|
Forum.Gomoku.pl Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente |
 |
Gomoku - Liga Mistrzów Gomoku
losiu - 2005-08-30, 12:58 Temat postu: Liga Mistrzów Gomoku Wpadłem na nawet niezły pomysł...
Aby zoorganizować Lige Mistrzów Gomoku...
Pomysł wziął się od Ligi Mistrzów.
System był by taki sam jak w Lidze Mistrzów lecz ja troche zmieniłem bo spodziewam się nie dużej ilości graczów..
Czyli Tak: Kazdy gracz który zapisałby się do takiej Ligi musiałby przejsc 2 rundy EL...
Czyli po zapisach zrobie liste graczy i będe Losował 1 runde kto z kim zagra...
Taki gracz musi przejsc 2 rundy... Kto przegra w 1 rundzie z drugim zawodnikiem odpada z rozgrywek...
Gralibyśmi 4 gry 7min SWAP- zakaz cofania- w przypadku wyniku 2-2 dogrywka 1 gre.
Ci gracze którzy przejdą 2 rundy będą grać ćwierćfinał po rozegraniu meczu kto wygra awansuje do Półfinału i wygrany zmierzy się z w FINALE LIGI MISTRZÓW- DOKLADNIEJ OPISZE 10 WRZESNIA...
Czekam na zgłoszenia do 10 Wrzesnia...
Zgłoszenie ma zawierać.
Nick znany używany na kurnik
----------------Zgloszenia przesyłać na PW albo na meila bartoszlos@interia.pl----------
W Lidze mIstrzów Gomoku bedziemy grać nickami z przedrostkiem lm_
CZEKAM
Pozdrawiam
adik - 2005-08-30, 18:21
Błagam, NIE!
Jakby co - nie zagram.
Pozdrawiam, Adik.
angst - 2005-08-30, 18:30
Czy po odpadnięciu w II rundzie Eliminacji będziemy grać W Pucharze UEFA gomoku?
Pozdrawiam
Angst
P.S. Przygotowania do Internetowej Ligi Gomoku w planach.
losiu - 2005-08-30, 19:49
angst napisał/a: | Czy po odpadnięciu w II rundzie Eliminacji będziemy grać W Pucharze UEFA gomoku |
Nie...
adik - 2005-08-30, 19:51
losiu napisał/a: | angst napisał/a: | Czy po odpadnięciu w II rundzie Eliminacji będziemy grać W Pucharze UEFA gomoku |
Nie... |
A już miałem zagrać. No w takim wypadku, to wykluczone.
Pozdrawiam, Adik.
dragon_katowice - 2005-08-30, 20:02
ja sie zapisuje
losiu - 2005-08-30, 20:03
adik napisał/a: | angst napisał/a:
Czy po odpadnięciu w II rundzie Eliminacji będziemy grać W Pucharze UEFA gomoku
Nie...
A już miałem zagrać. No w takim wypadku, to wykluczone. |
Kto chętny neich zoorganizuje Puchar UEFA więc teoretcznie ci co spadają idą Tam chętni? Organicujcie Puchar UEFA...
adik - 2005-08-30, 20:14
Ok, organizuje Puchar UEFA.
Zapisy od dzisiaj (20:14) do jutra (00:01). Macie 257 minut na zapisy, czekam.
Wyjaśnię o co chodzi w UEFA później, bo na razie nie mam pomysłów.
Zapisujcie się!!
Pozdrawiam, Adik.
martin1234 - 2005-08-30, 21:05
Adik napisał/a: | Zapisujcie się!! |
Ale gdzie trzeba wysłać zgłoszenie?
A tak w ogóle, to na razie nie będę się nigdzie zapisywał. Nie chcę się później wycofywać, a za 2 dni początek roku szkolnego...
bad_mojo - 2005-08-30, 21:05
Ja się zapisuję, a że nie ma wzmianki o tym, że organizatorzy uzurpują sobie prawo do zmian w regulaminie, mogę mam nadzieję liczyć na wysokie odszkodowanie za poniesione straty moralne.
dragon_katowice - 2005-08-30, 21:42
do UEFA też sie zapisuję
losiu - 2005-08-30, 23:09
Adik was zaprasza do jego Ligi a nie jakiejs Ligi Podwórkowej znowu wymysł Losia...
Ta Liga Jest nieauktualna... Adik czasami się nie podjaraj że twoi pomysl jest lepszy bo te 2 pomysly byly zblizone do siebie...
Kiedys zostaniesz prezydentem... w stylu Leppera... a walczący bedziesz w rytmie Gołoty;]
Pozdrawiam!;]!
adik - 2005-08-31, 02:00
Ja organizuje UEFA. Koniec zapisów już dawno był.
