myśle kapitanie że sie troche zapętliłeś, analizując twoje ostatnie modernizacje w systemie rozgrywek aby je uatrakcyjnić i zmobilizować graczy doprowadziłeś do tego (na przykładzie początkowej grupy b) że można większość parti po prostu olać, spada sie do grupy bc (można rozegrać było tylko minimum żeby być skalsyfikowanym do daty kontrolnej) w grupie bc rozegrać 1-2 pojedynki, wygrać je i znów wszystko olać, spada tylko 1 osoba, pozostałe znów będą w grupie b
reasumując po 3 miesiącach rozgrywek, dużym nakładzie czasu, umawianiu się , poceniu sie nad planszą, uzyska sie wynik dokładnie taki sam jak na rozpoczęciu rozgrywek -awans do grupy b i wynik ten będzie dokładnie taki sam jak u osoby która położyła lage na VII ture - BEZ SENSU
KAPITANIE IRP-co dalej?
ps czy przypadkiem w Bytomiu nie powiedziałeś do mnie i teufelchena że do końca rozgrywek mamy jeszcze 2 tygodnie? można to traktować jako pomyłke (przejęzyczenie) ale można i potraktować jako przesunięcie ostatecznego terminu (przecież tyle razy zmieniałeś już daty i zasaday, że nie byłoby w tym nic dziwnego )
angst - 2005-11-13, 13:45
lutalek napisał/a: | piotrku po raz kolejny zmieniłeś zasady w trakcie trwania tury rozgrywek: - pamiętam z pierwotnych ustaleń że z grupy b miało awansować 6 osób do ab, teraz jest 5, przynajmniej tak to pamiętam bo od początku rozgrywek myślałem że w naszej grupie zaciekła to może być tylko walka o to 6 miejsce właśnie |
Wybacz, ale ani razu w trakcie rozgrywek nie było informacji o awansie 6 graczy do grupy AB. Nie mogę odpowiadać za to, co niektórzy gracze sobie wyobrażą. Po to jest forum i po to ślęczę po nocach pisząc posty z zasadami, aby każdy znalazł minutę i sobie je przeczytał, co niestety większość graczy traktuje lekceważąco.
Jak rzucasz takie oskarżenia, to zacytuj moją wypowiedź, bo godzisz w moją wiarygodność, a na to sobie nie mogę pozwolić.
lutalek napisał/a: | -rozumiem że w moich potyczkach z teufelchenem przyznano obustronne walkowery, dlaczego? dlaczego jestem karany za to że przeciwnik nie znalazł od początku rozgrywek czasu żeby ze mną zagrać? ja mam za to dostać walkowera? a może chodzi o to że wtedy to ty kapitanie zamiast mnie spadłbyś do grupy bc? (pkt mamy po równo więć pewnie stwierdzisz że decyduje bezpośrednia gra, ale teufelchen wygrywająć ze mną 6:0 też wchodzi przed ciebie.... ) | Akurat z tym walkowerem miałem najmniej problemów. Śmieszy mnie, a jednocześnie przeraża, że przez tyle czasu osoby, które praktycznie mogłyby zagrać taki mecz codziennie na gobanie, nie dają rady się dogadać co do terminu. A Twój argument, że przeciwnik nie znalazł czasu jest równie dobry dla Piotrka. W tej fazie przyznalem prawie same obustronne walkowery. Wyjątek to Zakon, bo tu znałem dobrze sytuację i wiedziałem, że był mało dostępny, a ukaranie obustronnym walkowerem byłoby nie w porządku dla rywali.
lutalek napisał/a: | -analizując zasady rozgrywania meczy, ich zmiany od początku rozgrywek, właściwie wcale się nie dziwie niektórym graczom, nie zagrali bo nie mieli po co, albo już awansowali albo już spadli a brakujące do rozegrania potyczki po prostu olali (choć mogły one mieć duże znaczenia dla olanych), olali bo kapitan jest wyrozumiały i nic im nie zrobi, a jak im zrobi to i tak później się z tego wycofa (właściwie nawet kary można obecnie zupełnie olać, czym jest 1 pkt karny przy rozegranych/zdobytych kilkunastu/kilkudziesięciu ) |
Jak do tej pory raz anulowałem kary. Większość uznała, że prawdopodobnie nie są już one potrzebne. Nie da się tego porównać, nie wprowadzając w życie dwóch wariantów. O jakich zmianach od początku rozgrywek mówisz? W tej turze zrezygnowała tylko 1 osoba, więc było ich najmniej. Zmiany wynikają zwykle z rezygnacji graczy, na które ja w swojej ograniczoności nic nie jestem w stanie poradzić.
lutalek napisał/a: | -myśle kapitanie że sie troche zapętliłeś, analizując twoje ostatnie modernizacje w systemie rozgrywek aby je uatrakcyjnić i zmobilizować graczy doprowadziłeś do tego (na przykładzie początkowej grupy b) że można większość parti po prostu olać, spada sie do grupy bc (można rozegrać było tylko minimum żeby być skalsyfikowanym do daty kontrolnej) w grupie bc rozegrać 1-2 pojedynki, wygrać je i znów wszystko olać, spada tylko 1 osoba, pozostałe znów będą w grupie b |
Rzeczywiście można sobie "olać". A potem Roy nie gra w A tylko w AB, a Teufelchen w BC a nie w AB (przytoczyłem te nicki jako przykład, choć akurat o tych osobach mam bardzo dobre zdanie. Ich sytuacja odpowiada na Twoje pytanie).
Ponadto nie każdego ambicją jest utrzymanie w grupie B i spadek do BC niekoniecznie odbierają pozytywnie.
lutalek napisał/a: | reasumując po 3 miesiącach rozgrywek, dużym nakładzie czasu, umawianiu się , poceniu sie nad planszą, uzyska sie wynik dokładnie taki sam jak na rozpoczęciu rozgrywek -awans do grupy b i wynik ten będzie dokładnie taki sam jak u osoby która położyła lage na VII ture - BEZ SENSU |
Odpowiedziałem na to już wyżej. Ciekawe jakim sposobem Roy czy Raigeken przebili sę do grupy A. Może nad ppanszą pocili się nieco bardziej niż inni? A może grają po prostu trochę lepiej?
lutalek napisał/a: | KAPITANIE IRP-co dalej? |
Pytanie dla mnie zbyt ogólne. Rozwiń myśl, a z chęcią postaram się odpowiedzieć.
lutalek napisał/a: | ps czy przypadkiem w Bytomiu nie powiedziałeś do mnie i teufelchena że do końca rozgrywek mamy jeszcze 2 tygodnie? można to traktować jako pomyłke (przejęzyczenie) ale można i potraktować jako przesunięcie ostatecznego terminu (przecież tyle razy zmieniałeś już daty i zasaday, że nie byłoby w tym nic dziwnego ) |
Pamiętam tę rozmowę (i mam nadzieję, że nie tylko ja). Każdy kto był jej świadkiem widział, że nie jestem pewny odpowiedzi. Wybaczcie, ale rano nie myślę zbyt trzeźwo, a po to są zasady, aby można było samemu sprawdzić. Co więcej, to pytanie było zupełnie nie na miejscu. Pamiętam, że powiedziałem, że za tydzień lub dwa (być może z naciskiem na dwa). A na 90% powiedziałem, że nie pamiętam, bądź nie jestem pewny.
