Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

Pente - Łosiu w eliminacjach do IRP w Pente

aaru - 2004-10-01, 20:38
Temat postu: Łosiu w eliminacjach do IRP w Pente
Witam.

Sprawa łosia mnie trochę poruszyła.
Wszyscy wiemy jaki łosiu jest. Ale myślę, że to jeszcze nie powód, żeby go eleiminować.
Próbowałem przekonać Playera, którym tym wszystkim zawiaduje i jak widać podejmuje również takie decyzje. Nie dał się przekonać.
Zaproponował ankietę.
Oto ona:
- Łosiu zostaje w eliminacjach z żółtą kartką;
- Łosiu wylatuje - czerwona kartka.

Mój głos już poznaliście

player_one - 2004-10-01, 20:45

Apeluję aby nie litować sie nad grzecznym leśnym zwierzaczkiem jakim jest łoś. Ten nie jest pod ochroną ale przeznaczony do odstrzału :]
aaru - 2004-10-01, 21:02

Proszę o komentarze głosujących.
Chcę uniknąć niedomówień, że to Łosiu nabił głosowanie kilkoma nickami.
Wystarczy jedno zdanko od każdego głosującego.

systemofadownPL - 2004-10-01, 21:12

Systemik wybiera 2ga opcje... :)

pozdro

seba - 2004-10-01, 21:12

Ja zagłosowałem na czerwoną kartkę dla Łosia.
Grałem z nim i znikał co moment mowiąc ze rozmawia z dziewczyną. Podpowiadał mi grając z Aaru. Oglądając jego statystyki widać ze nierozgywa 4 gier tylko gra urywkami. To jest zdecydowanie nie fair. Jak zaczyna to niech kończy.

Pozdrawiam
Seba

aaru - 2004-10-01, 21:24

a systemik nie uczestniczy w eliminacjach, to co tu wkracza z jakąś swoją prywatną krucjatą przeciw łosiowi??
Proszę o głosy osób zainteresowanych, tzn. uczestników eliminacji.
Chociarz już chyba za późno. :-(

Ece - 2004-10-01, 21:31

Cytat:
Chcę uniknąć niedomówień, że to Łosiu nabił głosowanie kilkoma nickami.
W razie czego moga sprawdzic kto jak glosowal - niedomowien nie bedzie.

Co do losia, to organizator (player o ile sie nie myle) powinien zdecydowac. Ankieta powinna miec jedynie charakter doradczy.

Sam nie glosuje.

aaru - 2004-10-01, 21:43

Oczywiście, zgadzam się, ze to Player powinien podjąć decyzję, a ankietą chciałem go ewentualnie przekonać do mojego zdania.

Wybiegając w przyszłość i zbaczając z tematu.
IRPwPente powinna działać pod auspicjami Stowarzyszenia. Po eliminacjach powinniśmy wybrać kapitana - który powinien być wyrocznią między innymi w takich sytuacjach.

100per - 2004-10-01, 22:50

Ja zagłosowałem na żółtą
Ece - 2004-10-01, 23:20

Cytat:
IRPwPente powinna działać pod auspicjami Stowarzyszenia. Po eliminacjach powinniśmy wybrać kapitana - który powinien być wyrocznią między innymi w takich sytuacjach
Sprawami reprezentacji o ile wiem zajmuje sie Piotrek - nie tylko Gomoku, ale ogolnie. Wedlug mnie to on powinien decydowac o tym, komu powierza Pente, czy Renju.
aaru - 2004-10-01, 23:26

Ok, sprawa jasna.
Jak coś, to będę uderzał do Piotrka.
Chyba zostawię ten temat do czasu turnieju w Wawie. Tam sobie wszystko poustalamy.

Minuta - 2004-10-02, 00:02

Czerwona kartka bez dwoch zdan.

