Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

Hyde Park - Forumowicz Roku 2005 - Finały!

adik - 2005-12-10, 11:58
Temat postu: Forumowicz Roku 2005 - Finały!
Po kilku dniach eliminacji zdecydowaliście o kształcie finałowej piątki forumowiczów, którzy zmierzą się w wyścigu po tytuł "Forumowicza Roku" - nagrodą jest chwała, honor, satysfakcja i przechodnia ranga (dumnie nosi ją teraz Angst).

Głosujemy od dzisiaj, do 21 grudnia. Tego dnia ostatecznie zakończymy wybory. Informacja dla dociekliwych - w środę (21.12) o godzinie 23.59 ostatecznie kończymy - sytuacji takiej jak wczoraj z Piotrunciem już nie będzie.

To tyle.

Oto finaliści:

1. Adik
2. Angst
3. Soul Reaper
4. Ermijo
5. Zukole

---------------

Zasady takie jak zawsze - uzasadnienie jest konieczne.

Dochodzi jeszcze jedna kwestia - finaliści mogą głosować - pomijają wówczas siebie. Jeśli jednak nie zagłosują wszyscy (tj. Adik, Angst, Soul, Ermijo i Zukole) to głosy tych, którzy swoje typy oddali, nie będa zaliczone. Dlaczego? Wyeliminuje to sytuację, w której zagłosowaliby wszyscy oprócz Adika - wówczas miałby on minimum 1pkt od każdego, a sam nie dałby żadnego. W związku z tym, proszę o głosowanie WSZYSTKICH finalistów.

Przypominam, że w środę - 21.12, o godzinie 23.59 kończymy wybory. GŁOSOWAĆ MOŻE KAŻDY, finaliści pomijają siebie w typowaniach. Pierwsze miejsce to 5pkt, drugie 4pkt, itd.. ARGUMENTACJA jest konieczna.

Pozdrawiam, Adik.

zukole - 2005-12-10, 12:35

1. Soul Reaper - zajęcie się Pucharem Świata
2. Ermijo - nie bawi mnie ale głosować musze
3. Angst - zajmowanie się IRP ( byłby wyżej ale to nie polityka i wg mnie "antyreklamy" są zbędne
4. Adik - wielki wpływ na forum , ale to samo co Angst - antyreklama

pawelcio - 2005-12-10, 13:58

5 pkt. - Ermjo - buntownik z wyboru
4 pkt. - Zukole - wie najwięcej i dzieli się informacjami na forum co w gomokowej trawie piszczy :]
3 pkt. - Adik - niektóre tematy do bani, ale ogólnie dzięki niemu forum żyje :]
2 pkt. - Angst - mamuśka tego forum :P i dobrze gada
1 pkt. - Soul Reaper - za puchar świata i bunt w dziale Kraków :wink:

Pawełcio®

angst - 2005-12-10, 20:47

zukole napisał/a:
3. Angst - zajmowanie się IRP ( byłby wyżej ale to nie polityka i wg mnie "antyreklamy" są zbędne

Zukole - mógłbyś rozwinąć temat lub coś zacytować?

Pozdrawiam

Angst

zukole - 2005-12-10, 20:55

Skoro nalegasz. Po typach Adika, w których również zrobił antyreklamy napisałeś swoje typy i był króciutki komentarz co do chyba 2 osób ( w tym mnie). Bez urazy, ale to nie jest chyba wyścig o władze by komentować co robią inne osoby na tym forum lub czego nie robią.

angst napisał/a:
Pozostałe osoby piszą niestety zbyt mało, a ostatni swój post Barfko opublikował baardzo daawno Zukole musiałby się oderwać od suchych statystyk i wypowiedzieć też troszkę w innych tematach. No i gdzie jest M_head, do Lucyfera??

Pozdrawiam

Angst

P.S. Widzę, że "polityka" wkradła się nawet do takich wyborów

To tylko moja opinia, w końcu mam prawo do wyrażania swoich poglądów...

adik - 2005-12-10, 21:39

Zukole, szanuję Twoją opinię i sposób w jaki postrzegasz typowania moje i Angsta, aczkolwiek sądze, ze ZDECYDOWANIE przesadzasz. Wytypowałem swoją piątkę, po czym napisałem, dlaczego ludzie, którzy są w wielu pozostałych głosowaniach, nie znaleźli się na dobrych pozycjach także i u mnie - jesli komuś miało to zaszkodzić, to tylko mnie, bo zdaje się, że obaj forumowicze, o których pisałem, pominęli mnie w swoich głosowaniach.

Powody typu "bo zrobił puchar świata" albo "bo daje statystyki" są jakie są - Bszaf jest na forum 2 tygodnie, a dostał punkty za cały rok - szkoda, że Vilumisiek pojawił się tak późno, bo pewnie wygrałby zdecydowanie.

To tyle w kwestii wyjaśniania czegokolwiek - oczywiście masz prawo do wyrażania swoich poglądów, zarówno ja, jak i Angst, też to uczyniliśmy - przykro, że zinterpretowałeś to w ten sposób i wykorzystałeś w swoich typowaniach, w pewien sposób robiąc nam antyreklamę. Ale to już zbyt mętna woda.

Pozdrawiam, Adik.

ermijo - 2005-12-10, 23:16

Głosuję na razie w takiej kolejności (**):

1-) Z U K O L E
2-) A N G S T
3-) A D I K
4-) S O U L R E A P E R

Skoro większość forumowiczy zadecydowała o składzie finałowej piątki, to tłumaczenie, dlaczego taka a nie inna kolejność w tej rundzie głosowań, wydaje mi sie zbyteczne.
(** )
Później albo usunę post albo go zmodyfikuję albo też zostawię w spokoju.

adik napisał/a:
Zasady takie jak zawsze - uzasadnienie jest konieczne.

Po co uzasadniać kolejność ???
adik napisał/a:
Jeśli jednak nie zagłosują wszyscy (tj. Adik, Angst, Soul, Ermijo i Zukole) to głosy tych, którzy swoje typy oddali, nie będa zaliczone. Dlaczego? Wyeliminuje to sytuację, w której zagłosowaliby wszyscy oprócz Adika - wówczas miałby on minimum 1pkt od każdego, a sam nie dałby żadnego. W związku z tym, proszę o głosowanie WSZYSTKICH finalistów.

ciekawe, dlaczego od razu nie zagłosowałeś, moze zrobisz to o godzinie 23.59 w środę 21.12 :D

angst - 2005-12-11, 02:14

Zukole rzeczywiście trochę przesadziłeś. Z tego co pamiętam, kiedy pisałem tamtego posta nie byłeś za bardzo w czołówce, więc jego cel na pewno był inny niż sugerowany przez Ciebie.

Ponadto, o ile trzeba teraz uzasadniać kolejność, to siłą rzeczy muszę zrobić tzw. antyreklamę, bo ktoś zajmie 4. miejsce, prawda?

W zasadzie nie wiem, po co w tej fazie uzasadnianie. Sugerowałbym zwyczajnie uszeregowanie finalistów od 1 do 5 (a dla samych finalistów od 1 do 4). Pytanie zasadnicze - czy jak zagłosuję, to osoba na pierwszym miejscu w moich typach dostanie 4 czy 5 punktów?

