| |
Forum.Gomoku.pl Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente |
 |
Hyde Park - Pozegnanie gomoku@kurnika
soul_reaper - 2004-10-21, 14:51 Temat postu: Pozegnanie gomoku@kurnika Mam dosyc, dzisiaj przepelnila sie czara goryczy i doszedlem do wniosku ze gomoku na kurniku juz calkiem zeszlo na psy. W zwiazku z tym chcialem sie tutaj ze wszystkimi pozegnac na jakis czas. Przestaje wchodzic na ten serwer, poszukam czegos innego albo zaczne grac w inna gre.
Pozdrawiam Soul
adik - 2004-10-21, 16:45
No i?
Już mam zacząć żałobę, czy poczekać do Wszystkich Świętych?
Po co aferę robisz? Nie podoba Ci się, to nie musi o tym wiedzieć cały świat.
Pozdrawiam, Adik.
kashon - 2004-10-21, 16:48
zagubione duszyczki zapraszam do go:)) Soul, daj znac czy jestes zainteresowany.
kashon
lonewolf - 2004-10-21, 16:55
Kashon, bez takich herezji na forum gomoku.
kashon - 2004-10-21, 17:41
ups , sorki:))
kashon
specyk_14 - 2004-10-21, 18:40
| Cytat: | | Mam dosyc, dzisiaj przepelnila sie czara goryczy i doszedlem do wniosku ze gomoku na kurniku juz calkiem zeszlo na psy. |
A dlaczego zeszło na psy ??
Pozdrawiam,
Specyk.
Ixchel - 2004-10-21, 20:42
ależ Soul... no a kto się będzie ze mną witał tak ładnie? mógłbyś chociaż napisać co się stało aż takiego strasznego..
adik - 2004-10-21, 20:53
Po prostu za dużo osób zdobyło już reda, a Soul nie.
Nie mógł (może nie chciał) dojść do czerwonego, a takie lamki jak Dredd, System, Adik, Zorski dochodzą do reda, to się chłopak załamał i wielkie pożegnanie rozpętał, o którym musi wiedziec cały kurnik.
Buehehe
Pozdrawiam, Adik.
soul_reaper - 2004-10-22, 06:46
Drogi Adiku, nie przykladaj do wszystkich swojej miary. Sa jeszcze ludzie ktorzy nie robia wszystkiego na pokaz.
Zegnam sie tutaj dlatego, ze z wieloma osobami nie mialem szansy zrobic tego na kurniku.
Pozdrawiam Soul
PS. Adik nie wpisuj sie juz w tym temacie.
bmac - 2004-10-22, 08:21
..souluńku, nie bądź taki... to z kim tacy jak ja mają pozostać na Qurniku? z agresywnymi i tokującymi samczykami potencjalnie alfa? może znajdziesz jeszcze motyw... ja na pewno wpadnę do Krakowa na wasze klubowe spotkanie w Karliku? i to z kierowcą, albo bez samochodu... ;-))) i liczę na Ciebie, i nie tylko.. ;-)))
maciek[bmac]
P.S.: Adrianie, Twoje prowokacyjne dysonanse są już od dawna męczące. Zamiast postponować sympatycznych ludzi, rozpocznij może intensywne życie seksualne... Ty się wyżyjesz, a i na forum bedzie spokojniej... ;-)))
nie, to moja prywatna rada... ;-)))
adik - 2004-10-22, 21:15
| bmac napisał/a: |
P.S.: Adrianie, Twoje prowokacyjne dysonanse są już od dawna męczące. Zamiast postponować sympatycznych ludzi, rozpocznij może intensywne życie seksualne... Ty się wyżyjesz, a i na forum bedzie spokojniej... |
To oficjalna propozycja?
Dla Adminow i OPow - on glupio napisal, to ja glupio odpowiadam.
Pozdrawiam, Adik.
sekta - 2004-10-23, 18:54
Szkoda,że odchodzisz Przemyśl to jeszcze.
PS.Adik,nie wiem kto Cie robił ale wiem że jestes jakis nienormalny
draqul - 2004-10-23, 18:59
zgadzam sie z sektą i bmac`kiem, szkoda ze soul odchodzi, ale ma troche racji opisując dzisiejszy kurnik
adik - 2004-10-23, 19:29
| Cytat: | | PS.Adik,nie wiem kto Cie robił ale wiem że jestes jakis nienormalny |
Z bMaciem i Soulem mogę dyskutowac, bo ich darzę sporym szacunkiem, natomiast co do ciebie szkoda mi słów - najpierw sam siebie zmień.
