| |
Forum.Gomoku.pl Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente |
 |
Hyde Park - Stare niki
Ankst - 2009-10-18, 06:04 Temat postu: Stare niki Podajcie prosze wy starzy gracze jakies stare niki, starych graczy juz nie grajacych wcale, a kiedy bedacych na topie; poprzypominałbym sobie,powspominał.
crosslet - 2009-10-18, 09:26
...i przy okazji pozakładał je na nowo i udawał, że nie jestem sobą - ankstem.
ermijo - 2009-10-18, 09:58
Alicecooper, thrak - mówi Ci to coś ?
los_katos i sinidis - nicki Utratosa
Five - nick Fiva, którym wmawiasz że jesteś.
Ankst - 2009-10-18, 15:48
thrak to nick zakona,
ja pamietam takie niki jak gnoza, partyzantka2, blantykrecewlewjrece, rentimo, paul11, coolturist, kvass, roszler, winner, polina,
zukole - 2009-10-18, 15:53
thrak to raczej już nie zakon, tak samo jak blaxx nie jest deinem, a frighas puholkiem itd
ermijo - 2009-10-18, 17:58
nie wiedziaałem że blaxx, to dein był.
Dodam jeszcze:
hexlearner, yelowstone (wciąż aktywny), kakarol, siepacz_men, klasztor, twardoglowy
crosslet - 2009-10-18, 18:44
mnie za tych czasów jeszcze nie było bo nie pamiętam żadnego z wymienionych
Ankst - 2009-10-18, 19:31
Ale chodziło mnie raczej o niki sławne, nie zrozumieliscie mnie.
vilumisiek - 2009-10-18, 22:37
kirk20
edit; ale też już nie pierwotnego właściciela widzę...
Ankst - 2009-10-19, 06:15
Kto posiadał nik Hexagoon? A jak tak usiadłem to jeszcze do głowy mi przyszłe owe : ardor Malaj Chinastar Gondzio shakazulu Nosovs ; czy oni graja jeszcze , jesli tak na jakich nikach?
ermijo - 2009-10-19, 07:13
| Ankst napisał/a: | | Kto posiadał nik Hexagoon? |
Tunnet z Estoni - to był jego nick do gry Hex, później grał nim w gomoku. Jakieś 2-3 lata temu ja byłem właścicielem nicku, później dałem go Volvo.
Przypomniał mi się jeszcze nick "Pan_Kleks" - kto był jego właścicielem ? oraz "venczelgy" - na prawde jeden ze starszych nicków, wciąż aktywny.
P.S.Ankst, skoro dobrze pamiętasz takie stare nicki, może dołożysz jeszcze swoje
bad_mojo - 2009-10-19, 14:41
Chaosu - 2009-10-19, 15:18
. . .Chaosu to jest całkiem stary nick. Na dodatek też ma stare niki.
Cheawy - 2009-10-19, 16:29
blind, wonderchild, ixchel, despair, johanka_z_arcu, confidential, nuke_mielec, nie_ma_ze_boli, olsztynianka, fresh_design, skalnik30, prisoner, p0midor, czapereiro, czapareiroforfun, oraz nicki klanowe m80, o2, g69
Ankst - 2009-10-19, 17:12
Pan_Kleks ty chyba był utratos, nie jestem pewny aczkolwiek tak mi sie zaiste wydaje.
ermijo - 2009-10-19, 17:16
do dzis jestem posiadaczem nicka z serii afs. Asf_ermijo
angst - 2009-10-19, 18:42
| Ankst napisał/a: | | Pan_Kleks ty chyba był utratos, nie jestem pewny aczkolwiek tak mi sie zaiste wydaje. |
W tej chwili nie pamiętam, ale to był albo Kyniek23 (znany, stary nick) albo Ayers_rock (kolejny znany, stary nick).