Pozdrawiam

Angst

zukole - 2005-12-11, 09:52

Angst, mi nie chodzi o to czy się dostałem czy nie, bo po co mi to.
Ciesze się że jestem w tej 5, bo to raczej jest jakaś niespodzianka.
Wiem także, że zapewne będe 5 - bo przecież kogo tu obchodzą statystyki- hehe
Nic do was nie mam, tylko odpowiedz mi - Po co komentować, skoro wystarczy napisać sam typ ?

P.S Tak samo jak Adik jeszcze nie zagłosowałeś, czekacie na koniec ? :P

angst - 2005-12-11, 10:31

Ja tam na nic nie czekam. Ale sprawę wolałem przemyśleć.

1. Soul
2. Ermijo
3. Adik
4. Zukole

Uzasadniał nie będę - a to dlatego, że głosujemy na osoby "narzucone" wcześniejszym głosowaniem, a nie naszych faworytów. Ewentualnie, aby głos był zaliczony:
1. Soul - bo zasługuje na tytuł bardziej niż Ermijo
2. Ermijo - bo zasługuje na tytuł bardziej niż Adik, ale mniej niż Soul... itd.

Pozdrawiam

Angst

adik - 2005-12-11, 10:48

Również na nic nie czekam, oto moje typy:

1. Soul Reaper - najporzadniejszy na forum, fan Wisły, bardzo konkretny czlowiek.

2. Angst - dużo postów, przechodzi w nich ze skrajnosci w skrajnosc - mimo wszystko dzielnie zmaga się z forum od wielu miesiecy - nie siedzi tu tydzień czy miesiąc, więc zasluguje na uznanie.

3. Ermijo - błyszczy od kilku miesięcy swoim podejsciem do swiata - ale to tylko zjawisko.

4. Zukole - nie jest pierwszy, bo nic o nim nie wiem - nie znam jego zdania, poglądów - operuje tylko liczbami.

-----------------

Ermijo, zapisałem już Twoje głosy - modyfikacje są niedozwolone - rozumiem, że jeśli od Twoich typów będzie zależało zwycięstwo np. Twoje nad Angstem i dasz mu wówczas na przykład 1 zamiast 3 punktów.

To tyle. Co do uzasadnień - typy są narzucone, ale o kolejności to już Wy decydujecie. Jeśli nie potraficie napisać dlaczego Ermijo bardziej zasługuje niż Soul lub odwrotnie, to.. Ehh, nieważne.

Pozdrawiam, Adik.

angst - 2005-12-11, 11:04

Adiku, nie o to chodzi, czy potrafię przedstawić uzasadnienie, czy też nie... Po prostu jako osoba sama będąca w finale nie chcę być posądzany o "antyreklamę".

Pozdrawiam

Angst

martin1234 - 2005-12-11, 11:31

Moim zdaniem z tej piątki trójka Soul, Adik i Angst najbardziej zasługuje na wygraną. A zatem:
5pkt. - Soul - w tym roku wiele ciekawych postów, moim zdaniem powinien wygrać;
4pkt. - Adik - nie pozwala stać się forum tylko forum o gomoku, IRP, ILR i ILP;
3pkt. - Angst - w tym roku za mało długich, a mimo to ciekawych postów, więc dlatego tylko 3pkt.;
2pkt. - Zukole - jest na forum na pewno ponad rok, operuje w zasadzie tylko statystykami, ale "pracuje" tu dłużej niż Ermijo;
1pkt. - Ermijo - około pół roku na forum, nie zawsze się z nim zgadzam, ale sądzę, że za rok może mieć duże szanse na zwycięstwo.

adik - 2005-12-11, 12:27

angst napisał/a:
Adiku, nie o to chodzi, czy potrafię przedstawić uzasadnienie, czy też nie... Po prostu jako osoba sama będąca w finale nie chcę być posądzany o "antyreklamę".

Angst, rozumiem Twoje obawy, aczkolwiek myślę, że to trochę nie na miejscu - nie musimy dostosowywać się do interpretacji Zukole i robić wszystko, by broń Boże się nie obraził.

W moich typowaniach dość jasno wyjaśniłem dlaczego nie on zdobył pierwsze miejsce, tylko na przyklad Soul - nie czuję, że zrobiłem komuś antyreklamę.

Trochę odwagi chłopaki :]

Pozdrawiam, Adik.

zukole - 2005-12-11, 12:30

Dziwni jesteście. Adik napisałeś że nie znasz moich poglądów, a jak je napisałem to wielki komentarz... Róbcie co chcecie, przecież ja wam nic nie zarzucam, wyraziłem swoją opinie a wygląda tak jakbym was pojechał (choć tak nie jest). Eh, co za ludzie...
adik - 2005-12-11, 13:04

Nikt Ci nie broni niczego komentować. Jeśli już przy takiej "nagonce" ze strony dwóch osób wymiękasz, to nie wyobrażam sobie Ciebie na na przykład moim miejscu - totalna irytacjia, mniej więcej 10 razy w miesiącu (przy aktywnym udzielaniu się). Ale nie w tym rzecz.

Angst był ciekaw, co takiego nazywasz antyreklamą - wyjaśniłeś o co chodzi i jest w porządku - przy okazji sprawiłeś, że już nikt nie chce uzasadniać swoich typów, bo każdy boi się kolejnych posądzeń - wychodzi chora rywalizacja i strach o punkty. Ja zrobiłem tzw. "antyreklamę" Tobie i Ermijo i co? Mam płakać z tego powodu? Przynajmniej jestem szczery sam ze sobą.

zukole napisał/a:
Ciesze się że jestem w tej 5, bo to raczej jest jakaś niespodzianka.
Wiem także, że zapewne będe 5 - bo przecież kogo tu obchodzą statystyki- hehe

I po co agitujesz? ;)

Dobra, nieważny wątek - głosujcie dalej, nie ma sensu się ociągać z typami,

pozdrawiam, Adik.

Paveo - 2005-12-11, 16:03

Soul - wie co robi, madrze pisze
Angst - spoko gosc
Ermijo - rowniez nic do niego nic nie mam
Zukol - dlatego zeby byl przed Adikiem
Adik - beznadzieja, szkoda slow

Ciap - 2005-12-11, 16:15

Angst - za przegranie półfinału w pingla w Bytomiu
Soul - wie co robi, gdyby nie on to dalej jechaliśmyby pod prąd w Toruniu
Zukol - dlatego żeby robił to co robił
Adik - przez jego stukanie kamieniami wylało mi sie piwo w Poznaniu :)
Ermijo - nic do niego nie mam
Uff, napociłem przy pisaniu :D

dusksky - 2005-12-11, 17:00

1. Soul - inteligentne posty, przemyslane
2. Angst - za IRP
3. Ermijo - za nieustepliwosc
4. Zukole - za ciekawe statystyki
5. Adik - stara sie chlopczyna, zbiera ostrzezenia, bany i ma bardzo piekne avatary

Pozdrawiam
Zbyszek

ermijo - 2005-12-11, 18:30

Ciap napisał/a:
Angst - za przegranie półfinału w pingla w Bytomiu

Jaki to ma związek z głosowaniem na forumowicza roku ?

adik napisał/a:
Ja zrobiłem tzw. "antyreklamę" Tobie i Ermijo i co?