Ps. Piotrek podzielasz moje zdajnie, nieprawdaz? :mrgreen:

_OLSZTYNIANKA_ - 2004-10-02, 09:47

ja zagłosowałam za żółtą
raigeken - 2004-10-02, 10:12

Czerwona kartka dla łosia za to, że rowniez gdy ja z nim nawet towarzyska grałem to migał i pisał, że gada z dziewczyną... w innych przypadkach rankingowych gier rownież migał

Raig€k€n

losiu - 2004-10-02, 10:16

raigeken napisał/a:
Czerwona kartka dla łosia za to, że rowniez gdy ja z nim nawet towarzyska grałem to migał i pisał, że gada z dziewczyną... w innych przypadkach rankingowych gier rownież migał

Raig€k€n

hehe wszyscy ze rozmawiałem z dziewczyną ja tylko raz napisałem ze rozmawiam z dziewcyną bo rozmawiałem a wszyscy juz ze rozmawiałem z 3 razy jezeli mozna prozę zobaczyc jezeli mozna z kim rozmawiałem i czy mówiłem takie coś!

bmac - 2004-10-02, 10:19

... pente jest póki co poza sferą moich zainteresowań, ale przeglądam się i czytam wszystkie wasze posty, bardziej pod kątem rozwoju Stowarzyszenia jako całości... ciesząc się z waszej inicjatywy chcę zauważyć, ze warunki /zasady rozgrywania/ gry NIE ZOSTAŁY do końca JASNO określone, a zwłaszcza w szczegółach, na które tu się powołujecie... negatywna decyzja playera i np. minuty wynika prawdopodobnie z doświadczeń gry z łosiem w całości... zasada domniemania niewinności jest dobra w sądzie a i to nie zawsze, natomiast tutaj... jestem przekonany, że dla dobra sprawy należy łosia ukarać żółtą i kontynuować eliminacje po ściślejszym ustaleniu zasad gry .. a po następnym migotaniu /.. a propos, migotac można nawet nie wchodząc na gg i nie grając progiem! to chyba wiecie.../, wpadce, natychmiastowa eliminacja, bez dyskusji.... zupełnie inną sprawą jest powstanie tego akurat problemu... Aaru, z całą sympatią, nie powinieneś rozwijać tej sprawy bez skonsultowania się z playerem, a gdybyś to zrobił, to pewnie by tego tematu nie było, bo BYĆ NIE POWINNO ! ...wybraliście samorzutnie playera jako tego, który prowadzi eliminacje, i jego decyzje powinny być poza dyskusją... i z tego powodu móglbym zagłosować za czerwoną kartką dla łosia + opinie graczy znających problem... ale podnosze żółtą póki co...

maciek[bmac]

player_one - 2004-10-02, 10:21

Faktycznie wersja iz łosiu caly czas romawia z dziewczyną jest mało prawdopodobna :]
Zostańmy przy tym ze gra programem. A skoro juz to powtórzę z wicherkiem grał 3/4 gry czarnymi a zreszta kto z nim grał ten wie co to za stworzeń. :]
Kiedys mowił ze chce reda :]

Wy go wogóle go nie znacie ! to jest cos jak sodam w gomoku. Już bardziej przekonywujacego argumentu dać nie mogę.

Bmac masz sporo racji ale to dlatego ze jak mowie nie znacie go. A to ze sie mily nagle zrobil to nie dziwne, bo wie ze to teraz jego jedyna szansa.

Heheee jeszcze jedno wczoraj mowie losiowi ze chyba sie moze pozegnac z gra w eliminacjach. Za moment znika losiu a pojawia sie jakis tam 24_hour czy jakos tak i ze on się chce zapisac i grał do tej pory tylko gry towarzyskie ale gra dobrze ... zagralem z nim towa i co gral jak loś, no jaki zbieg okolicznosci. Tonący brzytwy sie chwyta, tylko ze jak sie nie umie pływac to sie nie wchodzi do wody ŁOSIU ! :]