Warto byłoby zdefinować, jakie nicki spełniają Twoje "oczekiwania", bo nie chce mi się pisać po próżnicy
Pozdrawiam
Angst
zukole - 2009-10-19, 18:45
Pewnie chodzi o nicki starsze niż ankst, czyli te sprzed 2001 roku
Ankst - 2009-10-19, 18:51
Nie,i tu sie mylisz Zukole,mianowicie; pierwszy nick Ankst założyłem przed 2004r. lecz mi go z czasem zablokowali(oszukiwałem i kłamałem często),ale po paru latch przypomniałem sobie od czego to wszystko sie zaczeło i założyłem ponownie ów.
Minuta - 2009-10-19, 23:15
| ermijo napisał/a: | | Przypomniał mi się jeszcze nick "Pan_Kleks" - kto był jego właścicielem ? |
Dokładnie _pan_kleks = kyniek23
dusksky - 2009-10-29, 22:53
_fanka_nightwish_, zakoffana, adik, armia, m_head, i wiele innych ale skleroza mnie dopadla...
ermijo - 2009-11-02, 21:04
Przypomniało mi się - kultowe stare nickie to na pewno yesdog i nodog. Czy ktoś wi, czy jeszcze on gra ?
bad_mojo - 2009-11-02, 21:27
Raczej godon.
zukole - 2009-11-02, 21:39
nodog również, co do yesdoga mam wątpliwości czy to ta sama osoba.
ermijo - 2009-11-02, 21:46
to była ta sama osoba yesdog i nodog, póxniej ja przejąłem nicki - cóż dzieciństwo neostrady
vince - 2009-11-03, 11:26
Godon rozegrał nawet parę gier w eurolidze, mimo dużej różnicy czasu (mieszkał w USA). Bardzo fajnie grał...
Ankst - 2009-11-03, 23:11
Godon z tego co pamietam to afroamerykanski nauczyciel akademicki w jakims collegu w ameryce (chyba fizyk albo ksiądz).
ermijo - 2009-11-04, 08:33
| Ankst napisał/a: | | Godon z tego co pamietam to afroamerykanski nauczyciel akademicki w jakims collegu w ameryce (chyba fizyk albo ksiądz). |
A ja słyszałem - tzn. obiło mi sie o uszy + jeszcze o ile mnie pamięć nie myli - że u płynie chińska krew, choć mieszka w USA. No albo, że przynajmniej zna chiński.
casbah - 2009-11-04, 08:38
a ja jak z nim rozmawiałem (swego czasu nawet często, bo grałem z nim w teamie) to mówił, że jest chińczykiem mieszkającym w stanach.
btw. nie tylko fajnie grał, ale też śmieszny był i fajnie można z nim było pogadać.
Ankst - 2009-11-04, 10:06
Jest tez taka ewentualnosc ze to polak, polak lub włoch podszywający sie ; na przykład.
ermijo - 2009-11-04, 10:49
Ja kojarzę te czasy kiedy godon grał tylko towy - to była jedyna osoba, która grała towy. Jego styl to gra szeroka, żadne blokerstwo, trochę mi obecnie przypomina styl xiongxiong2 - ale nie chce mi się wierzyć, że to on. To prawda, że bardzo sympatyczny, grał prawie z każdym, chętnie rozmawiał ze mną, nawet jak na mój słaby angielski się dogadywałem. Na pewno jedna z pozytywnych osób na kurniku - szkoda, że coraz mniej takich ludzi.
Niestety internet to wciąż wirtual, i nie można mieć pewności czy to nie był ktoś inny, ale trzeba być wariatem, aby we wszystkim doszukiwać sie teorii spiskowych.
Ankst - 2009-11-05, 00:08
inmymemory, connex, partyzantka2, poprzypominaly mi sie jeszcze.
angst - 2009-11-05, 01:06
Fraktalka, Niszczycielka13, Broo, Harq - grali, kiedy zaczynałem swoją przygodę z Kurnikiem.