I jajco. Zrobiłes mi reklamę a nie antyreklamę więc dzięki :P

dusksky napisał/a:
Adik - stara sie chlopczyna, zbiera ostrzezenia, bany i ma bardzo piekne avatary

Tak, bardzo ciekawy komentarz. Owszem Adik zmienia często Avatary, co urozmaica jego profil(...), co do banów, to tez ważne kryterium, szkoda, że go nie uwzględniacie:(
Pomysłowość i inteligencja powinna iść na równi w parze z kulturą i brakiem nachalności

bad_mojo - 2005-12-11, 21:22

5 punktów - Zukole - bo zależy mu na wygranej
4 punkty - Soul - bo nie mogę sobie kompletnie przypomnieć, co napisał
3 punkty - Angst - za prowadzenie IRP i stawanie po stronie zasad, jakie by one nie były
2 punkty - Ermijo - robię to naprawdę z ciężkim sercem, powiedzmy, że za to, że cokolwiek pisał i miałem się z kimś nie zgadzać
1 punkt - Adik - bo taka jest lista i nie mam wyboru :]

losiu - 2005-12-11, 21:32

Angst - Za to że prowadzi IRP :-)
Soul - Za to że żyje:P
Ermijo - Nie chce mi się czytac jego postów troche długie)
Zukole - Za Komentatora :P Euroligi...
Adik - Sam nie wiem...:) Za Tak dużo postów:D

s3v3n - 2005-12-11, 21:52

1 oczywiscie SOUL - mam nadzieje ze reszta klubu sie dolaczy i tez zaglosuje i bedziemy mieli w naszym gronie FORUMOWICZA ROKU!!! hahaha:-)))
2. adik- chyba na razie ma najmniej punktow, wiec nie zagrozi soulowi w zwyciestwie
3. zukole - jw.
4. ermijo - jw
5. angst - najwiekszy rywal soula, wiec musi byc na koncu

pozdro

seba - 2005-12-11, 21:53

5 pkt - Adik - Za to że na forum nigdy nie jest nudno
4 pkt - Soul - Ciekawe posty, lubie je czytac : P
3 pkt - Angst - Za IRP i interesujace, dlugie posty
2 pkt - Ermijo - Za jego posty w temacie o lamach
1 pkt - Zukole - Statystyki gomoku

jopq - 2005-12-12, 00:11

5 pkt - Zukole, bo jego nick zaczyna się od Z
4 pkt - Soul, bo 'S' jest przed 'Z'
3 pkt - Ermijo, bo 'E' jest przed 'S' które jest przed 'Z'
2 pkt - Angst, bo 'A' jest przed 'E' które jest przed 'S' które jest przed 'Z'
1 pkt - Adik, bo 'A' jest przed 'E' które jest przed 'S' które jest przed 'Z' oraz 'D' jest przed 'N'

Dobrze, że nikt nie ma '_' na początku, bo bym miał dylemat.

angst - 2005-12-12, 00:20

jopq napisał/a:
Dobrze, że nikt nie ma '_' na początku, bo bym miał dylemat.

A niby jakiej natury?

Pozdrawiam

Angst

jopq - 2005-12-12, 00:23

Pewnie dałbym na początek, ale... np.: w moim zegarku jest po alfabecie i tak samo we wszystkich tego typu urządzeniach, w których interfejs jest nieludzki, a ten znak dosyć zbędny.
dusksky - 2005-12-12, 00:27

jopq napisał/a:
5 pkt - Zukole, bo jego nick zaczyna się od Z
4 pkt - Soul, bo 'S' jest przed 'Z'
3 pkt - Ermijo, bo 'E' jest przed 'S' które jest przed 'Z'
2 pkt - Angst, bo 'A' jest przed 'E' które jest przed 'S' które jest przed 'Z'
1 pkt - Adik, bo 'A' jest przed 'E' które jest przed 'S' które jest przed 'Z' oraz 'D' jest przed 'N'

O jejku jeku obawiam sie ze Adiczek nie zaakceptuje tego glosu :(

Pozdrawiam
Zbyszek

bałtyk_gdynia - 2005-12-12, 00:54

1.Soul - za 3 pkt oddane arce przez wisle
2.Adik - za to ze ma fajowa komore
3.Ermijo - ma wlasne spojrzenie na swiat, ale latwo je zmienia, sprawia wrazenie osoby ktora mozna latwo manipulowac. Cenie go za to ze sie nie zgrywa... i zawsze pisze to co mysli.
4.Angst - jedyne posty jakie napisal i zapamietalem to te typu " uplywywa termin rozgrywania meczow irp"
5.Zukole - symboliczny 1 pkt dopisany do statystyk

soul_reaper - 2005-12-12, 11:00

No dobra, trzeba zaglosowac bo inaczej zostane forumowiczem roku i klub krakow bedzie mial wiekszy polew niz z mojej przegranej z Johanka na turnieju :P
A wiec glosuje ;-)
1. Angst - zeby wygral, w koncu my, uczestnicy finalu B musimy trzymac sie razem :P
2. Adik - za pomyslowosc, chociaz nie zawsze idzie ona w parze z wytrwaloscia ;-)
3. Zukole - za statystyki
4. Ermijo - to juz final, wiec bez zartow, daje punkty bo musze :/

Cheawy - 2005-12-12, 12:57

1. Angst - za całokształt prac
2. Soul - solidarność zawodowa
3. Zukole - za ambicje w stalym podnoszeniu ranku
4. Adik - bo czyni mniejsze zło iloscią postów niż kolega poniżej jakością
5. Ermijo - bo trzeba zagłosować

pozdrawiam.

Gość - 2005-12-12, 13:49

Soul - bo mi głupio :P
Angst - należy mu się :)
Zukole - bo robi statsy najlepiej
Adik - bo dostał sie do Eureko :P
Ermijo - bo nie ma innego kandydata

adik - 2005-12-12, 16:33

Wszystkich, którzy w swoich typowaniach nie określili kto jest pierwszy, kto ostatni, itd. proszę o poprawienie - od 1 do 5 miejsca albo od 1pkt do 5pkt, bo nie wiem jak liczyć.

Pozdrawiam, Adik.

Ece - 2005-12-12, 17:06

Dusksky, po kiego te durne komentarze? Nawet adik Cie olal (ewenement w skali Forum).

Jopq, rownie dobrze mogles zaglosowac na siebie, bo jest "J" jak "Jajco".

aaru - 2005-12-12, 17:20

1. Angst - pracowitość
2. Zukole - wytrwałość
3. Soul - bo krakusy to fajne chłopaki
4. Ermijo - bo trzeba głosować na całą piątkę finalistów
5. Adik - jw

lutalek - 2005-12-12, 17:51

niestety moje typy nie za bardzo (a właściwie wcale) pokrywają się z pozostałą na polu walki piątką ale:

1 soul - nie widze innej osoby, która z tej ekipy zasługuje na to zaszczytne miejsce, a po za tym fajny gość, luzak, ostatnio poznałem go również z innej ciekawszej strony bliżej, co pomogło mi jednoznacznie w podjęciu decyzji :]

2 angst - mógłbym mu napisać że dlatego w tym miejscu bo niżej są juz tylko gorsi (i to jest złośliwe) ale nie będe taki jak on dla mnie i napisze że dlatego że jest prawie taki fajny jak soul :lol: , choć nie ukrywam że jak widze te posty w urzędasowym tonie to mnie skręca