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale zmienianie dat to już przeszłość. Oczywiste jest, że czasem muszę modyfikować zasady, bo taka jest moja rola. Przy licznych rezygnacjach, bez zmiany zasad rozgrywki nie miałyby zupełnie sensu. Ale zawsze staram się zmieniać je na korzyść graczy (nigdy np. nie ograniczam liczby awansujących lub nie zwiększam liczby spadających w trakcie rozgrywek).
Zauważyłem, że na zakończenie każdych rozgrywek (ILP, IRP) masz jakieś pretensje. Może zamiast wylewać żale lepiej usiąść trochę nad gobanem i potrenować?
Przerażają mnie takie posty, bo mam wrażenie, że niektórzy uważają, iż siedzę sobie w domu i tak ustalam zasady, żeby niezależnie od wyników gdzieś awansować, a najlepiej wygrać IRP. To są naprawdę poważne oskarżenia. Jedyne, co pocieszające, to że zupełnie nieprzemyślane. Poczytaj sobie Regulamin, przejrzyj zamieszczane w tym temacie przeze mnie informacje i napisz coś rozsądnego.
Pozdrawiam
Angst
lutalek - 2005-11-13, 14:58
angst napisał/a: | Akurat z tym walkowerem miałem najmniej problemów. Śmieszy mnie, a jednocześnie przeraża, że przez tyle czasu osoby, które praktycznie mogłyby zagrać taki mecz codziennie na gobanie, nie dają rady się dogadać co do terminu. A Twój argument, że przeciwnik nie znalazł czasu jest równie dobry dla Piotrka. |
nie bardzo to rozumiem, to jak jeszcze inaczej mam się z kimś umawiać na gre jak nie przez posty, pw lub gg, czy naprawde mało razy w tej turze (jak i w poprzednich) prosiłem swoich przeciwników o gre?a argument że blisko siebie mieszkamy (śląsk) co ma znaczyć, że mam do nie go pojechać do domu? oj piotrku piotrku, ile razy któryś z graczy tej tury zaproponował mi gre/ termin? nie wiesz? podpowiem ci - 0, mimo to jakoś sam się z większością dogadałem i wszystko zagrałem
Cytat: | Jak do tej pory raz anulowałem kary. Większość uznała, że prawdopodobnie nie są już one potrzebne. Nie da się tego porównać, nie wprowadzając w życie dwóch wariantów. O jakich zmianach od początku rozgrywek mówisz? W tej turze zrezygnowała tylko 1 osoba, więc było ich najmniej. Zmiany wynikają zwykle z rezygnacji graczy, na które ja w swojej ograniczoności nic nie jestem w stanie poradzić.
|
jeżeli uważasz zmianę w trakcie trwania już tury na podgrupy ab , bc itd za mało istotną, no to gratulacje
Cytat: | Zauważyłem, że na zakończenie każdych rozgrywek (ILP, IRP) masz jakieś pretensje. Może zamiast wylewać żale lepiej usiąść trochę nad gobanem i potrenować? |
zauważyłem,że bardzo łatwo ci przychodzi używanie zwrotów każdy, zawsze choć niejak się mają do rzeczysistości, widocznie tak ci wygodniej byś troche złośliwym w stosunku do mnie, a szkoda bo mnie nie o to chodziło, tur dotychczas było w IRP VII, w ILP III, piotku czy naprawde warto było użyć stwierdzenia KAŻDYCH, skoro doiero 2 raz zgłaszam jakieś zastrzeżenia?
lutalek napisał/a:
-myśle kapitanie że sie troche zapętliłeś, analizując twoje ostatnie modernizacje w systemie rozgrywek aby je uatrakcyjnić i zmobilizować graczy doprowadziłeś do tego (na przykładzie początkowej grupy b) że można większość parti po prostu olać, spada sie do grupy bc (można rozegrać było tylko minimum żeby być skalsyfikowanym do daty kontrolnej) w grupie bc rozegrać 1-2 pojedynki, wygrać je i znów wszystko olać, spada tylko 1 osoba, pozostałe znów będą w grupie b
angst:
Rzeczywiście można sobie "olać". A potem Roy nie gra w A tylko w AB, a Teufelchen w BC a nie w AB (przytoczyłem te nicki jako przykład, choć akurat o tych osobach mam bardzo dobre zdanie. Ich sytuacja odpowiada na Twoje pytanie).
przytoczony przykład roya ma się nijak do mojego stwierdzenia, głównie chodziło mi o grupe b, niestety nie zuważyłeś że przytoczony przypadek teufelchena całkowicie odpowiada mojemu schematowi, podobnie jest ze mną i wonderka, nie ma znaczenia czy staraliśmy się czy nie, czy jeden myślał i się pocił a drugi olewał gre, ważnym w moim poście jest to, że nie zależnie od postawy jaką przyjelibyśmy i tak po 3 miesiącach wylądujemy w tej samej b grupie, naprawde tego nie widzisz? nie chodzi mi tu o to że ktoś był za głupi żeby awansować (a tak odebrałem twojego posta - 2 złośliwość), tylko o to że ktoś mógł się starać ale mu nie wychodziło oraz mógł olać rozgrywki a i tak są w tej samej grupie - tutaj mi coś nie pasuje
teufelchen - mam nadzieję że wiesz że jesteś tylko przykłademw w moich postach, a naszą gre mogliśmy rozegrać u nas w domu, przezcież tak blisko siebie mieszkamy
angst - 2005-11-13, 15:08
lutalek napisał/a: | angst napisał/a: | Akurat z tym walkowerem miałem najmniej problemów. Śmieszy mnie, a jednocześnie przeraża, że przez tyle czasu osoby, które praktycznie mogłyby zagrać taki mecz codziennie na gobanie, nie dają rady się dogadać co do terminu. A Twój argument, że przeciwnik nie znalazł czasu jest równie dobry dla Piotrka. |
nie bardzo to rozumiem, to jak jeszcze inaczej mam się z kimś umawiać na gre jak nie przez posty, pw lub gg, czy naprawde mało razy w tej turze (jak i w poprzednich) prosiłem swoich przeciwników o gre?a argument że blisko siebie mieszkamy (śląsk) co ma znaczyć, że mam do nie go pojechać do domu? oj piotrku piotrku, ile razy któryś z graczy tej tury zaproponował mi gre/ termin? nie wiesz? podpowiem ci - 0, mimo to jakoś sam się z większością dogadałem i wszystko zagrałem |
Niestety nie mam wglądu do priv i na gg. Tak, bliskie miejsca zamieszkania graczy, osobistą znajomosć, uważam za istotne.
lutalek napisał/a: | Cytat: | Jak do tej pory raz anulowałem kary. Większość uznała, że prawdopodobnie nie są już one potrzebne. Nie da się tego porównać, nie wprowadzając w życie dwóch wariantów. O jakich zmianach od początku rozgrywek mówisz? W tej turze zrezygnowała tylko 1 osoba, więc było ich najmniej. Zmiany wynikają zwykle z rezygnacji graczy, na które ja w swojej ograniczoności nic nie jestem w stanie poradzić.
|
jeżeli uważasz zmianę w trakcie trwania już tury na podgrupy ab , bc itd za mało istotną, no to gratulacje |
Informowałem, iż zmienią się reguły. Pozostawiłem każdemu wybór - można było poczekać z grami do ogłoszenia zmian. Można bez trudu znaleźć odpowiednie zapisy na forum, w tym temacie...
