|
Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente
|
sukces polskiego pente |
Autor |
Wiadomość |
Chaosu

|
Wysłany: 2018-04-16, 00:42
|
|
|
. . .Gratulacje Spavacz! Niestety niepłacący użytkownicy nie mogą już przeglądać gier? |
_________________ now back to the Gene Krupa syncopated style |
|
|
|
 |
spavacz
|
Wysłany: 2018-04-16, 01:37
|
|
|
Dzięki. Wydaje mi się, że mogą - ja przeglądam bez problemu. Jedynie baza z ruchami jest zablokowana dla podstawowych użytkowników (chyba). |
_________________ Pozdrawiam, Spav |
|
|
|
 |
spavacz
|
Wysłany: 2018-05-30, 21:08
|
|
|
St Patty's 2018 - kolejny turniej Brf'a - wygląda na to, że po raz kolejny wygrany przez naszego zawodnika. Gratki Yoss! |
|
|
|
 |
spavacz
|
Wysłany: 2018-06-18, 19:36
|
|
|
Dla zainteresowanych kolejny turniej w pente, tym razem na pente.org - Pente Masters 2018
Tutaj rozpiska wszystkich turniejów - wiele odmian pente, gomoku, c6 a także go. Start 15 lipca. |
|
|
|
 |
spavacz
|
|
|
|
 |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2023-02-13, 21:28
|
|
|
Może niezbyt to ładnie tak pisać (częściowo) o sobie, ale wczoraj odbył się na stronie Vint.ee międzynarodowy turniej pente (w ramach Mind Sports Olympiad). Wystartowało 15 osób, w tym 2 z Polski i nasi zawodnicy (Yossarian i ja) zajęli dwa pierwsze miejsca
Yoss punkty stracił tylko ze mną (6/7), wygrywając pewnie całe zawody, a ja przeszedłem chyba sam siebie i pomimo dwóch porażek zająłem drugie miejsce
Nie wiem, kto i czy w ogóle, pojawił się z graczy typowo specjalizujących się w pente (nie licząc Yossa), ale gry były ogólnie ciekawe i za nami w tabeli uplasowali się m.in. gracze z czołówki gomoku (Iec, Zoli, Gergo), zajmując miejsca 5-7.
Przyznam, że uratowało mnie parę razy doświadczenie z gier w dawnych czasach, a i paręnaście (może nawet parędziesiąt) gier rozegrałem przed turniejem z AI na pente.org, co mocno pomogło w kalkulowaniu i lepszym widzeniu pozycji (szczególnie bicia i związane z nimi szanse/zagrożenia).
Fart, nie fart, ale wynik "idzie w świat" A dwie polskie flagi na górze tabeli wyglądają naprawdę elegancko
Pełne wyniki i zapisy gier: https://www.vint.ee/en-gb.../result/205598/
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|