draqul - 2004-10-02, 10:27

naprawde nie wiem jak zagłosować. prawdą jest że w trakcie 4 naszych gier eliminacyjnych losiuu ciągle migał przed ruchem tłumacząc to rozmową z wujkiem z USA przez GG.
Ad1: ja grając w eliminacjach pente odłożyłem wszystkie inne sprawy, wyłączam GG, Winampa etc, aby móc grac normalnie
Ad2: zgadzam sie z bmac`kiem, jak losiuu gra programem to jego sprawa i to jego bedzie gryźć sumienie, a nalezy zmienic zasady gry np. od razu 4 gry itp
Ad3: żółta kartka

epilog: sam nie wiem co z tym zrobić, napewno ankieta nie wchodzi w gre (chociaż to że głosują ci co nie grają w elm), i nie sądze, aby player sam o tym decydował bo z góry znam wynik widząc jaki ma stosunek do losia

specyk_14 - 2004-10-02, 14:34

Witam,

Ja dla Losia daję czerwoną kartkę, poprostu nie lubie go za jego zachowanie nie wiem moze tylko przez internet sie tak zachowuje, najbardziej osłabiające są jego zaproszenia na turniej. Daje ich 5-7 pod rząd na głownym chaci kurnika. Także nie umie moim zdaniem przegrywać.

Pozdrawiam,
Specyk

s3v3n - 2004-10-02, 14:52

hmm powoli robi sie z tego krucjata przeciw losiowi ... nie chce go bronic, ale niektorzy glosuja za czerwona kartka, bo go nie lubia, a nie za to, co robi w czasie gier eliminacyjnych ... ja dalem zolta kartke, bo wszystko to, co mu sie zarzuca znam tylko z postow tutaj, nie widzialem zadnej jego gry na zywo.
martwi mnie natomiast, ze losiu nie widzi nic zlego w swoim zachowaniu i jego jedyny post w tym watku dotyczy jakiejs glupoty, tzn ile razy jak sie tlumaczyl i wlasnie dlatego zastanawialem sie, czy nie dac czerwonej, bo taka postawa nie rokuje nadziei na przyszlosc, niestety :/

losiu - 2004-10-02, 15:08
Temat postu: Głosowania-)
Mam pytanko do kiedy bedzie trwało to głosowanie bo nie wiem kiedy jest zakonczenie jego a eliminacje są do poniedziałku konczą sie za tydzień! Moja propozycja to do Środy:(
Albo moge zrobic sobie nowy nick eliminacyjny i odnowa zagrac z tymi co startuję do eliminacji ale to zalezy od was z głosowaniem itd. Piszcie
pozdrawiam~!

s3v3n - 2004-10-02, 15:23

bmac napisał/a:
... ciesząc się z waszej inicjatywy chcę zauważyć, ze warunki /zasady rozgrywania/ gry NIE ZOSTAŁY do końca JASNO określone, a zwłaszcza w szczegółach, na które tu się powołujecie...

coz, moze faktycznie sa pewne niedopatrzenia... jednak to, o czym nikt nie napisal wydawalo sie chyba sporej wiekszosci oczywiste i naturalne . o ile oczywiscie ktos grajac ma na uwadze gre fair w pierwszej kolejnosci, a wyniki w drugiej, nie odwrotnie .

przyznam, ze mnie w ogole nie miesciloby sie w glowie, ze mozna zagrac np. 3 gry, a ostatnia kiedy indziej i liczyc (?), ze zagra sie trzy razy czarnymi.

to samo tyczy sie znikania, przeciez kazdy tak robiacy naraza sie na oskarzenia o gre progiem, to nic nowego ..

jeszcze jest kwestia parametrow gry - PIEC minut PRO . jasno i wyraznie napisane, a rzucilo mi sie w oczy, ze ktos chcial grac 10 . cofanie/zakaz, do wyboru przez graczy . ja wole graz bez zakazu na wypadek, gdyby ktos mial misclicka, ale wiem, ze niektorzy moga tego naduzywac, wiec zakaz wydaje sie byc w pelni uzasadniony.

czy cos pominalem?:) to wszystko wyzej wydaje sie oczywiste, na 21 osob tylko chyba jedna miala z tym problemy, to chyba tez o czyms swiadczy ...

angst - 2004-10-02, 17:35

Zaglosowalem, a zapomnialem napisac... Zolte i czerwone kartki jednoznacznie kojarza sie mi z pilka nozna. Daje Losiowi zolta kartke. Jak kazdy wie, za dwie zolte jest czerwona...