3 tutaj mam mieszane odczucia, niby dress ale nie wiem czy prowadzenie samych suchych statystyk to nie za mało na zajęcie 3 miejsca w takiej klasyfikacji, z drugiej strony adik - nawet nie wiem jakiego określenia użyć żeby opisać jego twórczość na forum, tak na gorąco przychodzi mi do głowy tylko megalomania, no i teraz nie wiem co wybrać - drętwego statystyka o 150 nickach czy na swój sposób inteligentnego choć popieprzonego gówniarza. Pomimo przeszłości wybaczam (zbliżam sie do jezusowego wieku :lol: ), 3 adik, 4 dress

5 to jest jakiś żart, pokemon w ścisłym finale forumowicza roku? Czy aż tak fatalnym poziomem wypowiedzi charakteryzuje się nasze forum, że niejaki ermijo przechodzi do ścisłego finału? Przecież jego wypowiedzi do hghfd 10 lat później (w potoczny język wplata więcej wyrazów obcojęzycznych i wielosylabowych - niestety poziom pozostaje ten sam), naprawde tego nie dostrzegacie? Ale lud wybiera, lud ma racje - 5 ermijo

blind - 2005-12-12, 18:11

1. Angst - bo to leszczyna :)
2. Soul - wysmienita forma i brak poczucia humoru :P :P
3. Adik - jak juz pisalem bez niego forum przymiera
4. Zuzole - statystyki
5. Ermijo - zjeb

kantpie - 2005-12-12, 20:11

5 pkt. Soul- bo jego posty są najlepsze
4 pkt. Zukole- za eurolige
3 pkt. Angst- bo jego posty sie fajnie czyta
2 pkt. Adik- za wytrwalosc w pisaniu postow
1 pkt. Ermijo- nie zawsze pisal glupio

Pozdrawiam

adik - 2005-12-12, 20:21

jacol91 napisał/a:
Soul- bo jego posty są najlepsze
Zukole- za eurolige
Angst- bo jego posty sie fajnie czyta
Adik- za wytrwalosc w pisaniu postow
Ermijo- nie zawsze pisal glupio

adik napisał/a:
Wszystkich, którzy w swoich typowaniach nie określili kto jest pierwszy, kto ostatni, itd. proszę o poprawienie - od 1 do 5 miejsca albo od 1pkt do 5pkt, bo nie wiem jak liczyć.

Pozdrawiam, Adik.

szarlott - 2005-12-12, 20:40

1.Soul - bo fajnie pisze
2.Adik - bo duzo pisze
3.Ermijo - bo pisze inaczej niż wszyscy
4.Angst - bo pisze czasem za długie posty
5.Zukole - bo pisze tylko o statystykach

Pozdrawiam

adik - 2005-12-12, 20:50

Dotychczasowe wyniki (zakładając, że Ci, którzy nie numerowali zaczynali od 1 miejsca, a kończyli na 5..):

1. Soul Reaper | 90
2. Angst | 74
3. Zukole | 59
4. Adik | 53
5. Ermijo | 47

Pozdrawiam, Adik.

Gość - 2005-12-13, 14:36

Ok, wersja poprawiona:

5 pkt. - Soul - bo mi głupio ;-)
4 pkt. - Angst - należy mu się :)
3 pkt. - Zukole - bo robi statsy najlepiej
2 pkt. - Adik - bo dostał sie do Eureko
1 pkt. - Ermijo - bo nie ma innego kandydata

Chaosu - 2005-12-14, 23:38

. . .Oto moje typy:
5pkt. - Angst, bo mnie poprosił poza tym byłem w grupie B i nie dowiozłem go na czas na autobus - jestem mu coś winien,
4pkt. - Ermijo, bo ma najmniej punktów i nie przeszkodzi Angstowi,
3pkt. - Zukole, za zaangażowanie godne Minuty w poznawanie nicków i przeglądanie statystyk,
2pkt. - Adik, bo nie zaszkodzi Angstowi a Soul musi dostać najmniej,
1pkt. - Soul Reaper, żeby był drugi a nie pierwszy.

angst - 2005-12-15, 09:52

Chaosu, musisz tu przedstawić własne zdanie. Na głosowanie nie powinno mieć wpływu, kogo gdzieś nie zdążyłeś podrzucić itp. Ponadto nic mi nie jesteś winien - zmarnowaliście na mnie sporo czasu, nerwów i paliwa, do domu dojechałem szczęśliwie, tyle że godzinę później :roll:

Ponadto prosiłem Cię, żebyś zagłosował, ale nie pamiętam, abym wspominał coś, że koniecznie na mnie, a już na pewno, żebyś próbował eliminować moich rywali :D

Miałem się nie wypowiadać w tym temacie do zakończenia głosowania, ale nie mam teraz innego wyjścia - jak czytam niektóre argumentacje, to zupełnie nie mam przekonania do "obrony tytułu" :?

W zeszłym roku nie było przymusu argumentacji, ludzie przyznawali punkty, nikt nikogo o nic nie oskarżał, a teraz (może pod wpływem wyborów) pojawiły się jakieś oskarżenia o "antyreklamy" lub śmieszne próby agitacji.

Cały klimat jest zepsuty - szukamy chyba kogoś, kto pisze w miarę regularnie, ciekawie i jednocześnie mądrze, przestrzegając podstawowych zasad pisowni polskiej, wnosząc coś na forum, czytanie postów takiej osoby powinno sprawiać przyjemność. Każdy ma oczywiście swoje wyobrażenie Forumowicza Roku, ale poprzez konieczność przedstawiania argumentacji wyraźnie widać, że tak naprawdę większość wybiera zupełnie kogoś innego.

Pozdrawiam

Angst

ermijo - 2005-12-15, 11:35

Jeśli rzeczywiście Adik wymagał prawdziwej argumentacji swoich typów w "eliminacjach" plebiscytu, to zaraz pomyślałem, że wreszcie niektóre osoby napiszą coś więcej, niż tylko lakoniczne skróty myślowe. Niestety tylko parę osób napisało konkternie : "dlaczego?", "na kogo?", "czego mu brakowało?", "co zrealizował ?"
Argumenty typu:
---"bo to fajny koleś",
---"zjeb",
---"pokemon roku",
---"należy mu sie",
---"bo trzeba głosować",
--- itp.

są "smutno-śmieszne". Widać, że tylko Jopq potrafił sparodiować tego typu wersety, a tym samym dać coś do myślenia ogranizatorowi (Adik) albo forumowym wyborcom.

Angst ma rację. Sympatia, według mnie, to tutaj taka korupcja albo układy. Bo jeśli na turnieju w Wawie gracz A postawi graczowi B 5 piw, to oczywiste jest, że to fajny koleś :)

Wiem, że i tak was nie przekonam, wiem też, że trudno nie kierować się sympatią w takich "wyborach", które w pewnym stopnio zawsze opierają się na per-per relacjach o różnej intensywności. Można sie też zastanowić nad perspektywą głosowania niejawnego, jednak byłby to raczej chybiony pomysł.
Konkludując napiszę, że jestem rozczarowany formą argumentacjią większości.
Dlaczego ? Bo to jest do pupy. Bo pupę można lizać - albo kopać ją z trepa.

