Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

Hyde Park - Forumowicz roku!

adik - 2004-12-16, 22:21
Temat postu: Forumowicz roku!
Były sobie Złote Kamienie, było coś tam i tam coś, ale nie było wyborów forumowicza roku..

Niech każdy tutaj napiszę swoje kandydatury, potem między trzema pierwszymi osobami, zrobimy decydujące głosowanie..

Mój głos numer 1 idzie do niestrudzonego w przedstawianiu własnych poglądów, myśli, niesamowicie inteligentnego, pełnego buntu - Barfko!

Głos numer 2 jest dla osoby, która dzielnie walczy ze wszystkimi reprezentantami Polski w Gomoku, świetnie radzi sobie jako kapitan, moderator i forumowicz, ofkors Angst.

No i ostatni głos idzie do "tego lepszego" z dwóch pod względem wyrozumiałości, szanownego Prezesa - 100per.

3pkt - Barfko
2pkt - Angst
1pkt - 100per

Tera Wy panienki :mrgreen:

Pozdrawiam, Adik.

angst - 2004-12-17, 00:20

Dziekuje za ujecie mnie w Twoich typowaniach :)

Przydaloby sie napisac, czym mamy sie kierowac w takim wyborze, co brac pod uwage, jak oceniac, itp.

Pozdrawiam

Angst

P.S. Czy oprocz panienek moga tez glosowac mezczyzni stanu wolnego ? ;)

M_Head - 2004-12-17, 01:31

3 pkt - tvvardoglowy. Uzasadnienie chyba zbędne.
2 pkt - M_Head. Przeca to ja, najlepszy gracz w historii gomoku.
1 pkt - zbujcerz. Nie ma go na tym forum, daję mu punkt na zachętę.

Minuta - 2004-12-17, 02:42

3 pkt - M_head
2 pkt - hghfd
1 pkt - dusksky

Ece - 2004-12-17, 11:34

M_Head, jesli faktycznie glosy maja byc zliczone, to proponuje zmienic typowania na uzytkownikow forum (1 i 3).

Temat przyklejony - a co tam ;)

Uzasadnienie dobra rzecz - postaram sie je podac przy moich typowaniach, ale jeszcze nie teraz :]

raigeken - 2004-12-17, 13:18

3 pkt - hghfd
2 pkt - adik :D
1 pkt - angst

adik - 2004-12-17, 14:51

Dzięki Ecuś za przyklejenie :*

Czym macie się kierować? Nie wiem - ogólnymi spotrzeżeniami - czyje posty Wam się najciekawiej czyta, czyje Was śmieszą albo czyje sprawiają, że popadacie w zadumę :lol:

Ja nie ująłem w swoich typowaniach Hghfd, bo tak naprawdę napisał chyba z 5 postów - nie wiem czy robi z siebie debilka takiego naiwnego, czy udaje - w każdym razie dla mnie to pozer, który już powoli nie jest śmieszny, bo wiadomo czego można się po jego postach spodziewać.

Pozdrawiam, Adik.

hghfd - 2004-12-17, 15:15

dzieki minuta ze dales mi 2 pkt i dzieki rai ze dales mi 3 pkt
hghfd - 2004-12-17, 15:18

moje pkt
3 pkt -ece
2 pkt -100per
1 pkt - raigeken i minuta

adik - 2004-12-17, 15:22

Minuta, czy Raigeken?

Tylko jeden.. obaj się podlizali, wybierz tego, który bardziej..

Pozdrawiam, Adik.

seba - 2004-12-17, 15:24

Moje typy takie same jak Adika.

3pkt - Barfko ( zdecydowanie najfajniej piszący )
2pkt - Angst
1pkt - 100per

raigeken - 2004-12-17, 16:16

adik napisał/a:

czyje posty Wam się najciekawiej czyta, czyje Was śmieszą albo czyje sprawiają, że popadacie w zadumę

Powodem wybrania Hghfd - odpowiedź wyżej pogrubiony
Powodem wybrania Adika... żeby miał radochę :] choć bywa, ze tez sa ciekawe... :|
Powodem wybrania Angsta - odpowiedź w cytacie napisana na niebiesko

Pozdrawiam, Raigeken

(p.s. Adiku, wcale się nie podlizałem, powody wybrania przeze mnie Hghfd i reszty masz wyżej...)
(p.s.2 Hghfd "przyznawałeś" punkty tym, co na ciebie zagłosowali? Dziwne.)

hghfd - 2004-12-17, 16:44

raigeken napisał/a:
adik napisał/a:

czyje posty Wam się najciekawiej czyta, czyje Was śmieszą albo czyje sprawiają, że popadacie w zadumę

Powodem wybrania Hghfd - odpowiedź wyżej pogrubiony
Powodem wybrania Adika... żeby miał radochę :] choć bywa, ze tez sa ciekawe... :|
Powodem wybrania Angsta - odpowiedź w cytacie napisana na niebiesko

