|
Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente
|
Co z tą popularyzacją? |
Autor |
Wiadomość |
zukole
|
Wysłany: 2016-11-20, 16:18
|
|
|
Decyzją Walnego zgromadzenia członków Stowarzyszenia (Kraków 12.11.2016) będą organizowane turnieje tylko w Gomoku oraz Gomoku Blitz. |
|
|
|
 |
alicecooper
Skarbnik
|
|
|
|
 |
Usiek
Prezes

|
Wysłany: 2020-01-18, 20:06
|
|
|
W dniu wczorajszym odwiedziłem Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Żeromskiego w Żyrardowie w celu popularyzacji Gomoku w ramach funkcjonującego tam klubu gier planszowych "Grota".
Uważam tę wizytę za udaną. W trakcie ponadtrzygodzinnego spotkania gracze w różnym wieku podchodzili do stolików i grali w gomoku ze mną oraz między sobą. Jeden z nich po kilku minutach gry zapytał o możliwość zakupu zestawu do gomoku!
Planuję odwiedzać to miejsce częściej - co najmniej w co drugi piątek. Nauczyciel języka angielskiego, który prowadzi "Grotę", podsunął mi kilka trafnych i ciekawych pomysłów na dalszą promocję gomoku w Żyrardowie, w tym możliwość opowiedzenia o tej grze jego uczniom w ramach lekcji języka angielskiego - oczywiście po angielsku. Poza szkołami spróbuję podjąć współpracę również z żyrardowskimi domami kultury, a także z miejscową parafią, która w trakcie ferii zimowych i wakacji organizuje półkolonie dla najmłodszych.
Walczymy i promujemy! |
|
|
|
 |
amber_gold
|
Wysłany: 2020-02-13, 09:52
|
|
|
Ja polecam każdemu gomoku, niestety wielu po wejściu na kurnik czyta jakies dyrdymały ku wspaniałej opozycji puszczają pawia i wychodzą. I tyle w temacie popularyzacji
Po drugie, nie ma Kurasa, nie ma zabawy |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|