Pozdrawiam, Adik.
elasissi - 2004-10-24, 21:33
rozumiem Cię soul ...... mam nadzieje , że zdecydujesz sie wrócic do kurnika chociażby po to zeby porozmawiac z ludzmi, zagrać towarzysko z kims ze znajomych.....
Adik, przyzwyczaiłam sie juz do twoich "genialnych" postów ale komentarzem postu soula przerosłes sam siebie.....juz nawet ciężko śmiac się z tego.....dam Ci jedna rade.......pomysl kilka razy zanim cos napiszesz , bo obrażasz ludzi , którzy absolutnie na to nie zasługują.Do zobaczenia soul
Ece - 2004-10-24, 22:14
Sekta vs. Adik - nie tutaj
Zeby bylo ciekawiej, to wszystko przez bMacka
Soul - byle bys przyjechal na kolejny turniej, to bedzie git
Minuta - 2004-10-24, 22:25
Moim zdaniem zakladanie takiego tematu nie ma sensu. Ja tez przez chwile nie wchodzilem na kurnik. Doslownie ZADNA osoba o tym nawet nie wiedziala ( hehe ciekawe co by bylo jakbym zalozyl podobny temat )
adik - 2004-10-24, 22:55
| Minuta napisał/a: | Moim zdaniem zakladanie takiego tematu nie ma sensu. Ja tez przez chwile nie wchodzilem na kurnik. Doslownie ZADNA osoba o tym nawet nie wiedziala ( hehe ciekawe co by bylo jakbym zalozyl podobny temat ) |
Pierwszy raz zgadzam się z Minutą. Kiedyś tam strasznie żegnałem się, po pewnym czasie też nie wchodziłem - nikt tego nie zauważył - pff.. po co się żegnać, jak "podobno" ma się dosyć Kurnika = wszystkich ludzi stamtąd?
Pani Elu - mam płakać za nim? Ocierać łzy w komplecie chusteczek z Biedronki, bo mu się nie spodobało coś na Kurniku? Bez przesady.. Poza tym mój post nie był śmeszny. Albo ma pani wyjątkowo mało wymagające poczucie humoru, albo dużą biopcję.
Pozdrawiam, Adik.
elasissi - 2004-10-24, 23:47
| adik napisał/a: |
Pani Elu - mam płakać za nim? Ocierać łzy w komplecie chusteczek z Biedronki, bo mu się nie spodobało coś na Kurniku? Bez przesady.. Poza tym mój post nie był śmeszny. Albo ma pani wyjątkowo mało wymagające poczucie humoru, albo dużą biopcję.
Pozdrawiam, Adik. |
Adiku po pierwsze, nie wnikam gdzie kupujesz chusteczki
po drugie- gdybym miała mało wymagające poczucie humoru to twoje "żarty" bawiłyby mnie, czyz nie? hehehe ( no zobacz, a jednak sie rozbawiłam)
po trzecie - chcialabym, zeby kurnik -miejsce spotkan członków Stowarzyszenia był godny szacunku i w oczach polskich graczy i zagranicznych,a co sie dzieje obecnie widzimy wszyscy.To by było na tyle, mam nadzieje ze nie zmusisz mnie do dalszych wyjaśnien...
despair - 2004-10-25, 00:15
soulik, czekamy az sie za nami stesknisz:) niecierpliwie czekamy na kurniku !!
ps. turnieje na realu nie zeszly na psy, wiec tzn ze pojawisz sie na nastepnym prawda?:>
::ps. bMac, jakie odwazne poczucie humoru hehe ;]]]]
adik - 2004-10-25, 15:17
| elasissi napisał/a: | | adik napisał/a: |
Pozdrawiam, Adik. |
Adiku po pierwsze, nie wnikam gdzie kupujesz chusteczki
po drugie- gdybym miała mało wymagające poczucie humoru to twoje "żarty" bawiłyby mnie, czyz nie? hehehe ( no zobacz, a jednak sie rozbawiłam)
po trzecie - chcialabym, zeby kurnik -miejsce spotkan członków Stowarzyszenia był godny szacunku i w oczach polskich graczy i zagranicznych,a co sie dzieje obecnie widzimy wszyscy.To by było na tyle, mam nadzieje ze nie zmusisz mnie do dalszych wyjaśnien... |
Niech pani posłucha (mówie "pani", bo kiedyś mnie pani o to wyzwała, że nie szanuję starszych, itd..) - to ani nie jest moja wina, ani większości ludzi z tego forum, ze na Kurniku jest tak, jak jest. Soul może się zegnać z ludźmi, ale piszac ze gomoku schodzi tam na psy, obraza nie tylko mnie, ale rowniez Was. Nie wiem co chce wyrazic zegnajac sie?