Pozdrawiam, Raigeken

(p.s. Adiku, wcale się nie podlizałem, powody wybrania przeze mnie Hghfd i reszty masz wyżej...)
(p.s.2 Hghfd "przyznawałeś" punkty tym, co na ciebie zagłosowali? Dziwne.)

nie raj nie przyznawalem pkt tym ktorzy na mnie glosowali
ece na mnie nie glosowal ale pkt mu przyznalem

angst - 2004-12-17, 16:59

3 pkt. - Barfko - na poczatku (dosc dawno temu) mnie troche zloscil, bo myslalem, ze sobie z wszystkich zartuje, ale mi przeszlo, kiedy zrozumialem, ze bylo tak naprawde ;) Czesto sie zgadzamy, pisze klarowne posty (prawie zawsze :P ) - po prostu madry gosc :)

2 pkt. - Lonewolf - niekiedy nie ma racji, ale zawsze znajdzie rozsadne argumenty, ze tak nie jest i niektorych udaje mu sie nabrac ;) Nie sposob go nie docenic.

1 pkt. - M_head - obecnie sporo brakuje mu do formy z forum.misio.org (wowczas nie do pobicia), ale widac czasem przeblyski dawnej klasy - moze nagroda go zmobilizuje - punkcik na zachete :)

Pozdrawiam

Angst

P.S. Wszyscy wymienieni wyzej uzytkownicy posluguja sie poprawna polszczyzna, co jest z pewnoscia nie do przecenienia.

lutalek - 2004-12-17, 17:00

hghfd powoli staje się twoim fanem, jesteś gościu nieziemski, po prostu wznosisz się do poziomu wymiatacza klawiatury, napisz jeszcze pare postów, zredagujemy je w książke i Nike 2005 masz w kieszenie, po prostu odlot

i jeszcze ten twój nowy temat:
"lata na forum"

już dłużej nie moge, sikam

hghfd te mokre spodnie moge ci jeszcze podarować ale ewentualnego przeziębienia klejnotów podczas powrotu do domu ci nie zapomne :mrgreen:

raigeken - 2004-12-17, 17:11

lutalek napisał/a:
hghfd powoli staje sie twoim fanem,

Hej.. Lutalku troszkę nie zrozumiałem tego co zostało przez ciebie napisane (dokladnie jeden fragment [cytat])... "twoim" tzn. czyim? Chyba chciałeś napisać "moim" (czyli twoim :P )... Jeżeli chciałeś napisać, że Hghfd jest kogoś fanem to napisz kogo :)

Namieszałem... chyba zrozumiesz co napisałem :D

lutalek - 2004-12-17, 17:15

dla mnie to jest raczej jasne-pisząc do niego twoim fanem czyli hgh.. coś tam (kurde nicka też ma do dupy :mrgreen: )
Pavlini - 2004-12-17, 17:18

3 pkt - hghfd
2 pkt - Barfko
1 pkt - angst

lutalek - 2004-12-17, 17:21

aaaa jeszcze pkt,

57 pkt dla hghfd (1 mój i 56 głosów sióstr karmelitanek bosych, które upoważniły mnie do głosowania w ich imieniu)

pawel__91 - 2004-12-17, 19:36

Siemacie

3 pkt-angst Pisze chyba najlepsze i najmądżejsze posty w całym tłumie zgromadzonym na forum
2 pkt-adik Po prostu spoks gość, ma bardzo smieszne posty
1 pkt-ece Za to że odwala kawał dobrej roboty w usuwaniu postów (chociaż nie zawsze słusznej)

adik - 2004-12-17, 21:32

Aktualna klasyfikacja:

1. Barfko (11)
2. Hghfd, Angst (9)
4. Adik (4)
5. M_Head (3)
6. Lonewolf, 100per (2)
7. Ece, Dusksky (1)

Nie zaliczałem głosów:

M_Head (dwóch użytkowników nie ma na forum..)
Lutalka (minimum 3 osoby muszą być wymienione..)
Hghfd (maksimum 3 osoby muszą być wymienione..)

Poprawcie je.

Pozdrawiam, Adik.

pawelcio - 2004-12-17, 22:13

W sumie nie ma żadnych kryteriów oceny, np Adik pisze "puste" posty i jakby sklecić z nich porządnego posta to było by ich jakieś niecałe 5 (czterystaileśtam/100), tak więc kryterium ilości postów nie pasuje. Np Angst pisze rzeczowe posty, ale o to chyba chodzi na forum. Można by podać jeszcze kilka "opcji", ale ...to nie ważne. Ocenie według "śmieszności" postów, z małym wyjątkiem.