Pozdrawiam
Angst
lutalek - 2005-11-13, 15:28
i przypomne raz jeszcze, choć robisz ze mnie pieniacza,że swoje zastrzeżenia zgłaszam niejako post factum, bo nie mają one wpływu na rzeczywistość minioną (te walkowery nie zmienią tego czy awansuje czy nie), chodzi mi tylko o zasade, żeby wszystkich traktować równo ale i SPRAWIEDLIWIE!!
angst - 2005-11-13, 15:32
Tak właśnie postępuję.
Pozdrawiam
Angst
lutalek - 2005-11-13, 15:45
a i zapomniałem o najważnieszym, dopiero teraz to mi dotrało do głowy, nie zagraliśmy z piotrkiem bo mieliśmy remonty w domach i występowały problemy z internetem (roboty, chałas, kurz, pijaństwo robotników) a że mieszkamy przecież tak blisko siebie że ho ho, remonty robiła nam jednocześnie ta sama ekipa, skutecznie utrudniając możliwość zagrania
czy w związku z zaistaniałym faktem kapitan rozważa możliwość stoczenia pomiędzy nami zaległego pojedynku, pojedynku który w znaczący sposób zagraża miejscu w grupie b naszego kapitana ?
teufelchen masz życiową szanse awansu w tak dramatycznych okolicznościach, co ty na to? (kapitan na pewno uwzgędni wątek remontowy, przecież zawsze uwzględniał)
angst - 2005-11-13, 21:23
Bardzo zabawny post. Boki zrywać
Trzeba jednak znać regulamin - usprawiedliwiać się można przed zakończeniem daty kontrolnej, a nie po zakończeniu fazy zasadniczej.
Już kiedyś mieliśmy tu osoby, które wypowiadały się w czyimś imieniu. Jeśli Piotrek potwierdzi Twoje słowa o remoncie i zgłosi pretensje, co do podjętych przeze mnie decyzji, wówczas w drodze wyjątku rozpatrzę Twój "protest".
Pozdrawiam
Angst
losiu - 2005-11-13, 22:34
Wyszedłem z grupy... WoW - nie mam zadnych układów;) hehe...
Teufelchen - 2005-11-14, 07:19
No to jeszcze moje zdanie na koniec VII tury IRP - Przepraszam zarówno kapitana jak i te osoby z mojej grupy z którymi nie zagralem. Bylem rzeczywiscie zbyt pasywny. Czesciowo z wlasnej winy, czesciowo z przyczyn obiektywnych. Mialem chyba realna szanse na przejscie do AB - ale teraz to juz tylko gdybanie. Nie zagralem - nie mam punktow i nie mam o to do nikogo pretensji. Jezeli to pomoze zalagodzic dyskusje miedzy Angstem i Lutalkiem to poprosze rowniez o walkowery 0:6 z Pavlinim i Lutalkiem (Wonder z tego co zrozumialem nie byla klasyfikowana).
W kolejnej rundzie postaram sie uczestniczyc nieco aktywniej. Jezeli i wtedy z mojej winy nie uda mi sie rozegrac wszystkich meczy - nie bede dla siebie widzial wogole miejsca w IRP.
Pozdrawiam
Piotrek
lutalek - 2005-11-14, 12:38
dziękuje piotrku za walkowera ale teraz to już własny honor nie pozwala mi go przyjąć
angst - 2005-11-16, 00:24
Teufelchen napisał/a: | Jezeli to pomoze zalagodzic dyskusje miedzy Angstem i Lutalkiem to poprosze rowniez o walkowery 0:6 z Pavlinim i Lutalkiem |
Dyskusja chyba już zamknięta - ponadto walkowery, zgodnie z regulaminem dałyby Lutalkowi 2, a Pavliniemu 1 punkt
Ale sprawę uważam za zamkniętą i proszę o skupienie się na aktualnej edycji, która przypominam wciąż trwa - mamy teraz fazę finałową
Pozdrawiam
Angst
Lunar - 2005-11-16, 07:51
a ja wlasnie w sprawie tej fazy finalowej...
Angst - czy Ty utrzymujesz z ludzmi jakies kontakty zebys wiedzial co sie u nich dzieje? mowie w tej chwili o nizszych grupach bo gorna czesc to jeszcze wyglada w porzadku ale...
grupa C - 5 osob nkl, 5 klasyfikowanych rozbieznosc pkt 5 - 18 - i wszyscy awans
grupa Z - 6 osob nkl, 5 klasyfikowanych rozbieznosc 5 - 18,5 - i wszyscy awans
no i teraz w grupie Z pozostanie 6 nieklasyfikowanych - wiec raczej w rundzie fonalowej grac nie beda
w CZ - nas 5 ktorzy wyszli z Z i 5 nkl z grupy C - tez pogramy zapewne miedzy soba tak jak w rundzie zasadniczej
wydaje mi sie ze ci z nas ktorzy graja (bez wzgledu na to w ktorej grupie sa) traca (jako cala reprezentacja) na tym ze ludzie ktorzy sie zglaszaja nie graja! gdy siue zapisywalem bylo 5 grup no i po dwoch rundach absolutnie bez wzgledu na moje wyniki (wystarczy grac caly czas na 0-6) jestem w grupie C (bo z CZ do C wychodzi 7 osob na 5 grajacych tez ciekawe)
czy ta reprezentacja nie ma przypadkiem zbyt malego prestizu? tak naprawe graja tu ci ktorzy chca a nie ci ktorzy sa najlepsi i powinni nasz kraj reprezentowac (jak sama nazwa wskazuje) - dlaczego nie chca?
angst - 2005-11-17, 23:57
Lunar napisał/a: |
Angst - czy Ty utrzymujesz z ludzmi jakies kontakty zebys wiedzial co sie u nich dzieje? mowie w tej chwili o nizszych grupach bo gorna czesc to jeszcze wyglada w porzadku ale... |
Od kiedy podjąłem pracę, przestałem zajmować się umawianiem ludzi na mecze, co robiłem w pierwszych turach (czasami też teraz to robię, ale to zwykle zbieg okoliczności).
Lunar napisał/a: | grupa C - 5 osob nkl, 5 klasyfikowanych rozbieznosc pkt 5 - 18 - i wszyscy awans
grupa Z - 6 osob nkl, 5 klasyfikowanych rozbieznosc 5 - 18,5 - i wszyscy awans
no i teraz w grupie Z pozostanie 6 nieklasyfikowanych - wiec raczej w rundzie fonalowej grac nie beda
w CZ - nas 5 ktorzy wyszli z Z i 5 nkl z grupy C - tez pogramy zapewne miedzy soba tak jak w rundzie zasadniczej |
To była akurat szczęśliwy układ zdarzeń - awansowali po prostu wszyscy sklasyfikowani. Nie wiadomo, co by było, gdyby każdy zagrał swoje pojedynki - może byłoby podobnie.