Pozdrawiam
Angst
spavacz - 2009-11-05, 01:10
Piff_paff_puff - nie wiem czyj to był nick, ale koleś był dosyć dobry dawno temu.
alicecooper - 2009-11-05, 01:29
http://psgrip.byethost16..../95-stare-nicki
angst - 2009-11-05, 09:02
Jako ciekawostkę mogę dodać, że niicegiirll to nick Jokinga jeszcze z czasów, kiedy udawał swoją dziewczynę, szachistkę (bardzo dobrą zresztą) ze Słowacji, która podobno nie była tak naprawdę jego dziewczyną
Pozdrawiam
Angst
ermijo - 2009-11-05, 09:02
stara_dziurawa_meska_fuzekla
a_moze_na_L_4
urwis_z_doliny_mlynow
man_with_big_lag
kotek_filutek
uwazaj_bo_nie_cofam
zyrafy_wchodza_do_szafy
jestem_chamem_gram_programem
ROZEŚMIAŁEM SIĘ DO ŁEZ
Ankst - 2009-11-05, 10:24
Wiele mych nikow w linku Alica nawet sie podziało.
bad_mojo - 2009-11-05, 19:14
dobrze, że dredd nie podał, bo bym musiał przewijać, i przewijać, i przewijać
zukole - 2009-11-05, 19:30
Jak już wywołujesz, to trochę nicków jest tu - http://forum.gomoku.pl/vi...r=asc&start=15.
truskawek - 2009-11-06, 00:02
kim jest enigmatic23 ?
Ankst - 2009-11-06, 11:35
enigmatic = klasse ta co ma aspiracje artystyczne.
Ankst - 2009-11-06, 12:41
Fajny temat truskawek nawiazales,
Tez zapytam sie : czy hugetiger to naprawde fracass, są dwie mozliwosci albo on albo vessago.
ermijo - 2009-11-06, 14:00
| Ankst napisał/a: | | Tez zapytam sie : czy hugetiger to naprawde fracass, są dwie mozliwosci albo on albo vessago. |
Po czym wnioskujesz że są tylko 2 możliwości ?
Ankst - 2009-11-06, 15:11
po umiejetnosciach
truskawek - 2009-11-07, 00:31
grałem z enigmatic i miała olbrzymią łatwość w grze. Grałem około 15 partii i w żadnej nie postawiłem więcej niż 20 kamieni... niesamowita.
angst - 2009-11-07, 01:37
Hugetiger to raczej nie Fracass, bo chyba jeszcze nigdy nie widziałem go grającego na czas krótszy niż 5 minut. No i nie nabija. Myślę zresztą, że Gergo też nie, więc może to Zoltan?
Miałem przejrzeć gry Enigmatic, ale zobaczyłem, że gra tylko na minutę, więc sobie darowałem...
Pozdrawiam
Angst
Ankst - 2009-11-07, 07:14
Enigmatic to nie jest dziewczynka; a hugetiger to nmie jest laszlo na pewno, Angst co rozumiesz pod pojeciem 'nabijanie', że pkt posiada duze to nabijanie? po prostu wytrawny gracz na krotkie czasy i tyle.ma umiejetnosci adekwatne do rankingu; pewnie Adifkiem jest polskim, albo moze nidhug.
ermijo - 2009-11-07, 07:50
nie wiedziałem, że enigmatic23 to płeć piękna, mam nadzieję, że to mniej wątpliwa prawda niż jak w przypadku utalentowanej poliny.