Nikt nie zostal przyjęty, bo właśnie opracowałem regulamin taki, że w lidze mogę grać tylko ja i Losiu, a że Losiu się nie zapisał, wygrałem Puchar UEFA. Czekam na zwycięzce LM, aby zagrać Superpuchar Europy.
Aha, mam już umówione stado Wietnamczyków i Afganów na Klubowe Mistrzostwa Świata. Także sprężaj się Losiu, bo ja już UEFA mam za sobą, a ty nawet nie zacząłeś.
Pozdrawiam, Adik.
kantpie - 2005-08-31, 09:11
A ja się tam zapisuje.
jacol91.
Pozdrawiam, Jacek.
ermijo - 2005-08-31, 11:31
Niezły pomysł, naprawdę, tylko za szybko Losiu chcesz go realizoać. Weź przykład z Jokinga, napisz post miesiąc przed rozgrywkami z dokładnym info, co do zasad. Z tego co napisałeś, wynika wielki zamęt.
Najpierw piszesz o 2 rundach eliminacji i od razu przeskakujesz do ćwierćfinałów (a gdzie faza grupowa )
Jak napiszesz dokładny plan rozgrywek (moze być w punktach, paragrafach itp), to chętnie zagoszczę w tym turnieju (trwającym mam nadzieję aż do finału Piłkarskiej Ligi Mistrzów - maj 2006) albo będe się z pasją im przyglądał. Jeśli losowanie byłoby sprawiedliwe oraz każda grupa miała by graczy o podobnym zróżnicowaniu umiejętności, to można się zastanowić nad typowaniem gier gomoku - i ja bym sie tym z chęcią zajął... no ale dopiero jak będzie wszystko jasne i zaplanowane w sposób przejrzysty dla każdego.
Pozdrawiam
adik - 2005-08-31, 12:47
Sprawa jest bardzo prosta, pomysł ciekawy - tyle że organizator nie budzący zaufania. Przedstawie może swoją propozycję. Napisałem ją też Angstowi.
Zapisze się na przykład kilkanaście osób. Potem te kilkanaście osób gra po 2 gry 7min swap eliminacje, każdy z każdym przez wyznaczony okres czasu. Po tym czasie decyduje się o przyznawaniu ew. walkowerów i rozpatrzeniu sprzeciwów - lepiej, żeby tego uniknąć, ale chyba się nie da.
Następnie, po wyłonionieniu listy wyników eliminacji, powstaje rozstawienie. Aby uniknąć kłopotów organizacyjnych - jeśli zapisze się 40 osób - tylko 32 wchodzą, jeśli 25, tylko 24. Jeśli 18, to tylko 16 osób, jeśli 50 to 48 - chodzi o to, żeby było łatwiej porozdzielać w grupy, a potem radzić sobie w dalszych fazach. Przy okazji wyeliminuje to graczy na najniższym poziomie, którzy będą mieli mobilizację do treningu i spróbowania w ew. drugiej edycji. Założmy, że grają 32 osoby. Wszystko wygląda tak jak w Lidze Mistrzów z nową formułą - nie ma następnych grup tylko od razu 1/8. W 1/8 zagra się 4 gry po 10min swap, w 1/4 to samo. W półfinale 8 gier po 10min swap, finał to 4 gry po 20min swap.
Ewentualne dogrywki zawsze minimum 2 mecze. Wydaje mi sie proste i w miare atrakcyjne, szczególnie te eliminacje i pózniejsze rozstawienie - wyjscie jak najbardziej sprawiedliwe. To tyle jesli chodzi o moja propozycje.
Co Wy na to?
Może faktycznie wspólnym nakładem sił trzeba by takie coś zorganizować? Jako przetarcie przed ILG.
Pozdrawiam, Adik.
ermijo - 2005-08-31, 12:55
Cytat: | ...Potem te kilkanaście osób gra po 2 gry 7min swap eliminacje, każdy z każdym... |
Adik, czyli każdy musi rozegrać kilkadziesiąt partii po 7 min, w eliminacjach, zakładając dziennie jeden mecz, eliminacje potrwają około pół miesiąca..... no ale innej drogi nie ma ...
a moze jest ?
adik - 2005-08-31, 13:56
Jest. 2 partie po 5min swap.
Innego sposobu na sprawiedliwy podział nie widzę. Losowanie nie będzie obiektywne.
Nawet eliminacje rozłożone na dwie grupy nic nie dadzą - do jednej grupy moze trafic Losiu, Hghfd, itd.. a do innej Roy, Arczi, Puholek, bla bla bla. Nic nie może zależeć od ślepego losu.
Pozdrawiam, Adik.
|
|