Swoja droga - dlaczego w ankiecie nie ma opcji "nie karac"?

Pozdrawiam

Angst

wicherek - 2004-10-02, 19:19

ja dałem losiowi zolta kartke i proponowalbym umiescic jakis bardziej szczegolowy regulamin w celu uniknienia puzniejszych tlumaczen typu "nie wiedzialem" gram z losiem czesto: czasami miga czasami nie i jego ruchy sa podobne (raczej by nie zapamietal jak gral z pomocami progow) co do tego regulaminu kazdy grajacy bylby zobowiazany go przeczytac i wtedy dopiero mozna by mu dac jakas dyskwalifikacje bo byl swiadomy konsekwencji tego co zrobil. moze jeszcze nei wie, ze progiem nei mozna grac lub/i ze jak sie gada z dziewczyna na gg naprawde sie "miga"

Pozdr! wicherek

mattmiller - 2004-10-02, 19:37

mi nic losiu nic nie zrobil gral ze mna fair i tylko to sie dla mnie liczy a wiec zaglosowalem na zolta kartke aby jednak dac losiowi szanse na poprawe
Chaosu - 2004-10-02, 23:19

[akapit]Na początku chciałbym zwrócić uwagę Playera_ na jego sposób wypowiedzi. Może trochę wyluzuj? Gdybym nie znał sytuacji na forum/kurniku wziąłbym Cię za jakąś niedorobioną lamkę która niewaidomo czym wyrobiła sobie pozycję wśród (chyba->) kalekiego umysłowo towarzystwa i się wozi. : ) Też słabo wygląda to z Systemikiem, może niech pierwszy rzuci kamień ten, kto bez winy? Zagłosowałem nad żółt choć wolałbym 'nie karać'.
[akapit]Obecnie jedyną winą jest moim zdaniem to że zagrał 3/4 gier jakimiśtam, ale zawsze można tą ostatnią anulować izagrać następną, przecież ranking się nie liczy.

[akapit]I podziękowania dla osób które przerwały nagonkę na Łosia dajac mu żółte kartki... zapowiadał się rychły ban ze społeczeństwa : /.

player_one - 2004-10-03, 09:55

no to chałosu przegiełeś.
draqul - 2004-10-03, 11:02

Cytat:
Na początku chciałbym zwrócić uwagę Playera_ na jego sposób wypowiedzi. Może trochę wyluzuj?

zgadzam się z chaosu
Cytat:
no to chałosu przegiełeś.

jakieś groźby?
Cytat:
I podziękowania dla osób które przerwały nagonkę na Łosia dajac mu żółte kartki... zapowiadał się rychły ban ze społeczeństwa : /.

nie ma za co :)

aaru - 2004-10-03, 13:37

Proszę moderatorów o zamknięcie tematu.
Łosiu wrócił do eliminacji.

losiu - 2004-10-03, 15:05
Temat postu: Podziękowanie!
Chciałbym podziękowac wszystkim tych co się za mną wstawili a naj bardziej aaru który zrobił Ankiete i walczył . Dziękuje wszystkim. I powiem jedno gra bez fair play to nie gra!
lonewolf - 2004-10-03, 16:50

aaru napisał/a:
Proszę moderatorów o zamknięcie tematu.
Łosiu wrócił do eliminacji.

Mówisz i masz. :] Rzeczywiście wątek się wyczerpał - temat zamknięty.