Lunar napisał/a: | wydaje mi sie ze ci z nas ktorzy graja (bez wzgledu na to w ktorej grupie sa) traca (jako cala reprezentacja) na tym ze ludzie ktorzy sie zglaszaja nie graja! gdy siue zapisywalem bylo 5 grup no i po dwoch rundach absolutnie bez wzgledu na moje wyniki (wystarczy grac caly czas na 0-6) jestem w grupie C (bo z CZ do C wychodzi 7 osob na 5 grajacych tez ciekawe) | Od początku mam wizję, do której dążę. Na przeszkodzie stawały mi (i jest tak nadal) ciągłe decyzje nieodpowiedzialnych osób, będące bolączką IRP. Ludzie zapisują się, potem nie grają, a często nawet szkoda im minuty, żeby dać mi znać, że się im zwyczajnie nie chce grać. A najczęściej jest tak, że najbardziej zależy tym, którzy nie mają czasu, a kiedy go znajdą, to ktoś nie ma formy, boli go głowa, albo wszedł akurat na chwilę...
Lunar napisał/a: | czy ta reprezentacja nie ma przypadkiem zbyt malego prestizu? tak naprawe graja tu ci ktorzy chca a nie ci ktorzy sa najlepsi i powinni nasz kraj reprezentowac (jak sama nazwa wskazuje) - dlaczego nie chca? |
Nie będę oceniał prestiżu IRP - cięzko to zmierzyć... A to, że grają Ci, którzy chcą, jest naturalne i to w każdej dyscyplinie sportu. Z przymusu nikt kraju nie reprezentuje, to ma być wyróżnienie i zaszczyt (kto słyszał wywiad z Grzegorzem Piechną wie, o czym mówię, choć i bez wywiadu każdy powinien to wiedzieć).
Problemem jest szukanie w eliminacjach do IRP rozrywki, atrakcyjności, itp., a nie temu one służą... Może być ciekawie, ale nie może to być celem rozgrywek i dopóki jestem kapitanem, nie zmieni się to...
Dlaczego nie chcą? To już trzeba spytać samych (nie)zainteresowanych
Pozdrawiam
Angst
Lunar - 2005-11-18, 01:49
kurcze, jak pieknie by bylo gdyby akazdy dorosl do swojej roli w reprezentacji na tyle na ile ty to zrobiles... a przeciez my musimy tylko grac! a cala odpowiedzialnosc, organizacja i koordynacja rozgrywek spoczywaa na Twoich barkach - chocby za to ci ktorzy zawracaja Ci tylek powinni odwdzieczyc sie zaangazowaniem i mobilizacja wstarczajaca do tego by te kilka godzin poswiecic
i tylko jedna uwaga:
Problemem jest szukanie w eliminacjach do IRP rozrywki, atrakcyjności, itp., a nie temu one służą...
a dlaczego nie? chyba kazdy gracz gomoku traktuje te gre jako rozrywke prawda? przeciez to nie jest przedmiot w szkole ani temat zajec na studiach - kazdy z nas gra z wyboru a jesli oprocz tego wiaze gre z ambitnym celem grania w reprezentacji to , jak dla mnie przynajmniej, oznacza ze traktuje te rozrywke dosc powaznie - w praktyce jednakdzieje sie troche inacej i niezupelnie rozumiem dlaczego...
anyway, moze z rundy na runde bedzie lepiej przeciez Ci ktorzy grac nie chca a nowi gracze ktorzy sie pojawiaja przynajmniej czasem wydaja sie byc odpowiednimi ludzmi na odpowiednim miejscu
Pozdrawiam
lutalek - 2005-11-18, 13:13
utopia - zarówno twoje myślnie lunarze jak i twoje kapitanie
nic z tego nie bedzie chłopcy, pykamy sobie jest fajnie i miło, można sobie pogawędzić z przeciwnikiem, walnąc piwko we dwoje przez sieć , prestiżu już nie ma (a może nigdy nie było) tylko jakieś drastyczne rozwiązanie może zmienić obecną sytuacje (dla mnie to marazm), więc już nie ekscytujmy się tym że ktoś nie zagrał, zrezygnował, otrzymał walkowera, nikogo to nie obchodzi - NIKOGO, bo każdy IRP ma juz w dupie
smutne ale takie jest moje odczucie niestety
a przy okazji, jest ktoś chętny z grupy BC rozegrać dziś 18-20:00 jakiś mecz że tak nieśmiało zagadnę:?:
angst - 2005-11-18, 13:58
lutalek napisał/a: | utopia - zarówno twoje myślnie lunarze jak i twoje kapitanie
nic z tego nie bedzie chłopcy, pykamy sobie jest fajnie i miło, można sobie pogawędzić z przeciwnikiem, walnąc piwko we dwoje przez sieć , prestiżu już nie ma (a może nigdy nie było) tylko jakieś drastyczne rozwiązanie może zmienić obecną sytuacje (dla mnie to marazm), więc już nie ekscytujmy się tym że ktoś nie zagrał, zrezygnował, otrzymał walkowera, nikogo to nie obchodzi - NIKOGO, bo każdy IRP ma juz w dupie |
Lutalku, zapewniam Cię, że bardzo się mylisz. Przede wszystkim zapisy do IRP są dobrowolne, podobnie jak rezygnacja z uczestnictwa. Dawniej, zanim ktoś zrezygnował, próbowałem go od tego odwlec. Potem zrozumiałem, że jest to błąd - przypomnę, jak brzmi rozwinięcie skrótu IRP - jest to Internetowa Reprezentacja Polski (w domyśle - gomoku). Naprawdę Lutalku nie przekonasz mnie, że nie ma osób, które chciałyby reprezentować kraj, choćby w tak mało popularną grę jak gomoku. Oczywiście, że w dzisiejszych czasach pewne wartości to prehistoria, ale są osoby, którym na nich zależy. Nie chcę wymieniać nicków, ale z reguły są to osoby odpowiedzialne, którym niestety codzienne obowiązki nie pozwalają na uczestnictwo w takim wymiarze, w jakim by chcieli.
Ponawiam zadane wcześniej pytanie - czym jest wobec tego prestiż? Czym jest szacunek dla IRP? Ja na przykład zauważyłem, że osoby związane z gomoku z innych krajów (np. Czechy, Węgry) traktują mnie z racji funkcji kapitana IRP z większym szacunkiem niż nasi gracze. Podchodzę do sprawy bardzo poważnie i jest mi przykro, kiedy zarzuca się mi np. ustalanie walkowerów tak, abym awansował wyżej.
Tak naprawdę nie chodzi tutaj jednak o mnie, bo nie zależy mi na honorach ani nikt mi za to nie płaci. Znów pytam, czym jest prestiż i czy naprawdę nam na nim zależy. Eliminacje do IRP mają wyłaniać najlepszych aktualnie graczy, którzy mają ochotę grać w meczach reprezentacji Polski. Naszą największą bolączką jest tak naprawdę brak przeciwników.