1. dusksky - WYJĄTEK - za dzielną walkę z systemem, za blokowane tematy, za ostrzeżenie, za... :lol:
2. hghfd - śmieszne, głupie przemyślane posty :D
3. m_head - śmieszne, niegłupie przemyślane posty :D

Pozdro!

s3v3n - 2004-12-18, 00:34

1. adik - za caloksztalt i najwiecej postow na forum..
2. hghfd - ktos ma niezle poczucie humoru.. tutaj moznaby dopisac tych, ktorzy sie na to nabieraja hehe
3. hozjusz - mialem problem z trzecia pozycja, ale przypomnialem sobie o hozzim, wprawdzie ostatnio nie bywa, ale zasluzyl zeby go wymienic ;)

Barfko - 2004-12-18, 03:46

Dla mnie zdecydowanie - zwierze forumowe, co wkurza nawet rośliny nagozalążkowe adik - 3 pkt. To, że potrafi wkurzyć jest jasne a na tym forum jest kogo wkurzyc i wszystkich chyba wkurzył, łącznie z panią Elą, Sylwunią i Ewcią, czy jak im tam. Je też pewnie wkurzył. Moje the best of adik (trzeba pamiętać kontekst) to :
1. My mamy Vanilla Condoms :mrgreen:
2. To oficjalna propozycja?
3. Może wszystkim już się znudziło oglądanie twojego 1804 od 7 rano do 12 w nocy?
Zgrabnie skonstruowana była również wypowiedż nt. pewnego włoskiego sędziego piłkarskiego.
Ale nie o to chodzi. Zaraźliwy zapał. Tylko jakoś nikt się nie zaraził...

2 pkt dla Angsta. Chodzi o to, że czyta pomysły adika i teksty m_heada. Ciekawe po co? Poza tym potrafi rozwiązywać problemy energetyczne za pomocą kabelków.

1 pkt dla Lone, bo jest twardy. Gdyby nie było tu Lone większość drętwych nie miałaby po kim powtarzać ("masz rację Lone") i w ogóle nudy by były, bo mało kto byłby w stanie wytrzymać starcie słowne z Jopq na przykład, który najwidoczniej przerasta resztę. Już nie mówiąc o tym, że gdyby Lone nie pisał, to ja nie miałbym już chyba w ogóle na co się wkurzyć :twisted: , bo inni nawet głupot nie piszą tacy są mądrzy. No, i zna różne słowne fajerwerki typu "landryny na stolarce" i jeszcze błysnął znajomością "Kubusia Puchatka" (nie ma tu ironii).

Co do hghfd, jeśli jest to "kreacja forumowa" to oddałbym głos na kreatora, chyba, że wytrwa to już w ogóle nie da się na niego nie zagłosować.
M_head .... <ptak> mógłby więcej pisać...

hghfd - 2004-12-18, 08:40

to ja zostaje forumowiczem roku??
:)

nc - 2004-12-18, 10:42

Lone - 3
Angst- 2
Adik - 1

sekta - 2004-12-18, 12:13

A teraz poważnie :
3pkt - angst (poważne,mądre posty)
2pkt - hghfd (głupie ale śmieszne posty :lol: )
1pkt - tu miałem mały problem ale jednak na punkt zasługuje barfko (b.mądrze pisze)

martin1234 - 2004-12-18, 12:42

Teraz czas na moje głosy:

1. Angst - pisze sensownie, praktycznie zawsze "na temat", wszystkie jego posty (nawet te najdłuższe) są ciekawe i zawsze czytam do końca - 3pkt.
2. Adik - udaje mu się czasem napisać coś mądrego, czasem coś głupiego, ale za to śmiesznego, potrafii w umiejętny sposób wkurzyć osoby, którym się to należy:P - 2pkt.
3. Barfko - nie powiem, że każdy jego post przeczytałem do końca, często mnie nudzą rozprawy np. o VCF, ale ogólnie pisze mądrze i sensownie. - 1pkt.

despair - 2004-12-18, 13:44

3- Angst, dobrze sie czyta
2- Adik, poczucie humoru :D
1- Ece, za kasowanie postow, nalezy sie :P

aaru - 2004-12-20, 13:19

1. Angst - miło poczytać
2. Ece - niezmordowany
3. Adik - wypalił się ostatnio, ale może ten punkt go podładuje

adik - 2004-12-22, 15:18

Aktualna klasyfikacja:

1. Angst (22)
2. Adik (16)
3. Hghfd (15)
4. Barfko (12)
5. Lonewolf (6)
6. Ece, Dusksky, M_Head (4)
9. 100per (2)
10. Hozjusz (1)

Nie zaliczałem głosów:

M_Head (dwóch użytkowników nie ma na forum..)
Lutalka (minimum 3 osoby muszą być wymienione..)
Hghfd (maksimum 3 osoby muszą być wymienione..)

Poprawcie je.