Mam nadzieję, że wygra najlepszy miszcz.
P.S. - strz

soul_reaper - 2005-12-15, 12:09

Problem lezy gdzie indziej. Adik chcial dobrze, ale wyszlo do dupy. Po prostu argumentacja miala sens jedynie wtedy gdy podawalismy wlasnych kandydatow, mozna bylo wlasciwie uzasadnic swoj wybor. Teraz osoby, ktore chca glosowac, czesto zmuszone sa glosowac na ludzi nie bedacych ich faworytami, co powoduje takie a nie inne argumentacje. Uwazam, ze przy ograniczonej do 5 liscie (oraz wymogu zaglosowania na wszystkich 5 kandydatow) nie powinno byc wymogu uzasadniania wyboru.
adik - 2005-12-15, 14:25

No tak, tyle że nawet jeśli jest już tych 5 osób, to i tak skoro jeden jest wyżej od drugiego, to musi być jakiś logiczny powód. Nie uzasadniacie dlaczego X jest na piątym miejscu, tylko w czym X jest gorszy od Y.

Mozliwe, ze konieczność argumentacji jest do dupy, ale i tak nie ma większego znaczenia. Śmieszne posądzenia o antyreklamę, itp. są bez sensu, ale trzeba zrozumieć, że pewne osoby chcą to wygrać za wszelką cenę.

Nie piszę na forum w innym temacie niż ten - tak postanowiłem i mogę nawet przez najbliźszy rok nic nie pisać - szkoda tylko, że zazdrość takich ludzi jak Mojo czy Lutalek, powoduje, ze wszyscy nabieraja przekonania, ze Adik to idiota, który za wszelką cene chce wygrać. Strasznie chce :|

Pozdrawiam, Adik.

Cheawy - 2005-12-15, 15:01

spokojnie Adik to wybory forumowicza roku nie wybory prezydenckie :) tytuł równie ważny co zeszłoroczny snieg...
ermijo - 2005-12-15, 15:15

hehe a mi tam wystarczy, że dziwnym zbiegiem okoliczności znlazłem się w gremium finałowym :) Skoro juz sie znalazłem na tym etapie (a spora część osób zasługuje na moje miejsce, choćby Lutalek, który kolekcjokuje pokemony forumowe), to reklamuję otwarcie :

Głosujecie na mnie !

P.S. Nikt nie wspominał o ciszy wyborczej :D

vilumisiek - 2005-12-15, 16:14

5pkt - zukole (za gry na cronixie i za pasje statystyk)
4pkt - ermijo (bo malo sie roznimy w postach)
3pkt - adik (bo ciagle czytam jego posty)
2pkt - angst (bo prawie ciagle czytam jego posty)
1pkt - soul (bo rzadko prawie czytam jego posty) :lol:

JESTEM RACZEJ NOWY WIEC SIE MALO TU JESZCZE ORIENTUJE A Z TEGO CO SIE ZORIENTOWALEM TO TAKIE A NIE INNE TYPY

angst - 2005-12-15, 16:19

adik napisał/a:
No tak, tyle że nawet jeśli jest już tych 5 osób, to i tak skoro jeden jest wyżej od drugiego, to musi być jakiś logiczny powód

Cała rzecz w tym, że niekoniecznie. Łatwo zauważyć, że większość osób uważa, iż jedynie 1-3 osoby z finałowej piątki zasługują na tytuł Forumowicza Roku. Kiedy mają napisać, dlaczego osoba, która na tytuł nie zasługuje na równi z innymi, ma być na miejscu 4. a nie np. 5., to mogą być problemy z uzasadnieniem.

Mam swoje wyobrażenie Forumowicza Roku. Jako "obrońca tytułu" z czystym sumieniem mógłbym napisać, że tylko jedna osoba w finale spełnia większość kryteriów (a właściwie nie kwalifikuje się do kryteriów dyskwalifikujących), oczywiście nie mam tu na myśli siebie.

Myślę, że po zakończeniu wyborów jest szansa na ciekawą dyskusję, jaki powinien być Forumowicz Roku :twisted:

Jaki sens ma opisywanie mniejszego zła? Jeśli ktoś uważa, że na Forumowicza nadaje się jedynie ***, to zagłosuje, żeby *** miał 5 punktów więcej. A jak ma uzasadnić przyznanie pozostałych miejsc? Stąd później takie posty, jak np. Chaosu, które powodują, że ocieramy się o paranoję.

Cheawy ma rację, ale w odniesieniu do zeszłorocznych wyborów. Nikt jakoś tego specjalnie nie przeżywał. Ludzie zagłosowali, zsumowało się głosy i tyle...

A w tym roku rzeczywiście zaczęło to przypominać politykę i to w zasadzie od tej najgorszej strony :roll:

Pozdrawiam

Angst

adik - 2005-12-15, 17:27

To może powtórzymy wybory? Czasu do końca roku jeszcze sporo, pomysł może dziwny, ale na podstawie tych nieprzyjemnych doświadczeń, być może udałoby się stworzyć lepszy system. Co Wy na to?

Lepszy system, tj. - bez uzasadniania, z piątki finalistów typuje się tylko trzech, dwaj ostatni dostają równą liczbę - 0 punktów, pierwszy - 3pkt, drugi - 2pkt, trzeci - 1pkt. Problem w tym, że pewnie nikt owej powtórki nie chce.

Pozdrawiam, Adik.

angst - 2005-12-15, 22:27

Adiku,

Najważniejsze są punkty za pierwsze miejsca. Jeśli powtórzysz wybory, na zasadach które opisałeś, nie widzę problemu, aby każdy zagłosował tak samo jak wcześniej.

Ponadto jak do tej pory to Ty ustalałeś wszystkie zasady, więc nie wiem czemu teraz miałoby być inaczej ? :D

Pozdrawiam

Angst

adik - 2005-12-15, 22:41

Pytam, bo zdaje sobie sprawę, że może to u niektórych pseudo-śmiesznych wzbudzić głębokie oburzenie, powiązane z niewybaczalną zawiścią, która doprowadzi do tego, że albo będe 1 w każdym głosowaniu, albo jak dotychczas ostatni. Możliwe też, że zbojkotują powtórzone wybory, albo - co byłoby niewątpliwym zaskoczeniem - po prostu zagłosują.

Jeśli nie dostanę żadnych konkretnych argumentów PRZECIW, to za kilkanaście/kilkadziesiąt minut startują powtórzone wybory.

Pozdrawiam, Adik.

soul_reaper - 2005-12-16, 08:24

Nie chcialem sie wypowiadac, by jako 'lider' klasyfikacji nie zostac posadzony o jakies manipulacje. Jednak napisze, bo to zaczyna to zakrawac na farse. Nie widze powodu do rozpoczecia plebiscytu od nowa, jednak nie zmartwi mnie jakos szczegolnie zresetowanie wynikow - moze dostane mniej punktow ;-) . Moze to jednk sprawic, ze ludzie zniecheca sie do glosowania. Owszem nalezy wyciagnac wnioski, aby w przyszlych tego typu zabawach nie popelniac tych samych bledow. Rozumiem Cie adiku, bo jestes mlody i 'narwany' ale zamiast stawiac sprawe na ostrzu noza, byc moze nalezy na spokojnie podyskutowac nad formula glosowania na forumowicza roku. To Ty ustalasz zasady, a reszcie nie pozostaje nic innego jak sie do nich zastosowac, lecz nie mozna nikomu zabierac prawa do krytyki. Po czesci sam jestem winny temu co sie zdarzylo, gdyz nie traktujac do konca tej zabawy do konca powaznie, w pierwszej rundzie glosowalem na ermijo, czym przyczynilem sie do jego awansu do finalowej piatki, pomimo iz uwazam, ze nie powinien sie tutaj znalezc. Wiem, ze w przyszlym roku podobnego bledu nie popelnie.