Jesli faktycznie jest dla wszystkich taki wazny i bez niego ciezko wyobrazic sobie przyszlosc Gomoku na Kurniku, to po pewnym czasie wszyscy by sie zaczeli niepokoic? Ja i tak uwazam, ze ostatnimi czasy Messiah, czy też Confidential rzadko wchodził na Kurnik - w każdym razie, gdyby nie żegnal sie przez forum, pewnie bym o tym nie wiedzial (no i gdybym nie byl na Gomoku w momencie kiedy pisal 50 zdan o tym, jak tu jest glupio, itd..). Przed odejsciem pisal "adik ty cipusku, cos tam cos tam.." - nie jest mi przykro ze odszedl, chociaz bardzo go lubie (nie pisze ze lubilem, bo jak wyzej pisalem nie uwazam jego odejscia za tragedie) nie bede pisał 'Souliku' albo 'Michałku', bo uwazam, ze jesli naprawde tak wiele osob lubisz, to powinienes zostac, chociazby dla nich.
Zreszta - i tak wg wiekszosci graczy Kurnik jest najlepszy, najwiecej opcji, najprostszy interfejs.. Bedziesz NA SILE gral gdzie indziej?
Nie sadzisz ze to bez sensu?
Pozdrawiam, Adik.
soul_reaper - 2004-10-25, 15:28
Adiku drogi, nie pamietam czy pisalem do Ciebie 'ty cipusku' natomiast moje przebywanie na kurniku jest dla mnie rozrywka. Jesli zbyt wiele rzeczy mnie tam denewuje to po prostu przestaje tam przychodzic. Zegnam sie dlatego ze spedzilem tam kawal czasu i tak mnie wychowano ze nalezy sie pozegnac.
Przeszkadza mi aktualnie wszechobecne chamstwo, prymitywizm i kult punktow u wielu uzytkownikow. Tak wiem ze bez sensu jest grac gdzie indziej, ale kto mowi ze trzeba grac w gomoku. Majac teraz wiecej wolnego czasu, zapisalem sie do ORC i postaram sie podniesc swoje mizerne umiejetnosci w renju.
Jesli Cie urazilem w jakikolwiek sposob to przepraszam.
PS. Napiszcie kiedy/jesli kvass znowu zacznie robic porzadki na gomokowej grzedzie, moze wtedy pojawi sie jakis nowy nick, ktory wyda sie co niektorym cokolwiek znajomy
jopq - 2004-10-25, 17:31
ORC to dobry wybór
Kolega mi napisał na gg o pojawieniu się kolejnych niebywałych redów. Ranking stał się parodią i już nie stanowi o sile gracza, niestety. [pure_logic ]
Ja również z utęsknieniem czekam na banowanie, porządkowanie Kvassa.
Na razie ograniczyłem swoje wizyty na tym serwerze, ponieważ 'społeczność' kurnika przestała mi odpowiadać. Spamowanie na głównym 'legia cośtam, wisla cośtam', obrażanie innych nabrało zbyt powszechnej formy. Podczas ostaniego turnieju rozdałem kilkanaście ignorów, a to chyba o czymś świadczy. Kilka miesięcy temu zdarzało mi się kogoś zingnorawać, ale najcześciej był to nowy nicka Armii
Chyba czas na poszukanie sobie nowego lokum. Aktualnie najbardziej zależy mi na podniesieniu swoich umiejetności w renju, grze, której specyficzne właściwości zauważyłem dopiero na turnieju, gdy mogłem się głebiej zastanowić nad ruchami i strategią. Myśle, że gomoku można pozostawić za sobą, niech grają w nią 'ciekawi' ludzie, a jeżeli ktoś ma ochotę poświecić troche więcej czasu intelektualnemu zmaganiu - niech postara się zagłebić w Renju.
