|
Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente
|
kilka pytań nowicjusza |
Autor |
Wiadomość |
marcopolo2k
|
Wysłany: 2009-05-15, 12:51
|
|
|
grrrr napisał/a: | 1.a na kartce papieru ?
Ja nie grałem nigdy na kartce papieru ,ale gomoku jest często reklamowane jako kółko i krzyżyk na nieograniczonej planszy ,to raczej daje się na polach ,a nie na przecięciach....?
2. Czy w gomoku istnieje propozycja remisu (na oficjalnych turniejach ) ? |
Oczywiście kółka i krzyżyki stawia się w kratkach, ograniczeniem jest tylko kartka - najczęściej A5 - dodatkowo nigdy nie spotkałem się z zakazem szóstek, ponieważ wygrana to 5 w linii i w szóstce takie 5 można odnaleźć. |
|
|
|
|
Muchal
|
Wysłany: 2009-05-15, 16:10
|
|
|
grrrr napisał/a: | 1.a na kartce papieru ?
Ja nie grałem nigdy na kartce papieru ,ale gomoku jest często reklamowane jako kółko i krzyżyk na nieograniczonej planszy ,to raczej daje się na polach ,a nie na przecięciach....?
2. Czy w gomoku istnieje propozycja remisu (na oficjalnych turniejach ) ? |
1. Na kartce papieru raczej wygodniej jest na polach, ale pytałeś wcześniej o goban więc napisałem. Bo na gobanie dużo wygodniej na przecięciach.
2. Tak, istnieje propozycja remisu, na tych samych zasadach co na kurniku. |
_________________ If the problem can be solved there is no use worrying about it, if it can't be solved worrying will do no good. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|