Gramy tylko z Czechami i Węgrami, a każdy taki mecz poprzedzony jest długotrwałymi namowami z mojej strony, wręcz nękaniem przedstawicieli tych państw. Próbowałem dogadać się z innymi krajami, ale nie widziałem żadnego odzewu, a nie znam nikogo na tyle, żeby poprosić o mecz "po znajomości". Pewną szansę widzę w Eurolidze i poczynię w najbliższym czasie odpowiednie kroki.
To takie krótkie, ogólne przemyślenia dotyczące IRP. Generalnie post Lutalka nadawał się do wycięcia, niepotrzebnie pojawił się w nim wyraz "dupa". Co ciekawe mam wrażenie, że sam autor stanowi zaprzeczenie przedstawionej tezy, ale być może się w tym względzie mylę. Proszę potraktować moją odpowiedź jako zaproszenie do dyskusji - prawdopodobnie tradycyjnie nikt nie odpisze, ale zawsze warto spróbować. Mogę zadeklarować tylko jedno -
zawsze będę przy IRP, dopóki siły pozwolą i dopóki nie zostanę odwołany przez Zarząd. W razie czego sam będę grał z Czechami (no może z Minutą jeszcze, o ile podtrzymuje wcześniejsze deklaracje ). Wiem jednak, że jest pewne grono osób, którym zależy i wierzę, że IRP wytrwa przynajmniej do czasu, kiedy zaczniemy reprezentować oficjalnie Polskę na turniejach w realu.
Pozdrawiam
Angst
P.S. lutalek napisał/a: | smutne ale takie jest moje odczucie niestety |
Fajnie, że wreszcie nie ferujesz wyroków, ale piszesz o tym, iż jest to Twoja opinia - to duży krok naprzód
lutalek - 2005-11-18, 14:35
angst napisał/a: | Ja na przykład zauważyłem, że osoby związane z gomoku z innych krajów (np. Czechy, Węgry) traktują mnie z racji funkcji kapitana IRP z większym szacunkiem niż nasi gracze. |
dokładnie o to mi chodzi, juz VII tura trwa a sytuacja wciąż beznadziejna, piotrze czy naprawde nie nastał juz czas na jakieś drastyczne kroki
angst napisał/a: | Generalnie post Lutalka nadawał się do wycięcia, niepotrzebnie pojawił się w nim wyraz "dupa". Co ciekawe mam wrażenie, że sam autor stanowi zaprzeczenie przedstawionej tezy, ale ... | no chyba zaraz się napije, tak fanastycznie ukryty podtekst a jednak go wywąchał
oczywiście nie moge obiecać że sie poprawiłem (to ferowanie wyroków itp...)a nawet więcej - obiecuje że będe jeszcze gorszy, będe jak Tommy Lee Jones, w końcu mam ten immunitet przecież
martin1234 - 2005-11-18, 14:47
A ja prosiłbym o kontakt gaczy z CZ (najlepiej na priv, na gg też może być).
Grać mogę w zasadzie od poniedziałku do czwartku od 15 do 18 i po 20; w piątki gdzieś po 18; w soboty i niedziele ciężko powiedzieć, czasu mam dużo, ale nie mogę jednoznacznie powiedzieć w jakich godzinach mogę grać.
angst - 2005-11-18, 16:15
Ja proszę graczy z grupy AB o zaprzestanie wykręcania się i rozegranie ze mną spotkań
Tradycyjnie mogę grać w dni weekendowe nieomal przez całą dobę - wystarczy się wcześniej umówić
Pozdrawiam
Angst
roy_ - 2005-11-18, 19:34
powiem tak nie ma motywacji bo nie ma meczy panstwowych ! dlatego wielu ludzi rezygnuje badz sie nie przyklada
angsta szczerze mowiac podziwiam i ja nigdy bym sie tyle nie przejmowal jak on tym IRP ale to inna sprawa
gdyby chcieli grac z Polska to i bylaby m,otywacja do gry w irp -- i to jest kwestia bezdyskusyjna
mniejmy nadzieje ze kiedys mecze panstwowe osiagna jakas range i beda przyciagaly miliony
pozdro 600
losiu - 2005-11-19, 11:09
angst napisał/a: | Ja proszę graczy z grupy AB o zaprzestanie wykręcania się i rozegranie ze mną spotkań |
Wywal ich a daj mnie to zobaczysz dopiero jak szybko rozegram swoje gry... A z tobą partie przejdą w zapomnienie...
roy_ napisał/a: | powiem tak nie ma motywacji bo nie ma meczy panstwowych ! dlatego wielu ludzi rezygnuje badz sie nie przyklada |
Ja tam mam motywacje... Żeby wygrywać i grać z najlepszymi...
Lunar - 2005-11-21, 02:24
a moja motywacja jest grac i byc coraz lepszym!
gomoku niestalo nie moim zyciem, nie zabiera mi wiecej jak godzine czasu dziennie, a zdarzaja sie np. tygodnie w ktorych nie gram wcale - ale postep w swojej grze widze (nie jestem juz zielony ) i cieszy mnie to ze z pomami zaczynam rywalizowac jak rowny z rownym
dlatego tez postanowilem sprobowac sil w IRP - w A nigdy pewnie nie bede wiec nie gram dla reprezentowania kraju, bo jestem zbyt slaby - ale sam fakt gry w eliminacjach daje mi gwarancje rozegrania kilkunastu lub parudziesieciu gierz graczami przynajmniej na moim poziomie - na kurniku czasem trzeba godzinke poczekac zanim ktos na dluzej niz 1 gre usiadzie
moze traktuje IRP nie tak powaznie jak powinienem - ale chce grac i gram! na tyle na ile potrafie i na tyle na ile znajduje czas
chocby takie podejscie do IRP - jako do gwarantowanej rozrywki - zapewniloby zywotnosc i lepsza rywalizacje - czemu na oficjalach na kurniku jest kilkadziesiat osob 4 razy na tydzien? preciez nie wszyscy tam sa zieloni i nie wszyscy sa spoza kraju! a jednak nie chca lub nie wiedza ze moga grac - wiec nie graja... a szkoda
losiu - 2005-12-03, 15:23
Proszę o kontakt Wszystkich graczy z mojej grupy na celu rozegrania meczów w IRP...
Moje nr gadu-gadu to 5536167:)
Na Kurniku będe Tak:
Niedziela 10:30 do 11:30
Poniedziałek - od 9:00 do 14:00 - Jak nie pójde do szkoły z tego względu iz jestem chory w tym momencie...
Wtorek 9:30 do 12:30 - 19:30 - 20:40
W Takie Dni jestem dostepny na Kurniku jak i na Gadu- Gadu!