angst - 2012-02-13, 01:00
Nie udało mi się znaleźć lepszego tematu, a kiedyś sobie obiecałem, że po 10 latach opublikuję listę swoich (skasowanych) nicków
Każdy nick ma jakąś swoją historię i genezę. Gdyby kogoś coś szczególnie zainteresowało, chętnie odpowiem na pytania tu lub na priv, zwłaszcza w odniesieniu do nicków, o których posiadanie nikt by mnie nie posądzał (jak np. Wentry, żeby nikt nie pomyślał, że pierwotnie ja się tym nickiem posługiwałem albo Yossarian_, który założyłem chyba jakoś równolegle z Yossem) Ot, taka ciekawostka
Na tych nickach grałem za czasów drabinki (kto ją pamięta? ):
angst
antydrabinka00
antydrabinka11
cemetery_of_hope
clairvoyant
dying_wish
einsamkeit
elodia
fassade
gumial_pollena_2000
inferno_
kakabel_wroc
licht
piotrek401
prof_baltazar_gabka
satura_
schakal_
stille
unerschuterliche
would_you_die_for_a_ladder
A te mi się skasowały (możliwe, że niektóre znów założyłem):
_gosc508090
a_way_to_happiness
aandaviel
agaetis_byrjun
alkmaar
all_
an_erotic_alchemy
anonima
antydrabinka00
antydrabinka11
as_devil_painteth
black_rose_immortal
blacknorth
blanq
capri_corn
casket
cemetery_of_hope
convergenza
crucifixio
cuauhtemoc
czujnik
dark_funeral_of_bloody_tears
dclxvi
de_profundis
dereason
destiny_infinity_eternity
do_you_think_we_are_forever
dobra_walka
dying_wish
edmund_dantes
einsamkeit
einsamkeit
elend
elodia
eryfan
exante
fassade
flamme_in_wind
flip_a_coin
for_love
full_moon_madness
gambler_opening
gothic_erotic
gravioramanent
guerreira
gumial_pollena_2000
happybirthday
hehe_
hernanperez
hrabia_de_monte_christo
inferno_
j23_znowu_nadaje
jaki_tam_znowu_einstein
jing_tian_shi_er_xiao_shi
justin_case
khmathildiar
klagestra
kochab
kreuzerdorn
l_know_you_l_am_you
labirynt_dyskomfortu
laura_palmer_is_dead
leere
letzteinstanz
licht
lilac
los_gromos
luke_viaal
lux_occulta
mactep
maka_mistrz
mandylion
medebor
mgr_angst
miedo
mistrz_fizyki
my_guardian_anger
my_hand_brings_doom
nadzieja_umiera_ostatnia
nasz_najlepszy_supersnajper
nero_come_notte
nict
night_wish
no_matter
nostro_capo_cannoniere_minuto
nwish
ogcpiotrek401
old_shatterhand_
one_of_the_few
pawel_jaslo_2000
peccavi
pente_gram
piekna_ola
piotrek401_pl
plangst
plocenses
poesia_vampiria
poesiavampiria
pro_rok
prof_baltazar_gabka
promokeusz
przenosny_odtwarzacz_wideoklipo
raziri
rnrmrnmrm
rosso_come_rosa
satura_
saviour_machine
schakal_
sex_statt_krieg
sny_o_potedze
sotetseg
stille
tenax
tenebreux
the_deepest_of_all_hearts
the_man_called_tear
theotherpath
trzecie_miejsce_w_skoku_w_dal
turn_loose_the_swans
vado_mori
velvet_darkness_they_fear
vesuvius
visionary
voiceoflove
wdloniserce
we_are_just_a_moment_in_time
wentry
wiec_nie_pytaj_mnie_o_noc
would_you_die_for_a_ladder
xenophont
yearning
yossarian_
zakonczeniem_jest_piec
Pozdrawiam
Angst
Magda - 2012-02-13, 10:28
uśmiałam się... nigdy był nie powiedziała, że możesz być właścicielem niektórych nicków
angst - 2012-02-13, 10:42
Tylko proszę bez wyciągania pochopnych wniosków, lepiej najpierw zapytać o genezę
Zdecydowana większość pochodzi jeszcze z czasów studenckich
Pozdrawiam
Angst
P.S. piekna_ola to w zasadzie nie mój nick, ale dodałem go, bo nim "zarządzałem"
ermijo - 2012-02-13, 11:20
No to zaskoczyłeś mnie Angst. Nigdy bym Cię nie podejrzewał o taka ilość nicków, nawet w "czasach studenckich". A tutaj zonk. To są dla mnie kolosalne ilości. Fajny nick: "mistrz_fizyki" Niestety większości z tych nicków nie pamiętam.