Pozdrawiam Soul

dusksky - 2005-12-16, 08:51

adik napisał/a:

Nie piszę na forum w innym temacie niż ten - tak postanowiłem i mogę nawet przez najbliźszy rok nic nie pisać - szkoda tylko, że zazdrość takich ludzi jak Mojo czy Lutalek, powoduje, ze wszyscy nabieraja przekonania, ze Adik to idiota, który za wszelką cene chce wygrać. Strasznie chce :|

Nie rob nam tego! Pisz to forum umrze bez Ciebie Adiku. Dajmy Adikowi puchar forumowicza roku 2005 :oops: bo odejdzie od naszego forum :cry:

Pozdrawiam
Zbyszek

Cheawy - 2005-12-16, 09:38

Jak zauważyłem wiele ocen kandydatów nie dotyczy samej egzystencji na forum, mimo że to tytuł właśnie forumowicza. Często i gęsto patrzymy na kandydata przez pryzmat nie tylko forum, ale i kurnika, zachowania na nim, prywatnych sympatii. Wybory na pewno są dobrą ideą, ale czy tytuł o który się wszyscy zmagamy jest trafny ? Może połączmy te wszystkie kryteria którymi oceniamy kandydatów i stwórzmy wybory ponad podziałami, nie forumowicza, nie kurnikowicza itp , a ogólnie personę która w jakiś konkretny sposób wpływa na nas pozytywnie, bo wybieramy forumowicza a oceniamy podświadomie całą postawę danego kandydata :)

pozdroofka...

ermijo - 2005-12-16, 10:30

adik napisał/a:
To może powtórzymy wybory? Czasu do końca roku jeszcze sporo, pomysł może dziwny, ale na podstawie tych nieprzyjemnych doświadczeń, być może udałoby się stworzyć lepszy system. Co Wy na to?

Nikt nie wspomniał (a moze zapomniał), że Adik zrealizował 2 edycję złotej ligi - ten szlachetny czyn miał swoje zalety, jednak znalazłem później parę niedociągłości "systemu". Oczywiście można dyskutować czyja to wina, że do tej pory nie wiemy, kto wygrał tę cholerną złotą ligę (chyba wszyscy dostali walkowery). O ile na początku rozgrywki były reklamowane, później, juz na etapie końcowym Organizator nie wysilał sie zanadto. Zawodnicy "zwalą" winę na Adika, że czegoś tam niedoprecyzował, a Adik wytłumaczy w sprzężeniu zwrotnym, że to tylko ich lenistwo.

Adik, jakkolwiek to nazwiesz, "nieprzyjemne doświadczenia" nie znikną przez jakiś nowy system. Pomysł bardzo niesmaczny, bezsensowny i nic nie zmieniający, ale takie kroki juz znamy z Twojej strony jako "wszechorganizatora wszystkiego". Wszystkie te decyzje są chaotyczne, ponieważ wcześniej były nie do końca przemyślane (Twoja wizytówka).

Ja juz nie wierzę w Twoje nowe systemy oparte na utopii i naiwności. Bez uzasadniania ? I tak "obecny system" jest bez uzasadniania, czego przykład dał Jopq. Wybierać 3 z pięciu - bingo, ale chyba za późno na tak drastyczne zmiany.

adik napisał/a:
Jeśli nie dostanę żadnych konkretnych argumentów PRZECIW, to za kilkanaście/kilkadziesiąt minut startują powtórzone wybory.

buahahaha, nie bądź śmieszny. A co Ty sobie myslisz ? Że ja przewidzę czas w którym piszesz posty. To żenujące jak można brak sprzeciwu kogoś nieobecnego, uważać jako jego stanowisko akceptujące ?
soul_reaper napisał/a:
Wiem, ze w przyszlym roku podobnego bledu nie popelnie.

jeśli masz na myśli, że na mnie za rok nie zagłosujesz, to chyba jesteś albo jasnowidzem moich postów albo oddajesz swoje głosy za "sympatię" do mnie.
jeśli miałeś na myśli błąd, że głosowałeś na kogoś, kto według Ciebie nie powinien sie znaleźć w piątce - a ty go do niej właśnie typujesz (argumentując później, że to jakaś pomyłka), to rozumie, że sam poważnie nie podeszłeś do wyborów... bo nie musiałeś.
Ale później smucisz, że Ermijo jest w tym finale - tego nie rozumie.

piotruncio - 2005-12-16, 10:40

Na wstępie zaznaczam, że nie znam osobiście (oprócz Angsta) ludzi więc kieruje się tylko tym co widzę/czytam na forum.

1. Adik - bez niego forum by umarło, fakt, że niekiedy pisze czy zakłada tematy bez sensu, ale ideą forum jest to żeby ludzie sie wypowiadali, więc lepiej 3 tematy dobre i jeden do dupy, niż żadnego i cisza na forum.
2. Ermijo - jak już pisze to szczerze, nie zastanawia sie jakby tu "posmarować" komuś tylko wyraża swoją opinię. Nie widziałem żeby kogoś wyzywał jak niektórzy, co pewnie chętnie widzieli by się w finałowej piątce zamiast niego. A że ma poglądy sprzeczne w większością... hmm... jakby wszyscy mieli jednakowe zdanie to by było lepiej? Pewnie nie.
3. Zukole - zastanawiałem się komu dać 3 pkt bo zarówno Soul na nie zasługuje (np. za prowadzenie pucharu) jak i Angst (np. za IRP), ale jednak Zukole (za staty z EL i "redy").
4. Angst - kultura, zaangażowanie w IRP i nie tylko.
5. Soul - myśle że i tak nie przeszkodzi mu to w zdobyciu tytułu, na pewno nie niego zasłużył a i będzie okazja do imprezki w klubie kraków :]

dusksky - 2005-12-16, 12:40

Cos mi tu nie pasuje moze jestem inny ale wg. mnie osoba pretendujaca o miano Forumowicza roku powina byc osba godna tego stanowiska. A w scislym finale jest Adik ktory zaslyna ze obrazil 0.5 populacji forum.gomoku.pl za co dostal knebla na 2 miesiace.
Nikt nie ma wiecej ostrzezen jak Adik a mimo to ktos daje adikowi prawo wystawiana ostrzezen (lutalek juz wyrwal), jak dla mnie to troche smieszne. Nie wiem jak Wy ale gdyby wygral Adik tworca slynnych tematow min. "Kupka czy siusiu" to chyba jest cos nie tak z tym forum. Jak dla mnie powaznych kandydatow na to stanowisko jest 2, Angst i Soul. Szkoda ze nie dostali sie Ece, Jopq. Wtedy mozna by mowic o powaznym finale. Bo jak na razie jest to farsa. Mam nadzieje ze choc ulamek forumowiczow zgadza sie ze mna :) bo jesli jestem w tym odosobiony to ide pic :)

Pozdrawiam
Zbyszek

adik - 2005-12-16, 12:57

Wyborów powtórzonych nie będzie - jak chcecie, rozumiem to.

