| |
Forum.Gomoku.pl Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente |
 |
Hyde Park - Acta
Ankst - 2012-02-03, 11:19 Temat postu: Acta Porozumienie ACTA nie tylko wprowadza cenzurę internetu jaka dotychczas była tylko w Chinach i daje rządowi i korporacjom możliwość zatrzymania i uciszenia bez dowodów każdego kto jest dla nich niewygodny. To porozumienie zakazuje wszystkich zamienników markowych produktów. Np. nie będzie zamienników drogich części samochodowych, tonerów do drukarek, ubrań i wielu innych. Nie będzie też zamienników drogich leków (płać kupę kasy korporacjom albo umieraj). A najgorsza jest ochrona patentów na organizmy genetycznie modyfikowane (obecnie większość kukurydzy, soi, a także świń jest genetycznie modyfikowana). Wkrótce korporacje doprowadzą do wyginięcia naturalnych upraw (pyłki roślin genetycznie modyfikowanych przenoszą się na uprawy naturalne i mieszają z nimi swoje geny, w ten sposób rolnik, który nawet nie chciał siać GMO ma już takie rośliny na swoim polu i musi płacić korporacjom za licencje). W ten sposób w ciągu kilku lat korporacje przejmą kontrolę nad wszystkimi uprawami, a potem będą mogły dowolnie podnosić ceny nasion (przez ACTA rolnik traci prawo zatrzymania części nasion na następny wysiew).Data 26 lutego 2012, bo to początek nowej epoki. Witamy w NWO! Ustawa z dnia 14 marca 2003 r. o referendum ogólnokrajowym (Dz.U. z 2003 r. Nr 57, poz. 507). Rozdział 8, Art. 63. 1. Sejm może postanowić o poddaniu określonej sprawy pod REFERENDUM z INICJATYWY OBYWATELI, którzy dla swojego wniosku uzyskają poparcie co najmniej 500 000 osób mających prawo udziału w referendum.
To MY zadecydujemy o ACTA a nie rząd.
Ps. Ładną myśl twórczą ost. zczytałem :
"Polska ma największe zasoby debili i imbecyli w Europie"
[Stanisław Lem]
Magda - 2012-02-03, 12:05
No to Ankst masz problem.... bo Ty jesteś "zamiennikiem" ANGSTA. Jak wprowadzą ACTA to po Tobie... lepiej już pakuj walizki!
Ankst - 2012-02-03, 12:17
Jak to ? przecież ja byłem pierwszy .
Magda - 2012-02-03, 12:23
Pierwszy to może byłeś w turlaniu dropsa
Henry - 2012-02-03, 12:41
Turlaniu*
Magda - 2012-02-03, 12:55
masz turlanie
|
|