Ciekawi mnie historia opisu: "Strach zapukał do drzwi, otworzyła mu odwaga ...."
Mój najstarszy nick, który się ostał bez konieczności re-aktywacji to tuco, a właściwie tuco_.
rakdar - 2012-02-13, 14:22
No i po co było tyle nicków? Niby już student, ale jeszcze dzieciak... Dobrze że z wiekiem przychodzi opamiętanie
angst - 2012-02-13, 15:09
Nigdy się z ilością nicków nie ukrywałem, większość moich znajomych zdawała sobie z tego sprawę, jak i z motywów, czyli głównie chęci zachowania anonimowości, co zwłaszcza kiedyś było trudne, kiedy prawie wszyscy się ze sobą znali. Do tego dochodziła chęć "uhonorowania" np. ulubionych zespołów muzycznych lub sportowców, czy inne motywy, jak zwykły żart, itp.
Za to, nie licząc samego początku, w oficjalach zawsze grywałem na jednym nicku, z przerwą bodajże jednoturniejową, gdy był on zablokowany. A to wielonickowość była jednym z głównych powodów kryzysu oficjali.
Pozdrawiam
Angst
P.S. Teraz pewnie nadal mam z 20 aktywnych nicków, chociaż prawie wcale ich nie używam
zukole - 2012-02-13, 18:15
Swoje kiedyś wrzuciłem na forum.kurnika, ale jakieś 2-3 lata temu strona zniknęła mi z pkt widzenia
| angst napisał/a: | | A to wielonickowość była jednym z głównych powodów kryzysu oficjali. |
Wielonickowość była od zawsze, wystarczy spojrzeć ile nicków joking miał w czubie listy turniejowej
ermijo - 2012-02-13, 18:29
| zukole napisał/a: | | Wielonickowość była od zawsze, wystarczy spojrzeć ile nicków joking miał w czubie listy turniejowej |
Shamael miał rekord 1832 w rankingu oficiali gomo.
bad_mojo - 2012-02-13, 18:47
| angst napisał/a: | | black_rose_immortal |
ten mnie ciekawi, to od jakiegoś zespołu?
| angst napisał/a: | | rnrmrnmrm |
takie też pamiętam, że tworzyłem, była z tego niezła zabawa
co do nicków, to ja nadal mam nick 'red', gdyby ktoś chciał kupić
też gdzieś mam listę moich dawnych nicków, chyba na innym koncie, ale wydaje mi się, że miałem trochę mniej jednak
templar - 2012-02-13, 18:57
| bad_mojo napisał/a: | co do nicków, to ja nadal mam nick 'red', gdyby ktoś chciał kupić |
A jaką cenę przewidujesz? Za piwo mogę kupić.
| bad_mojo napisał/a: | | też gdzieś mam listę moich dawnych nicków, chyba na innym koncie, ale wydaje mi się, że miałem trochę mniej jednak |
No ja miałem zdecydowanie mniej. Pewnie nie więcej niż 20 w sumie. Z czego i tak 99% czasu spędziłem na templarze.
Wielonickowość i anonimowość to według mnie zła rzecz.
templar
termin - 2012-02-13, 20:44
wentry? zawsze miałem go za jakiegoś lamera. Nie miałem pojęcia, że to Ty P
angst - 2012-02-13, 20:51
To nie ja
Kiedyś było nawet powiedzenie "Wentry jego mać" wymyślone bodajże przez M_heada. To był drabinkowy maniak i nie pamiętam dokładnie dlaczego, ale lama okropna, prawdziwy pierwowzór lamy ze starych dobrych czasów.