Dusksky, czy masz jakieś poważne zaburzenia? Nie będę tutaj wchodził z Tobą w polemikę, bo nic sobą nie reprezentujesz, ale prosiłbym, abyś przestał kierować się moją karierą w dziedzinie obrażania innych. Poł forum? Lutalek i Bad Mojo to pół forum? Coś nie tak z Twoją hierarchią.

Pragnę zauważyć, że w porównaniu do Twoich ("kvass to śmieć", "głupi kvass", itd..) tematów, moje i tak są dość normalne - zauważ zresztą, że na 50 takich, w których ktoś pisze, zdarzą się ze 2 głupie - patrząc na Twoje tematy jedziesz dokładnie po równo - 1 normalny, 1 głupi. Nie wiem zresztą jak definiować zły temat - wiem tylko tyle, że jesteś jedną z ostatnich osób, która powinna tutaj mówić o moralności, zasadach i odpowiednim zachowaniu. Zdaje się, że również złapałeś kilka ostrzeżeń - z główki wyleciało, czy może Twoja odwaga cywilna ogranicza się tylko do bezpodstawnych wyzwisk na operatorów Gomoku i to tylko do momentu, w którym komuś Twój niesamowity popis zacznie przeszkadzać? Myślę, że tak to właśnie wygląda - zero konsekwencji.

dusksky napisał/a:
Nie rob nam tego! Pisz to forum umrze bez Ciebie Adiku. Dajmy Adikowi puchar forumowicza roku 2005 Embarassed bo odejdzie od naszego forum

Duży jesteś, a takie głupoty piszesz. Weź, idź do kościoła w niedzielę.

Pozdrawiam, Adik.

pawelcio - 2005-12-16, 13:06

Dusksky, a weź poczytaj swoje posty, i zauważysz, że nie napisałeś nigdy nic innego jak tylko krytykę, obojętnie czego, byle się "dopieprzyć" i komuś dosrać. I teraz napisz czy wolisz żeby powstawały nowe temay, tak - niekiedy nawet głupie, ale są, coś się dzieje na forum, można pogadać, czy wszyscy zgodnie z Twoimi pseudozasadami powinni cały czas tylko krytykować innych, obojętnie za co zresztą. Uważam, że Adik jak mało kto pasuje do finału, a to że większośc jest przeciwko niemu czasem powoduje, że się unosi i za to ma bany. To tyle, jak masz coś do dodania, ale w miarę sensownego to napisz, jak masz zamiar kolejny raz wpajać nam swoje zdanie to lepiej nic nie pisz.

Pawełcio®

ermijo - 2005-12-16, 13:52

dusksky napisał/a:
A w scislym finale jest Adik ktory zaslyna ze obrazil 0.5 populacji forum.gomoku.pl za co dostal knebla na 2 miesiace.

Nikt nie jest święty. To, że chłopaka często ponoszą negatywne emocje, to jeszcze nie znaczy, że jego osoba ma być uhańbiona. Z przyznaniem mu praw dawania ostrzeżeń innym forumowiczom, ktoś tu "lekko przesadził". Trochę śmiesznie widzieć gostka z ostrzeżeniem 2 stopnia(Adik), który daje je komuś innemu (Lutalek), tłumacząc decyzję cyt. "-obrażanie mnie". Juz lepiej jakby nic nie wyjaśniał.

Sprawa ta ma małe powiązanie z wyborami, ale poruszyłem ten temat będąc inspirowany postem Dusk`a. Jak dla mnie, liczba ostrzerzeń to słaby wyznacznik na to, czy ktoś sie nadaje na finalistę plebiscytu czy też nie, ale jako "moderator" to juz bym sie bardziej zastanowił. Może jakaś lustracja mała? Problem w tym, że finalistą może być każdy, a moderatorem tylko jednostki i to najlepiej zrównoważone osoby, bez przesadnej ekspresji wyrażania swoich myśli poprzez decyzje.

dusksky napisał/a:
Adik tworca slynnych tematow min. "Kupka czy siusiu"

Niektóre tematy Adika dokładnie można przyporządkować pod ten slang, ale to nic złego.
Na szczęście zawsze można liczyć na Minutę, który jest killerem zbędnych tematów.
Lepiej więcej i częściej, (przy założeniu, że każdy temat nie będzie bezsensowny :P ), niż mniej i rzadziej (bo forum zamilknie).

dusksky - 2005-12-16, 14:03

@ Adik

Wylapalem tylko dwa ostrzezenia za tematy z kvassem w tytule i wiem ze mnie wtedy ponioslo co kazdemu sie moze przytrafic. A co do Twoich bezsensownych tematow to nigdy Cie nie przebije zobacz sobie ile tematow Ci blokna Ece za ich bezsensowanosc wiec sory ale chyba cos masz z pamiecia nie tak. Adiku wole sto razy swoja reprezentacje niz Twoja. Osiagnij to co ja, spotkaj sie z takimi ludzmi jak ja sie spotkalem to cos moze porozmawiamy. Na razie to jeszcze nie masz prawa piwa pic, a co dopiero oceniac mnie.
Moge Ci pogratulowac niestety tylko cietego jezyczka.

@ Pawelcio

Ciebie zostawie bez komanta... Z dziecmi nie dyskutuje.

pawelcio - 2005-12-16, 14:51

Dusksky - jesteś śmieszny, a nawet żałosny, przykre to.

Pawełcio®

Ece - 2005-12-16, 14:52

Dusksky, wybory sa jakie sa i kazdy glosuje jak chce. Wedlug niektorych to najbardziej adik zasluzyl sobie na miano Forumowicza Roku. W mojej opinii na pewno bardziej niz stanistka, na ktora glosowales. Ale coz... Wszyscy wiemy ze to ja powinienem byc w finale ;)

Nie lubisz adika - Twoja sprawa. Ale nie lub go po cichu.
dusksky napisał/a:
@ Pawelcio

Ciebie zostawie bez komanta... Z dziecmi nie dyskutuje.
Ten dzieciak jest starszy od Ciebie. Na dodatek nie napisal niczego, co mogloby sprawic wrazenie, ze jest inaczej.

Dalej glosujemy - zbednymi komentarzami zajmiemy sie postkillerem :]

Chaosu - 2005-12-16, 15:54

. . .Chciałem przeprosić za moje niepoważne uzasadnienia wyboru kolejności kandydatów, a także je poprawić! Kolejność się nie zmienia ale powody owszem! Oto one:
5pkt. - Swietne opanowanie podczas pisania na forum powoduje, że jego wypowiedź czyta się najprzyjemniej co w połączeniu z Jego wizerunkiem w mojej wyobaźni daje taki piorunujący efekt jak wypicie szklanki ciepłego mleka z miodem w chłodny poranek,
4pkt. - Sposób myślenia tego użytkownika bardzo mi się podoba. Przyjemnie jest czytać dyskusje w których ten user jest głównym powodem z powodu najbardziej odmiennego zdania,
3pkt. - Inny charakter wypowiedzi (informacyjny) w stosunku do pozostałych użytkowników uważam za ważny i potrzebny na tyle, że przyznaję trzy punkty,
2pkt. - Jego niewyczerpana energia do pisania na forum ciągnie wielu, którzy bez niego by nie pisali. Wyobraźcie sobie forum bez Adika, byłoby z pewnością mało ciekawym miejscem,
1pkt. - !Choć posty Soula też czytam z przyjemnością i nie mam nic do zarzucenia jego poglądom to niestety więcej punktów do przyznania mi już nie zostało : /
. . .Przepraszam jeszcze raz za mój wygłup, postaram się zachowywać się rozsądniej w przyszłości.