Prosze Więc O Kontakt...
angst - 2005-12-04, 22:52
Właśnie zakończyłem VII turę IRP Znów nie udało się awansować, ale może w następnej będzie lepiej
Do końca rozgrywek pozostały niecałe 3 tygodnie, a rozegranych gier, zwłaszcza w niższych grupach, jak na lekarstwo Prosze zacząć nadrabianie zaległości, bo w innym wypadku będę zmuszony podjąć radykalne kroki
Z bardziej pozytywnych wiadomości chciałbym przekazać fakt, iż nawiązałem kontakt z przedstawicielem jednego z krajów, z którym jeszcze nie graliśmy i wspólnie postaramy się zorganizować mecz, być może juz za dwa tygodnie. Na razie nie chcę zapeszać, więcej szczegółów podam, kiedy będą jakieś konkrety. Rywal byłby nieco egzotyczny i bylibyśmy faworytem tego meczu
Pozdrawiam
Angst
losiu - 2005-12-05, 18:11
Witam:)
Do Końca Tygodnia mam urlop chorobowy ze szkoły...
Prosze o kontakt z mojej grupy na celu rozegrania Meczów IRP
Jestem Dostepny do rozegrania irp tak:
Wtorek: 10:00 - 15:00 ≥
Środa : 9:00 - 11:00 ≤
Czwartek : 10:00 - 15:20 ∫
Piątek : 9:30 - 15:30 ≈
≡ Czekam Wypisalem tylko te godziny w które będe napewno! Nie licząc godzin Wieczornych...≡
Pozdrawiam!
losiu - 2005-12-06, 12:37
Losiu - Wonder 2,5 - 1,5
losiu - 2005-12-08, 13:07
Losiu - Peaceman 2-2
Losiu - Blind 0-4
__browar__ - 2005-12-10, 12:20
witam
bede mógł rozegrać wszystkie moje gry w tym tygodniu od poniedziałku do piątku w prawie każdej godzinie chętnych prosze o kontakt
gg 2716754
angst - 2005-12-14, 00:41
Proszę bardzo o nadrabianie zaległości - do końca tury już niecałe dwa tygodnie
Jak tak dalej pójdzie, to na koniec nastąpi niestety wielka czystka
Pozdrawiam
Angst
Ciap - 2005-12-15, 22:29
irp_habakuk - irp_ciap 5-0-1
angst - 2005-12-17, 23:23
Z gry w IRP zrezygnował Teufelchen
Wszyscy, wydawłoby się w wiekszości dojrzali i odpowiedzialni ludzie, deklarowali przed tą turą chęć uczestnictwa Dlaczego teraz nikt nie rozgrywa swoich gier?
Sytuacja wygląda w miarę dobrze w pierwszych dwóch grupach, a co się dzieje niżej, to lepiej przemilczeć
Przypominam, że do końca tej tury został tydzień. Mam nadzieję, że po tym czasie osoby, które opuszczą przymusowo szeregi IRP nie będą zgłaszać pretensji...
Pozdrawiam
Angst
lutalek - 2005-12-17, 23:34
prosze mych przeciwników z grupy odezwijcie się, jutro (niedziela) jestem dostępny i mam możliwość zagrać, w tygodniu pracuje do późna i z graniem jest gorzej, zostaje ewentualnie wtorek i środa wieczór ale żeby można było zagrać potrzebny jest mi przeciwnik
blind - 2005-12-18, 02:17
Przyznam sie bez bicia ze w tej turze (faza finalowa) nie wykazalem zadnej inicjatywy by zagrac mecze... a jednak udalo sie rozegrac 2 ( po 3 probach Losia i 2 Peacemana chyba )
Jutro zaplanowany mecz z Lutalkiem
Co do innych zawodnikow to wlasnie wysylam info na gg
angst - 2005-12-18, 12:06
Przypominam, że dysponuję numerami gg prawie wszystkich graczy.
Umawianie się poprzez gg to całkiem niezły sposób znalezienia rywala. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że dużo bardziej skuteczny niż siedzenie w Kurniku (lub nawet nie) i czekanie aż ktoś Was zaprosi do gry
Pozdrawiam
Angst
losiu - 2005-12-20, 21:16
Losiu- Lutalek 2-2
Czy reszta osob ma zamiar zagrac ze mną mecz IRP Z tego co widać wygląda że nie...
losiu - 2005-12-20, 21:30
angst napisał/a: | Liczę, że tym razem obędzie się bez walkowerów i wszyscy będą sklasyfikowani |
Pare dni od zakończenia a walkowerów troche będzie:) Chyba się troszke przeliczyłes...
angst - 2005-12-21, 01:09
Idą Święta, jest mało rozegranych gier, niedługo Sylwester i Nowy Rok, a do zakończenia tej tury bardzo mało czasu. Pojawiła się też prośba ze strony gracza, z którego zdaniem się liczę.
Nie wiem, jak to zostanie odebrane, ale aby uniknąć hekatomby, w drodze wyjątku, postanowiłem przedłużyć VII turę IRP do 7 stycznia przyszłego roku Wtedy też powinno być jasne, co w sprawie meczu z tajemniczym rywalem, który próbuję zorganizować
Dla leniwych jest to szansa na poprawę, a dla zrezygnowanych na zgłoszenie oficjalnej rezygnacji
Pozdrawiam
Angst
dragon_katowice - 2005-12-21, 15:12
ale jaja, znowu przekładanie terminu, nie wierze ,że ktoś nie umie rozegrać kilku gier w ciągu 40 dni
jestem przeciw przedłużaniu kolejnych tur
a tak z ciekawości ile ten tajemniczy gracz w tym czasie ma rozegranych gier na kurniku ?
lutalek - 2005-12-21, 15:41
jest fajnie, są święta, pada śnieg i jest miło, a najbardziej podoba mi się ten zwrot:
w drodze wyjątku postanowiłem przedłużyć VII ture - perełka
losiu - 2005-12-21, 16:43
Moje zdanie jest równe z tego względu iż:
Tym osobom ktorym zalezy na rozegranie meczów zrobili by to w terminie
A Tym co nie zależy to dla nich przedłuzenie okresu gier jest jak...Sami wiecie √
losiu - 2005-12-21, 17:45
Losiu - Aaru 3-1
Gość - 2005-12-21, 18:30
Ja tez podpisuje sie pod tym co mowil Dragon. Przedluzanie tur jest bezsensu.
Ale trzeba tutaj dodac, ze mimo dlugiego czasu, nawet gdy sie chce grac to bywa tak, ze ciezko jest znalezc przeciwnika. Sam Angst o tym wiesz, ile sie trzeba nagadac zeby zagrac. Moze wprowadzic jakis terminarz, tak zeby zmniejszyc to szalenstwo gier pod koniec tury.
Nie mowie o konkretach typu: "dn. xx,yy musicie zagrac", tylko np. "w tyg. x musicie zagrac i ustalcie to sami kiedy dokladnie".
Mysle, ze irp powinny byc rozgrywane regularnie a 2miesieczne tury powoduja, ze gra sie w ostatnim tyg. a przez reszte czasu nic.