Założyłem sobie ten nick, jak gość zniknął z Kurnika i trochę mu poprawiłem reputację Nawet potem do mnie zagadał (chociaż kto wie, czy to był on), że ma dziewczynę i się poprawił, itp. Miał chyba z 13 lat
Pozdrawiam
Angst
rakdar - 2012-02-14, 15:53
Chyba każdy chociaż raz próbował zrozumieć tok myślenia innej osoby. No więc gram sobie z różnymi przeciwnikami. Po rozegraniu iluś tam partii i opiniach znajomych, część z nich uważam za palantów. Jeden z tych palantów od dłuższego czasu przestał się pojawiać, więc sprawdzam czy nick jest już "wolny", biorę go w posiadanie i na nim gram. Hmm... hmm... kurcze jeszcze raz muszę dodać hmm
angst - 2012-02-14, 19:37
Zakładam, że nawiązujesz do mojego wcześniejszego posta. Nie wiem do końca co Cię tak zadziwiło, ale trzeba pamiętać i rozumieć specyfikę tamtych czasów, żeby pewne rzeczy oceniać.
Można moje motywy działania nazwać żartem lub eksperymentem socjologicznym albo po prostu kaprysem. Prawdę powiedziawszy nie pamiętam dokładnie, jaka jest prawda, ale pewnie jak zwykle leży gdzieś po środku.
Myślę jednak, że zarówno ja, jak i inne osoby, robiliśmy w Kurniku rzeczy dziwniejsze niż przejęcie nicka po jakiejś lamce... Niektórzy np. lubią narzekać, a inni wolą figle
Pozdrawiam
Angst
angst - 2012-02-14, 23:09
| bad_mojo napisał/a: | | angst napisał/a: | | black_rose_immortal |
ten mnie ciekawi, to od jakiegoś zespołu? |
Opeth
Pozdrawiam
Angst
Ankst - 2012-02-15, 07:48
A kto posiada najstarszy nik na gomoku i jak on brzmi?
angst - 2012-02-15, 11:40
Chyba na Kurniku, bo przecież nicki nie są zakładane pod konkretne gry?
Obawiam się, że na takie pytanie może odpowiedzieć tylko Maf (o ile w ogóle ktokolwiek), bo w ogólnodostępnych statach mamy wszędzie datę założenia po prostu "przed 2004".
Najstarszy nick to będzie prawdopodobnie właśnie "maf", który grywał w gomoku, chociaż chyba częściej na nicku "wiesniak".
Pozdrawiam
Angst
Magda - 2012-02-15, 12:14
Maf miał nick "wiesniak"?
ondik - 2012-02-15, 13:08
Scebra?
angst - 2012-02-15, 16:02
Według mojej wiedzy miał taki nick i na początku mojej przygody z gomoku zaglądał właśnie na gomoku i testował ludzi, czy nie grają progiem albo nie są zbyt przywiązani do drabinki (tak mi się przynajmniej wówczas wydawało)
Wtedy były zupełnie inne czasy i pewnie miał nawet wolne chwile żeby samemu pograć, bo nie dostawał aż tylu maili, a i operatorów było chyba więcej.
Scebra nie podawałem - wymieniłem tylko skasowane nicki Oprócz wymienionych będzie chyba nie więcej niż 20 innych. Nie dodałem jeszcze jednego, ale był w pewnym sensie nie do końca mój, a na dodatek zawierał wulgarny wyraz, będąc przy tym przeróbką znanego nicka jednego takiego wymiatacza
Pozdrawiam
Angst
Ankst - 2012-02-16, 07:34
A kto z obecnie grających był na gomoku pierwszy?
angst - 2012-02-16, 09:49
Zależy, co znaczy nadal grający. Może Minuta, a może Chaosu? Ja zacząłem relatywnie późno, Kurnik miał już pół roku. Na pewno część osób już wtedy grała na Cronixie.
Pozdrawiam
Angst
Ankst - 2012-02-16, 16:15
Alicecooper przyszedł po czy przed Tobą?
siatkarz - 2012-04-04, 15:04 Temat postu: No no Widać, że wszyscy starzy gracze sa nadal aktywni:)
Szkoda, że tylko na forum a nie na Kurniku..
Ja to juz 2 lata nie grałem..wróciłem na kurnik i zobaczyłem kilka zmian wszystko się pozmieniało, ludzie inni itp.
Fajnie znowu wrócić na stare śmieci:)
|
|