Z poważaniem, Chaosu~

adik - 2005-12-19, 23:21

Tylko Ci, którzy mają ostrzeżenia, mogą się uznawać za prawdziwych forumowiczów (nie wszyscy, ale większość) - oznacza to, że emocjonalnie podchodzą do dyskusji i podniecają się każdym tematem. Według mnie tylko oni powinni brać udział w wyborach, ot co!

Pozdrawiam, Adik.

ermijo - 2005-12-21, 12:47

Do końca losowania pozostało kilka godzin. Pokusiłem się o własne policzenie głosów oddanych na każdego z kandydatów.

(w przypadku głosowania jednego z finalisty, zakładałem, ze jego typ nr 1 odpowiada 5 pkt, nr 2 - 4 itd. Zatem nikt nie otrzyma od finalisty jednego punktu - najmniej 2 pkty. Ponieważ i tak wszyscy finaliści głosowali na siebie, to nie ma znaczenia liczba punktów, ale proporcja poszczególnych wyników końcowych, która nie ulegnie wtedy zmianie.)

A oto wyniki oznaczone datą i godziną tego posta:

1. Soul Reaper |97
2. Angst |87
3. Zukole |71
4. Adik |66
5. Ermijo |63

Głosowało 26 osób. (mamy 347 zarejestrowanych użytkowników)

P.S. Frekwencję uważam za bardzo niską. Rozumie, że Ece, Alicecooper, 100per, Minuta i inni nie odnaleźli satysfakcji w uczestnictwie w tej zabawie)

Tak czy inaczej - pozostało jeszcze kilka godzin. Zapraszam do głosowania :)

bałtyk_gdynia - 2005-12-21, 14:21

ermijo napisał/a:
Do końca losowania pozostało kilka godzin. Pokusiłem się o własne policzenie głosów oddanych na każdego z kandydatów.

jakiego losowania? moze jakies losowanie nagrod dla uczestnikow glosowania?

ermijo - 2005-12-21, 14:23

LOL ale dałem gafe :) Miało być głosowania Przepraszam
pumpekkk - 2005-12-21, 19:23

5pkt.-Ermijo-podoba mi się w jaki sposób odpowiada na posty, jest on jedną z niewielu osób który odpowiada mi na napisane posty.
4pkt.-Zulkole-wydaje mi się, że wie najwięcej o gomoku
3pkt.-Adik-no....to żyje teraz..:)
2pkt.-Soul Raper-pisze porządne posty, ale szkoda, ze kibicuje Wiśle...
1pkt.-Angst pisze dużo postów, ale ktoś musiał byc ostatni...

Jestem tutaj niewiele czasu więc nie zdążylem was poznac, ale myśle, że nikt mnie nie ukara za te (może nie słuszne oddanie głosów)
Pozdrawiam!!

bluks - 2005-12-21, 20:03

1 zukole
2 adik
3 ermijo
4 angst
5 soul - sorki stary ale robie to dla Twojego dobra , jakbyś wygrał to nie wyobrażasz sobie nawet jaki bedzie z Ciebie polew:PP

vilumisiek - 2005-12-23, 01:00

dusksky napisał/a:
Mam nadzieje ze choc ulamek forumowiczow zgadza sie ze mna :) bo jesli jestem w tym odosobiony to ide pic

Po części przyznaję Ci racje- raczej w sprawach adika niż finału- bo to już indywidualna sprawa każdego głosującego- ja np mógłbym wyśmiać twoje typy.
Po za tym wiem że ten post napisany został dawno ale jakoś nie miałem ochoty go do tej pory przeczytać.

angst - 2005-12-23, 08:58

Gratulacje Soul :D :!:

Pozdrawiam

Angst

soul_reaper - 2005-12-23, 09:47

Chcialem tylko powiedziec, ze chociaz jest mi niesamowicie milo*, to kazda proba zmiany mojego podpisu zostanie storpedowana i spotka sie z ostra reakcja na forum.

*K..wa ale obciach, pierwszy na liscie do powiedzenia kilku zyczliwych slow jest s3v3n. Liczylem, ze za dobrym przykladem bluksa podobnie zaglosuje lone i dein, co pozwoli wygrac angstowi ale sie przeliczylem :/

ermijo - 2005-12-23, 10:26

No to ja też pogratuluję, choć Soul nie był moim faworytem. Miło mi, że znalazłem sie w pierwszej finałowej piątce. Można się zastanowić, dlaczego Adik wypadł tak słabo? To dla mnie największe zaskoczenie.
vilumisiek - 2005-12-23, 10:37

Gratulacje dla duszy, ktory EWIDENTNIE nie byl moim faworytem :P
angst - 2005-12-23, 11:47

soul_reaper napisał/a:
Chcialem tylko powiedziec, ze chociaz jest mi niesamowicie milo, to kazda proba zmiany mojego podpisu zostanie storpedowana i spotka sie z ostra reakcja na forum.

Ja chciałem również powiedzieć, że każda próba zmiany mojego podpisu będzie przyjęta ze zrozumieniem, a wręcz jest wskazana (sugerowane rozwiązania: skasowanie podpisu, dodanie do istniejącego "2004" lub przedrostek "ex-" :P ).

Wyniki głosowania są takie, a nie inne i dobrze, że Kraków nie zastosował się wyjątkowo do sugestii Soula (węszę tu intrygę Lone'a ;) ), bo inaczej wyniki byłyby wypaczone, a przecież nie o to nam chodziło.

Dla mnie jest to sygnał, że muszę pisać więcej, ciekawiej i mniej urzędowo, do czego absolutnie nie mam zamiaru się zastosować :D

Padło pytanie o niskie miejsce Adika. Jak znajdę wolną chwilę, to postaram się podsumować te wybory, bo można tu było zaobserować kilka ciekawych postaw, które miały bezpośrednie przełożenie na wyniki głosowania. A dlaczego Adik wypadł tak, a nie inaczej, to już on na pewno sam wie najlepiej.

Pozdrawiam

Angst

Ece - 2005-12-23, 17:21

soul_reaper napisał/a:
kazda proba zmiany mojego podpisu zostanie storpedowana i spotka sie z ostra reakcja na forum
Na szczescie zarowno podpis, jak i opis pod ranga ustalasz sam ;) Ja jedynie zmienilem range na taka, by Twoi koledzy z klubu mogli ciac z Ciebie lacha przez najblizszy rok :rotfl:

Gratulacje :D

soul_reaper - 2005-12-23, 21:54

Ece napisał/a:
Na szczescie zarowno podpis, jak i opis pod ranga ustalasz sam Wink Ja jedynie zmienilem range na taka, by Twoi koledzy z klubu mogli ciac z Ciebie lacha przez najblizszy rok Rotfl

Dzieki Ci drogi adminie, ale jednak pozostane przy swojej randze ;-)

I bez takich mi tu kur...cze ;-)

piotruncio - 2005-12-24, 10:01

A ja tak sobie myśle, że skoro głosowaliśmy to wybór powinien być jakoś zaznaczony podpisem, np:

FORUMOWICZ ROKU 2005 :P

Co o tym myślicie? :wink:
Gratulacje dla całej finałowej piątki! Pozdrawiam