Ale to tylko taka mala dygresja
pzdr.
losiu - 2005-12-21, 19:56
Aaru - Blind 2:2
Aaru - Peaceman 1:3
Blind - Losiu 4:0
Blind - Lutalek 3:1
Blind - Peaceman 3:1
Blind - Wonder 4:0
Losiu - Lutalek 2:2
Losiu - Wonder 2,5:1,5
Losiu - Aaru 3:1
Lutalek - Pavlini 3:1
Lutalek - Peaceman 0:4
Pavlini - Peaceman 1,5:2,5
Tabela
Aaru = 4
Blind = 16
Losiu = 9,5
Wonder = 1,5
Lutalek = 6
Pavlini = 4,5
Peaceman= 10,5
1. Blind
2. Peaceman
3. Losiu
4. Lutalek
5. Pavlini
6. Aaru
7. Wonder
8. Crazy_knight (NS) Nie sklasyfikowany
Tak wygląda tabela na dzień dzisiejszy grupy BC
blind - 2005-12-21, 23:24
Rowniez popieram zdanie Dragona!! Po to jest wyznaczony termin by sie go trzymac !! nie rozumiem jak w ciagu 2 miesiecy nie mozna zagrac kilkunastu gier... tym bardziej, ze wiekszosc osob siedzi prawie codziennie na kuniku
<dla chcacego nic trudnego>
angst - 2005-12-22, 02:12
Chciałem przypomnieć, że jest to pierwsze przedłużenie od kilku edycji.
Wydawało się, że po licznych rezygnacjach i związanych z tym doraźnych modyfikacjach wszystko wraca do normy. Niestety, objawiła sie ciężka do wyjaśnienia opieszałość zawodników.
Nikt, oprócz mnie, nie ma kompletu rozegranych pojedynków, a Wy piszecie, że przedłużenie było niepotrzebne? Sami nadgoniliście trochę ostatnio, więc nie poczuwacie się do winy? Przypominam, że gdyby rozgrywki nie zostały przedłużone, to najprawdopodobniej 3/4 graczy nie zostałoby sklasyfikowanych
Moja decyzja była przemyślana, brałem też pod uwagę takie posty jak powyżej , jednak w ostatecznym rozrachunku zdecydowałem tak, a nie inaczej. I nawet, mimo prolongaty, jestem prawie pewien, że ponad połowa osób nie uzyska kwalifikacji. Obym się mylił
Pozdrawiam
Angst
Chaosu - 2005-12-22, 11:57
. . .Mi pasuje, właśnie skontaktowałem się z kim trzeba, poumiawiałem się i zmieściłbym się w czasie jednak u mojego taty w pracy informatyk zawalił sprawę mówiąc zbyt późno, że jakiejś bany danynch nie da się skopiować i mam 3 dni (już mniej) na wpiasnie 800tyś produktów do noewej bazy, mało śpię i tylko pracuję, razem z bratem i tatą i kto mógł to przewidzieć : )
losiu - 2005-12-22, 14:25
Losiu - Pavlini 2-2
jeszcze tylko Crazy
aaru - 2005-12-23, 09:26
Jestem na kurniku przynajmniej do 13tej.
aaru - 2005-12-23, 13:17
Michał, kiedy zagramy?
crazy_knight kiedy znajdziesz godzinkę na rozegranie IRP?
Lunar - 2005-12-24, 13:09
to ja tez sie wypowiem...
rowniez uwazam ze przedluzanie jest bez sensu mimo ze chcialbym grac a zostane wyrzucony
a dlaczego mam takie zdanie? bo nie wierze ze nagle wszyscy rzuca sie na rozgrywanie gier bo dostana dodatkowy tydzien
tak jak juz wczesniej mi sie wydawalo ludzie ktorzy dostali NKL w grupie C jakos nie kwapia sie do gry w fazie finalowej w CZ - i faktycznie wyszlo tak ze mielibysmy pograc po to zeby bez wzgledu na wynikiznalezc sie w grupie C - czy to naprawde ma sens? system ten jest bardzo atrakcyjny, zawsze sie o cos gra - ale wlasnie warunek - ludzie musza grac! a w tym wypadku po prostu podzial eliminacji na dwie rundy zabil calkowicie chec gry i rywalizacji bo rozgrywanie meczy stalo sie tylko "odwaleniem" swojego zeby zagrac grupe wyzej
no wiec ja np. zagralem tylko jeden mecz i jak wszystkim w CZ nalezy mi sie NKL, bo nawet rozbijacz polowy partii nie ma
mialem ochote rozegrac te mecze poswiecajac po10min na kazdy tylko po to zeby zakonczyc z 0pkt, uniknac NKL i awansowac - ale odechcialo mi sie
powod?
1. connex - "nie teraz, nie chce mi sie"
2. raven - "o 9.00 rano? nie chce mi sie myslec i przegram"
3. wicher - pol godziny czekalem az laskawie odpowie czy zagra po czym sie wylogowal
4. blueman (o dziwo raz go zlapalem, w sumie bvywa nawet czesto ale jako jedyny ze spadkowiczow z grupy C) - i tu sie usmialem najbardziej
- zagrasz IRP?
- a kiedy jest?
- no... wciaz trwa, do 23.12 jest termin
- aha, to nie wiedzialem, teraznie bo nie mam czasu ale w tygodniu od poniedzialku do srody bede (przyp. - byla sobota tydzien temu)
no i coz zrobic? sam niewiele czasu mam ale zawsze cos tam zdazylbym rozegrac, chcialbym dalej w tym uczestniczyc zwlaszcza ze to juz chyba ostatnia niegrajaca grupa w jakiej jestem (bo wszystkie wyzej juz jakos wygladaja) ale nie wiem czy sie uda, a nawet jesli sie uda to moj zapal jest juz znacznie mniejszy niz gdy zaczynalem w nadzei ze to jest prawdziwa reprezentacja Polski a nie tylko z nazwy... bo tak naprawde gdyby grali tu najlepsi to nie sadze abym byl w stanie osiagnac tyle co osiagnalbym tu (gdybym sie utrzymal oczywiscie)
pozdrawiam zaangazowanych i wierze ze wroce do waszej, skromnej niestety, grupy
PS. po swietach wracam we wtorek i mam zamiar usiasc na forum, raz jeszce wypisac wszystkich gg (bo mi wcielo po formacie) i poodzywac sie do ludzi - bo naprawde niewiele czasu i wysilku bedzie kosztowalo przegranie kilku gier - a tyle niestety wystarczy do awansu, i tyle zamierzam z siebie dac w tej rundzie
przekonajmy sie czy w swoim glupim rozumowaniu mam racje... bo obawiam sie ze tak
BlueMan - 2005-12-25, 23:25
ostatnio ktos mi powiedzial jakies tydzien temu ze gram w irp znow zapomnialem , jestem w domu we wtorek piszcie na gg kiedy macie czas .
losiu - 2005-12-26, 14:09
aaru napisał/a: | crazy_knight kiedy znajdziesz godzinkę na rozegranie IRP? |
Aaru z tego co widać Crazy nie ma zamiaru grać IRP rozegrał aż 0 meczy...
Lunar - 2005-12-29, 22:35
Angst powiedz jak rozgrywac kolejne partie? nie chce dostac nkl wiec sie postaralem no i... oto efekty:
przyklad 1
Lunar 22:12:08
masz czas na irp?
wicher 22:13:08
pryeciey pisalem
wicher 22:13:17
za sie wypisuje
nie wiem kiedy i komu pisal ale najwyrazniej z nim juz nie zagram...
przyklad 2
Lunar 22:20:47
interesuje cie jeszcze IRP?
muchaldinho 22:20:54
cze z kim mam przyjemnosc?