Motłoch, wiem, że to mocne słowo, na kurniku będzie zawsze, ponieważ już nie jest to kameralny serwer, ale popularny serwis z grami. Pamiętam okres 'wielkich lagów', wtedy na kurniku grali sami stali bywalcy, niezniechęceni do gry chwilowymi trudnościami.
Możnaby z czasem pomyśleć o postawieniu własnego serwera. Stworzyć coś na wzór ORC i Gambler.ru. Wiem, że nie można zamykać się na nowych graczy, ale wewnętrzny serwer Stow. może byłby dobrym rozwiązaniem. Choćby od kurnika różnił się tylko bardziej złożoną rejestracją, nie tak anonimową, bo to też wyzwala złe zachowanie, poczucie bezkarności (renjuclass.com nie jest anonimowe).
roy_ - 2004-10-26, 14:01
Podejrzewam ze sa dwa powody dla ktorych soul chcesz opuscic kurnik
pierwszy to to ze jest juz tyle redow ze bosche i wiekszosc na nie nie zasluguje. ja na przyklad uznaje tylko klika redow czyli joking hexagoon elrarand zakon dein ondik hexlearner i moze jescze ze dwa. i to tyle reszta nie zasluguje na reda i dla mnie go nie wiec mysle soul ze moglbys przestawic sie na podobne myslenie jesli chodzi o drugi powod to tu juz jest wiekszy problem bo na oglonym robi sie juz miejscem do przeklinania i wyzywania aczkolwiek mozna nie czytac ogolnego po prostu robic stol i zapraszac nan ludzi godnych tego. No nie wiem w jakis sposob mozna minac to chamstwo, jesli nie to po prostu izlowac sie calkowicie na swoim stole ze znajomymi ale zeby od razu opuszczac kurnik
ps do zobaczenia na nastepnym turnieju w realu
pozdro roy
martin1234 - 2004-10-26, 14:30
A powodem tych obu jest brak operatorów na Gomoku. Dopoki Kvass nie zacznie częsciej odwiedzać Kurnika, sytuacja się nie zmieni.
Może dobrym sposobem byłby wybór nowych operatorów?
Operatorem moze zostać tylko osoba polecona przez operatora, który jest nim już dłuższy czas, więc Kvass mógłby podać Mafowi kilku kandydatów, aby mieć kogoś do pomocy:)
adik - 2004-10-26, 15:55
Hmm..
Alice jest opem - co z tego? Wszystko sobie lekcewazy, więc taki op, to dla jednych radość, a dla innych przekleństwo.
Lone - kapuś, więc jego mozna się bać troche - jak cos sie na niego powie, to od razu skarzy - typowy lizus, ktory dopiero co dostal opa.
Kto tam jeszcze jest opem?
Five? Co on zrobi? Rzadko jest, a jak już to skupia się na grze..
Tylko Kvass, mimo ze mial pare nicków pom (nie znam, tylko sie domyslam), to robił to co trzeba - każdy się go bał i nadal wiekszosc sie boi.
Czekamy na niego
Pozdrawiam, Adik.
elasissi - 2004-10-26, 17:04
| martin1234 napisał/a: | A powodem tych obu jest brak operatorów na Gomoku. Dopuki Kvass nie zacznie częsciej odwiedzać Kurnika, sytuacja się nie zmieni.
Może dobrym sposobem byłby wybór nowych operatorów?
Operatorem moze zostać tylko osoba polecona przez operatora, który jest nim już dłuższy czas, więc Kvass mógłby podać Mafowi kilku kandydatów, aby mieć kogoś do pomocy:) |
Nie w tym rzecz moi drodzy, zeby kvass siedział całymi dniami i pilnował was ( nas). A moze zaczac ignorowac nabijaczy.....może nie grac z nimi, nie rozmawiac? Wierze, że cos wymyslicie. Może tutaj umieścic liste nicków , które należy unikac i ukarac niejako publicznie zamieszczajac je właśnie na tej liście?
angst - 2004-10-26, 17:08
Kvass robil porzadek, bo mial po prostu wieksze uprawnienia. Nie wiem czemu teraz "opuscil sie" w swoich obowiazkach, ale to rzeczywiscie negatywnie wplywa na klimat kurnikowy. Ciezko bedzie znalezc jego nastepce. Taka osoba musi byc odwazna, stanowcza, bezstronna i miec BARDZO DUZO wolnego czasu. Ponadto chyba nawet rekomendacja Kvassa moze nie byc wystarczajaca, aby ktos dostal jego uprawnienia...