GŁOSOWANIE KOŃCZY SIĘ WRAZ Z ROKIEM 2004!

Pozdrawiam, Adik.

tomo17 - 2004-12-22, 17:46

No to głosujemy... :)

Na początku informuje, że miałem baaaardzo duży problem z przyznaniem tych punktów, bo miałem ok. 5-6 kandydatów, a jak wybrałem 3 to nie wiedziałem komu dać więcej :/
No, ale...

3 p. Barty - za to, że jest bardzo miłym człowiekiem, grałem z nim w eliminacjach IRP i tam wiele mnie nauczył :)
2 p. 100per - Podobają mi się jego posty, a poza tym kiedy zarejestrowałem się na forum to zaraz dostałem od niego priva z powitaniem i dlatego 100per wydał mi się bardzo miłą osobą :)
1 p. Angst - Bardzo mądrze pisze no i... tyle :-)

Pozdrawiam
Tomek

kantpie - 2004-12-22, 18:27

No to ja jeszcze :-)

3 punkty- Barfko :)
2 punkty- Lonewolf :)
1 punkt- Angst :)

hghfd - 2004-12-23, 09:28

ale po co jeszcze dajecie swoje glosy jak juz jest zakonczone . forumowiczem roku zostal angst . nie czytacie postow czy co??przeciez jest ewidentnie napisane:głosowanie konczy sie wraz z rokiem 2004
raigeken - 2004-12-23, 10:10

hghfd napisał/a:
ale po co jeszcze dajecie swoje glosy jak juz jest zakonczone . forumowiczem roku zostal angst . nie czytacie postow czy co??przeciez jest ewidentnie napisane:głosowanie konczy sie wraz z rokiem 2004

Gdzie tak pisze?
Chyba ty ich nie czytasz...
Masz rację, ale czy rok 2004 już minął?

Proponuję przeczytać jeszcze raz post Adika...

Pozdrawiam, Raigeken

100per - 2004-12-23, 10:15

1. Lonewolf
2. Barfko
3. Adik

Dwa pierwsze miejsca dla osób, których posty czytam zawsze z wielką ciekawością i które to posty bardzo dużo wnoszą do tematu. W zasadzie to powinno być pierwsze miejsce ex aequo, ale już nie chciałem komplikować Adrianowi :)

Trzecie miejsce za aktywność i chęci do działania - teraz pozostaje czekać, żeby ilość przeszła w jakość ;) , z czym i tak w sumie nie jest najgorzej :)

Slonko - 2004-12-23, 16:42

Ja oddaję swoje głosy na:
1. Ece- strasznie mnie śmieszą jego przytyki admina do głupich tematów
2 Angst- zawsze w temacie i nie można się najczęściej nie zgodzić
3 Lone- zawsze w temacie i zawsze mam ochotę polemizować

przemek_nh - 2004-12-23, 18:12

3pkt Dusksky za walke z kvassem
2pkt Angst posty ciekawe choc czasami troche dlugie :]
1pkt Ece za blokowanie postow

kewes - 2004-12-26, 17:24

3pkt - Barfko - piszę mądrze ( aż za wiec nie czytam wiekszosci postów :P )
2ptk - adik - wrzod na tyłku tego forum :p do hydeparku sie wejsc nie da bo nasmolone jego tematami :P
1ptk - hghhgf czy jak mu tam - za debilstwo

Ece - 2004-12-26, 19:07

3 pkt. - Barfko
Bardzo ciekawy czlowiek i perfidny manipulator ;) Powinienem wymienic go w innym temacie jako osobe, ktora chcialbym poznac :)
2 pkt. - M_Head
Wyrafinowany, ale nie wulgarny, balansujacy na tejze wlasnie granicy. Podziwiam jego specyficzna elokwencje i jest takze osoba, ktora chetnie bym poznal.
1 pkt. - Adik
Pierwszy buntownik tego forum. Czasem, a wlasciwie przewaznie, wkurzajacy, czasem cos ciekawego wymysli. Forumoholik, ktorego chetnie spotkam i porzadnie kopne w dupsko.

Nie ma wyroznien, ale na takie niebywale zasluguje hghfd, z ktorym mialem problem, czy umiescic jego, czy adika. Nastepnie, dla kogo 2 punkty powinny pojsc... Ostatecznie otrzymuje je M_Head - glownie na zachete, bo jak juz inni pisali, troche sie opuscil ;)

Hozjusz - 2005-01-12, 17:16

Bóg zapłać za głos na mnie :D Ostatnio nie mam czasu, żeby pisać, ale mam nadzieję, że mi wybaczycie :wink: Zresztą kiedyś dawałem więcej postów... Chociaż i tak nie tyle, co na starym forum :wink:

Podsumowując: co prawda pierwszy nie jestem, ale w końcu ostatni będą pierwszymi :)