...
Lunar 22:21:24
no wlasnie chcialem wiedziec czy jeszcze bedziesz gral czy olewasz
muchaldinho 22:21:26
aha ale teraz nie moge umowimy sie jakos ok?
... (tu mam nadzieje ze jednak bedzie gral)
Lunar 22:22:54
musisz miec 5 gier rozegranych zeby byc sklasyfikowanym
Lunar 22:23:01
a nie masz zadnej po ponad miesiacu
Lunar 22:23:06
wiec bedziesz gral czy nie?
muchaldinho 22:23:53
jak nie mam zadnej
muchaldinho 22:23:59
mam z peacemanem i z innymi tam
Lunar 22:24:03
no wlasnie
muchaldinho 22:24:05
z 5 to na pewno mam
Lunar 22:24:09
to juz nie to
muchaldinho 22:24:11
sorki nie mam czasu teraz gadać
... (koles zyje poprzednimi edycjami)
2 gry mam, 2 ludzi odpada - jeszce jest kogo szukac, ale ciezko bedzie polowe gier rozegrac...
lutalek - 2006-01-02, 11:56
crazy i wonder prosze o kontakt, jestem dostępny przez kilkanaście godz dzienie na gg, na forum też zaglądam, pasuje mi zagrać wtorek lub środa po 20:00, odezwijcie sie to sie dogadamy
Lunar - 2006-01-02, 22:04
Angst - melduje ze rozegralem ile moglem, od tej chwili do 7.01 (termin) juz nie zagram ani jedenj gry (chyba ze Ravena zlapie - jedyny bywajacy na gg, wiec jest jakas mala szansa albo mega-wczesnie rano albo super-poznym wieczorem, ale juz nie z mojej inicjatywy), mam 3 gry (w tym jedna niepelna) na 5 wymaganych do bycia sklasyfikowanym, teraz juz tylko czekam na decyzje/wyrok w sprawie przepuszczenmia kogokolwiek (bo w zasadzie nikt nie gra) z CZ do grupy C przyszlej edycji
"pozdrowienia" dla wszystkich gosci ktorzy zepsuli nam gre a powodzenia w dalszych rozgrywkach wszystkim tym ktorzy sie utrzymaja (oby ja tez )
losiu - 2006-01-04, 18:25
angst napisał/a: | postanowiłem przedłużyć VII turę IRP do 7 stycznia przyszłego roku |
PRZYPOMINAM ŻE
zostaly 3 dni do konca tury!
angst - 2006-01-06, 09:49
W tej chwili do końca aktualnej edycji pozostały już tylko niecałe dwie doby
Do rozegrania jest jeszcze sporo gier, więc to chyba dobry moment, aby wreszcie nadgonić
Dla rozjaśnienia sytucji: w grupie AB jak na razie kwalifikację uzyskuję jedynie ja i Dragonik, a w grupie CZ Rozbijacz. W grupie Z nikt nie zostanie sklasyfikowany
Pozdrawiam
Angst
lutalek - 2006-01-06, 18:34
crazy
wonder
aaru
pasi wam jutro ok 12-13:00? to już ostatni dzwonek, prosze o minimum zaangażowania
aaru - 2006-01-07, 10:56
mnie zostal:
Crazy
Jestem na dobrocinie i czekam.
Lunar - 2006-01-07, 18:42
wielka szkoda... rozegralem 3 gry na 9 mozliwych i widze ze okazac ma sie to niewystarczajaco duzo, chcialem jedynie zauwazyc ze 3 graczy nie rozegralo ani jednego pojedynku (zostaje wiec 6 meczy mozliwych do rozegrania) i ze po 3 gry rozegrane mam tylko ja i Connex - w sumie sie staralismy zagrac na tyle na ile bylo to mozliwe, ale co to kogo obchodzi...
Chaosu - 2006-01-07, 21:23
. . .Ja się starałem i byłem na dobrej drodze jednak chęć do gry wyrażana przez moich przeciwników nie dała efektów ze względu na moje nieoczekiwane problemy z prawdziwym życiu. Szkoda, bo szansa na rozegranie była : /
angst - 2006-01-08, 03:01
Trzy godziny temu zakończyła się VII tura eliminacji do IRP
Niestety, nie była to edycja zbyt udana, z racji bardzo małej liczby rozegranych pojedynków, zwłaszcza w niższych grupach
Triumfatorem VII tury IRP okazał się Puholek - gratulacje
Na podium miejsca zajęli również Minuta i Honor
Awans do grupy A wywalczyli Alicecooper, Amigo i Dragonik.
Ze względu na znikomą liczbę rozegranych pojedynków w grupach CZ i Z, zdecydowałem się na anulowanie tury dla tych grup (kwalifikację, na 16 osób, uzyskałby jedynie Rozbijacz ).
W związku z tym, w VIII turze, o której napiszę w oddzielnym temacie, będą 4 grupy: A, B (w podziale na B1 i B2), C oraz Z. W grupie C zagrają Adek (o ile będzie chciał wrócić z "urlopu" - czekam na jego decyzję), Rozbijacz, a także Connex i Lunar (rozegrali po trzy pojedynki). Pozostali gracze mogą zagrać w nowej turze w grupie Z, pod warunkiem wysłania zgłoszenia i wyjaśnienia, czemu nie udało im się rozegrać choćby połowy pojedynków Dołączą do nich nowi gracze - kandydaci.
Dziękuje wszystkim za gry, zwycięzcom gratuluję
Pozdrawiam
Angst
losiu - 2006-01-08, 11:13
bez sensu sa awanse zobaczcie sobie w mojej grupie!
Lunar - 2006-01-08, 13:43
no faktycznie cala grupe BC wmontowano do grupy B - nawet ludzikow ktorzy nie zagrali nawet jednej gry.... pachnie mi duza redukcja liczby graczy oraz niegrajaca grupa BC w przyszlej edycji... (przy zalozeniu ze system rozgrywek sie nie zmieni) ale coz poradzic?
aha, no i troche malo fajnie ze jest nas 4 w grupie - za duzo to se nie pogramy czekam z niecierpliwoscia na system awansow i spadkow
angst - 2006-01-08, 14:58
losiu napisał/a: | bez sensu sa awanse zobaczcie sobie w mojej grupie! |
O tym, jakie bedą awanse wiadomo było juz dawno, więc to trochę spóźniony komentarz.
A Ty Lunar nie generalizuj, bo sytuacja, o której wspomniałeś, dotyczy tylko Crazy_knight, co do którego miałem dylemat. W fazie zasadniczej jednak coś zagrał, więc nie chciałem zmieniać reguł.
System na pewno opublikuję najpóźniej w sobotę 14 stycznia. Prosze zatem o trochę cierpliwości
Pozdrawiam
Angst
Lunar - 2006-01-08, 16:15
zgadza sie, przepraszam
wonder gral tylko w wynikach nie ma podanej ilosci pkt wiec zawnioskowalem ze zadnych nie zdobyl...
|
|