A o tym, ze Five ma opa to nie wiedzialem
Pozdrawiam
Angst
jopq - 2004-10-26, 17:25
Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak zmienne IP, ale dynamicznie przydzielane przy połączeniu nie można sobie zmienić w trakcie korzystania z usługi.
Po drugie czarna lista to nie jest najlepszy pomysł, a dlaczego - już wyjaśniam:
-Nie sposób wszystkich na niej umieścić.
-Jej prawdziwość zawsze bedzie podważalna.
-Nigdy nie bedzie obiektywna.
Każdy ma swoją liste ignorów i niech tak zostanie.
Jak zdefiniować nabijacza, co to w ogóle znaczy? Jeżeli ktoś ma ranking 1200 i ucieknie po 3 wygranych z innym 1200 to, wg moich obserwacji, nim nie jest.
Rankingu sami nie upilnujemy (znów skupiamy się na bzdurnych bitach zapisanych gdzie hen hen daleko na jakimś klastrze serwerowego dysku), więc nie wiem czy warto się tym przejmować. Grajmy, aby rozwijać swoje umiejętności...
Walczyć można, ale już prędzej z chamstwem i prymitywnymi odzywkami przychodnich graczy. Tak szczerze mowiąc, to na kurniku brakuje mi jeszcze jednej funkcji: eks- i importowania listy ignorów i przyjaciół.
Nie chciałbym być operatorem, bo tak naprawde sam mało może, a wszyscy winią go za błedy innych:
| Cytat: | | jest opem - co z tego? Wszystko sobie lekcewazy |
Ostarżając siebie nawzajem nic nie zdziałamy.
PS.
Raciszewo czeka wolne
elasissi - 2004-10-26, 17:53
.......... miałam na mysli dynamiczne IP
nie pisałam , że zmienia sie w trakcie połaczenia prawda??? Widze, że nie ma sensu zabieranie tu głosu bo albo nie czytacie co sie pisze, ale przekrecacie słowa....
Ece - 2004-10-26, 18:05
| Cytat: | | Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak zmienne IP, ale dynamicznie przydzielane przy połączeniu nie można sobie zmienić w trakcie korzystania z usługi. | To tylko i wylacznie kwestia nomenklatury - potocznie uzywa sie zmienne IP i kazdy wie o co chodzi.
Ktos jak kvass by sie przydal, tylko kto ? Alice ma duzo czasu, ale nie chce mu sie szukac, banowac etc. Szkoda
Elu, nie generalizuj
angst - 2004-10-26, 18:09
| Cytat: | | Alice ma duzo czasu |
Alice pracuje, wiec od razu odpada. Poza tym za bardzo lubi grac...
martin1234 - 2004-10-26, 18:30
| Jopq napisał/a: | | Tak szczerze mowiąc, to na kurniku brakuje mi jeszcze jednej funkcji: eks- i importowania listy ignorów i przyjaciół. |
Z tym się zgodzę, takie coś przydałoby się, ale tak naprawdę to wątpie, aby Maf chcial wprowadzic "taki bajer".
Poza tym, powinna znaleźć się opcja, obok ignora i przyjaciela, zaznaczenia wrogów. Gdy da się komuś ignora, to jest równoważne z tym, że nie widać co ta osoba pisze. Sam chciałbym mieć możliwość zaznaczenia kogoś (np. na czerwono), aby wiedzieć, że to jest gracz, z którym powinienem nie grać, ale jednocześnie widziec co pisze...
PS. Ignorowanych mam bardzo dużo osób, praktycznie każda osoba, która zrobi coś źle, dostaje ode mnie ignora:P Uważajcie!:-)
bad_mojo - 2004-10-26, 20:01
| Cytat: | | A moze zaczac ignorowac nabijaczy.....może nie grac z nimi, nie rozmawiac? Wierze , że cos wymyslicie . |
o, i to mi sie podoba, wreszcie jakiś dobry pomysł. Po co od razu banować moje konto red, jak można je po prostu ignorować? Przecież i tak wiadomo, że ten rank nabiłem, więć można by mnie ignorować albo ze mną nie rozmawiać, a ja bym sobie spokojnie siedział i wszyscy byli by zadowoleni. Pomyślimy nad tym, jak bedzie kolejna akcja "banowanie jak leci".
elasissi - 2004-10-26, 21:02
Ece, ok, zgeneralizowałam, ale wkurza mnie czepianie sie pojedynczych słów ( zresztą niesłuszne) i nie zwracanie uwagi na sens całej wypowiedzi. W takiej sytuacji można tu pisac aż do zdarcia klawiatury.
Pantopoda, cieszę sie, że podoba ci sie mój pomysł, bo alternatywny jest dość dla ciebie (jeśli masz takie "godne podziwu " czerwone nicki) zbyt brutalny- half ci go zablokuje na 3 dni........ale przez te 3 dni nie wejdziesz innym nickiem na dana grę........i pozostanie Ci tylko program .
ps. Pisząc o ignorowaniu nie miałam na mysli opcji "ignoruj" ale coś więcej.... jesli czerwoni poczuja sie "niewidzialni " wsród innych graczy to znudzi im sie nabijanie. Co do obiektywizmu w tworzeniu listy " czarnych owiec"........wszak kvass musiał byc obiektywny ) Naprawde, to takie trudne?wystarczy, że zajma sie tym odpowiednie osoby...
soul_reaper - 2004-10-26, 21:13
No widze ze w koncu sa jakies pozytywne aspekty w tej dyskusji
Po pierwsze zaktywizowala nam sie na forum Ela.
Po drugie ludzie w koncu dostrzegli jaka robote robil kvass.
Pantopoda, byc moze teraz zastanowisz sie i napiszesz nam czy wolisz zeby od czasu do czasu zostal zablokowany nieslusznie jakis nick, co do ktorego byly podejrzenia - vide Twoj post o moxonie bodajze, czy tez sytuacje taka jaka jest obecnie.
Pozdrawiam Soul
bałtyk_gdynia - 2004-10-26, 21:53
na operatora dalbym Minute, a korzystajac z okazji, ze juz cos juz tu napisalem, fajnie by bylo wprowadzic opcje -ignoruj prywatne wiadomosci, z wyjatkiem tych, ktore pisze do Ciebie przyjaciel.
Ece - 2004-10-26, 21:58
Dzizus - ja bym Minucie nie dal mojego psa przez 5 minut popilnowac, a co dopiero opa na kurniku
angst - 2004-10-26, 22:53
Mysle, ze Minuta bylby znakomitym operatorem
Minuta - 2004-10-26, 23:57
Full opa chcialbym jak najbardziej, operator mnie nie satysfakcjonuje . Zreszta o takiej funkcji moge pomarzyc, Maf ma do mnie bardzo duze uprzedzenia
jopq - 2004-10-27, 17:25
Ja też nigdy nie bede mial opa i wcale mi na tym nie zależy... bo po co? Co to za frajda siedziec na kurniku i szukac przekrętów?
Elasissi: Nie chciałem się czepiać słów. Niespojnosc wynikała z formy słowa 'zmiana' - gdyby był bezokolicznik
Zmina IP również jest możliwa, nie chodzi mi o dynamiczne, ale to już nie jest aż tak proste. Zawsze mozna wejsc na kurnik. Nikt nie moze do konca zablokowac dostepu...
[ Dodano: 2004-10-27, 18:30 ]
Kazdy wie dlaczego nie bede mial opa.
Za 'pure_logic' dostalem jeszcze bana na jopq_pl, co miało mnie przestraszyc, zastraszyc, doprowadzić do porzadku(?)
Szkoda tylko, ze rozmowa byla tak krótka, nawet zrzutu nie zdarzylem zrobic...
kategoria 'niestosowne zachowanie' jest najlepsza... szkoda ze takie _switexy_ jeszcze jej nie zaznały
Ece - 2004-10-27, 17:40
Taki Minut moglby siedziec, szukac, banowac, ale ma czasem odchyly zbyt duze
Frajda... dla wielu osob i owszem.
bad_mojo - 2004-10-27, 20:42
po pierwsze.....
| Cytat: | | Pantopoda, cieszę sie, że podoba ci sie mój pomysł, bo alternatywny jest dość dla ciebie (jeśli masz takie "godne podziwu " czerwone nicki) zbyt brutalny |
tak, mam takie godne podziwu czerwone nicki
| Cytat: | | half ci go zablokuje na 3 dni........ale przez te 3 dni nie wejdziesz innym nickiem na dana grę........i pozostanie Ci tylko program . |
mam neostrade, więc half, kimkolwiek by nie był, może mi dowoli blokować IP, może nawet zablokować całą Wawe, a ja i tak wejde...
| Cytat: | | jesli czerwoni poczuja sie "niewidzialni " wsród innych graczy to znudzi im sie nabijanie. |
o, znów popieram, wszyscy mogli by mi dać ignora i w ogóle mnie nie zauważać, i może by mi sie w końcu znudziło, ale chciałbym sie choć troche nacieszyć owocem mojej pracy, bo pare minut to jak dla mnie za mało
po drugie.....
| Cytat: | | Pantopoda, byc moze teraz zastanowisz sie i napiszesz nam czy wolisz zeby od czasu do czasu zostal zablokowany nieslusznie jakis nick, co do ktorego byly podejrzenia - vide Twoj post o moxonie bodajze, czy tez sytuacje taka jaka jest obecnie. |
no nie wiem stary.....jak juz mówiłem, to nie jest gra o kase ani jakaś pojebana komuna graczy z katolickiej szkoły. To prawda, że na kurniku jest coraz więcej idiotów, ale co zrobić? Jest opcja ignorowania, wyrzucania ze stołu, to trzeba z niej korzystać, tak samo, jak przekleństwa są po to, żeby z nich czasem zrobić użytek. Jak dla mnie w tym wypadku wybór mniejszego zła (banowanie bez sensu) to nie jest wyjście. Argument, że w to grają dzieci, to żaden argument, bo te dzieci zachowują się najczęściej najgorzej ze wszystkich. Jak dla mnie admini mogą sobie blokować co chcą, ale wtedy można to określić tylko jednym słowem: cenzura, a tego nie lubie. | Cytat: | | kategoria 'niestosowne zachowanie' jest najlepsza... szkoda ze takie _switexy_ jeszcze jej nie zaznały |
właśnie o tym mówie, co to w ogóle ma być?
po trzecie....
myślę, że minuta byłby świetnym full opem. Przynajmniej byłoby śmiesznie....
jopq - 2004-10-28, 20:01
| Cytat: | | Taki Minut moglby siedziec, szukac, banowac, ale ma czasem odchyly zbyt duze |
Powiem wprost: ufam Minucie, bo jak co do czego przyjdzie to zawsze jest obiektywny i nie rzuca sie tak jak np.: lonewolf, posadzajac mnie o jakies durne nicki...
Uwazam, ze full op mu sie nalezy:
1. zna stalych graczy
2. dobrze wie jak sie gra na tym i na tym poziomie
3. jest bardzo czesto na kurniku
a polowe uprawnien to niech maf sobie sam nadaje...
ondik - 2004-10-28, 22:28
| Cytat: | Uwazam, ze full op mu sie nalezy:
1. zna stalych graczy
2. dobrze wie jak sie gra na tym i na tym poziomie
3. jest bardzo czesto na kurniku |
No to ja bym byl dobrym full opem
dusksky - 2004-10-29, 01:37
olać kurnik - grac w realu tam nie potrzeba opa a i ludzi sie poznaje
Pozdrawiam
lonewolf - 2004-10-29, 11:59
| jopq napisał/a: | | Powiem wprost: ufam Minucie, bo jak co do czego przyjdzie to zawsze jest obiektywny i nie rzuca sie tak jak np.: lonewolf, posadzajac mnie o jakies durne nicki... |
... których oczywiście nie masz. Robiłeś wałki, wyrobiłeś sobie opinię i teraz prezentujesz wielkie zdziwienie. Zaufanie najczęściej traci się tylko raz.
jopq - 2004-10-29, 15:15
i czego tu szukasz?
100per - 2004-10-29, 15:30
Łukaszu, wzywam Cię do opamiętania...
Wiele nicków, gry z samym sobą, sztuczne tworzenie kont z wysokim rankiem - to nie są zachowania, za które zdobywa się szacunek. Podobnie zresztą, jak obrażanie innych - nie chciałbym widzieć tego typu zachowań u członków stowarzyszenia.
Jestem zdziwiony stylem Twojej wypowiedzi, zaczynam widzieć Cię w innym świetle, niż do tej pory
jopq - 2004-10-29, 15:55
Przepraszam, ale lonewolf przesadza, swoje głupoty pisze nawet jak jesteśmy na tym samym stole... Nie lubie, tak jak każdy, gdy posądza się o rzeczy, których nie uczyniliśmy. Nie wiem jak mam się przed takimi ludźmi bronić i chciałem to raz na zawsze skończyć. Lone nie potrafi przyznać, że się pomylił. Brnie w swoim bagnie i tak zapewne pozostanie...
Postram się więcej nie pisać, odpisywać w ten sposób.
Barfko - 2004-11-05, 11:57
| lonewolf napisał/a: | | jopq napisał/a: | | Powiem wprost: ufam Minucie, bo jak co do czego przyjdzie to zawsze jest obiektywny i nie rzuca sie tak jak np.: lonewolf, posadzajac mnie o jakies durne nicki... |
... których oczywiście nie masz. Robiłeś wałki, wyrobiłeś sobie opinię i teraz prezentujesz wielkie zdziwienie. Zaufanie najczęściej traci się tylko raz. |
Lone zajątrzyłeś. Nie wiadomo o czyim zaufaniu mówisz. Do wypowiedzi w imieniu "grupy trzymającej" chyba jednak nie masz glejtu (złudne to bywa ), bo wydaje mi się, że jest wiele rozsądnych osób w stowarzyszeniu. Jeśli chodziłoby o zaufanie Lone'a, to pewnie Jopq by to zignorował, bo na tym mu najwyraźniej nie zależy. A te nicki to nawet nie są durne. Skoro uważamy za zabawne nicki typu lepper_jest_głupi , nick nawiązujący do słynnej liczby 1804, to tylko łagodny żart.
100perku , Jopka można zrozumieć. Jest przegrany w konflikcie z Lone, bo ten drugi jest wysoce popularny - nie bez powodu . Tylko czasem wciela się w rolę starszego aspiranta, co to zna żonę komendanta.
soul_reaper - 2004-11-05, 12:00
A tak w ogole to temat jest juz troche nieaktualny bo pojawila sie tajemnicza miotla na kurniku i robi ostre porzadki
lonewolf - 2004-11-05, 12:50
| Barfko napisał/a: | | Lone zajątrzyłeś. Nie wiadomo o czyim zaufaniu mówisz. |
To uwaga ogólna, a w tym konkretnym przypadku wiadomo o czyim mówiłem - o swoim.
Pozdrawiam,
Barfko - 2004-11-05, 15:25
Jeśli to uwaga ogólna, to nie jest prawdziwa, bo na przykład moje zaufanie można odzyskać. Dotyczy to wielu osób i związane jest z terminem "humanizm" i uznaje się to powszechnie za w miarę oczywiste. Zgrabniej byłoby użyć precyzyjnego stwierdzenia Lone, że chodzi o Twoje zaufanie. Wtedy dowiedzielibyśmy się czegoś o Tobie i nie podejrzewalibyśmy w tym stwierdzeniu stanowiska jakiejś bliżej nieokreślonej grupy ludzi. W tej postaci Twoja uwaga nosi znamiona zabiegu semantyczno-retorycznego, mającego na celu dezorientację Jopka. Nie sądzę bowiem, żeby Jopq zaczął swoje inwektywy, gdybyś go po prostu poinformował, że mu nie ufasz - tym by się chyba nie przejął zbytnio.
Opierając się na tym rozumowaniu użyłem słowa "zajątrzyłeś".
przemek_nh - 2004-11-10, 14:39
grac nie musisz to nie jest obowiazek i nie mysl ze wezmiesz kogos na litosc
soul_reaper - 2004-11-10, 15:15
Czy moglbys rozwinac co nieco swoja wypowiedz Przemku, bo nie do konca zrozumialem idee ktora Ci przyswiecala podczas pisania jej.
przemek_nh - 2004-11-10, 20:02
oczywiscie wedle zyczenia
chcialem prze moja IDEE chcialem przekazac ze gra ten kto chce
pozdro soul
soul_reaper - 2004-11-10, 21:05
Akurat te czesc Twojego posta zrozumialem, nie za bradzo niestety dalej rozumiem ta czesc o litosci ;P
|
|