|
Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente
|
Przesunięty przez: maestro 2014-07-10, 19:58 |
Gomoku, renju w Pardubicach, Czechy |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 2006-05-30, 15:19 Gomoku, renju w Pardubicach, Czechy
|
|
|
14-16 lipca w Pardubicach odbędzie się kolejna edycja Czech Open gier towarzyskich. Renju zaczyna sie już w piątek o 15.30
Nc, Yossarian i ja planujemy pojechać. Są chętni?
Szczegółowe info tutaj |
|
|
|
|
ermijo
|
Wysłany: 2006-05-30, 16:32
|
|
|
Dam Ci znać w lipcu. ALe chętnie się wybiorę... |
_________________ Always: "Homo ludens"
Never: "Homo faber" |
|
|
|
|
Ece
Wielki Admin ;)
|
Wysłany: 2006-05-31, 22:23
|
|
|
Nigdy w Pardubicach nie byłem, a jak niektórym wiadomo, jeździć lubię
Wezmę dzień wolnego w pracy czy jakoś tak i się pewnie machnę. Ponad miesiąc jeszcze, także spoko loko luz i sponton |
|
|
|
|
maestro
Viceprezes
|
Wysłany: 2006-06-01, 22:15
|
|
|
Chętnie bym pojechał, tym bardziej, że w Czechach ostatni raz byłem parę lat temu. Ale dopiero w lipcu będę mógł lepiej określić szansę, bo wygląda na to, że termin turnieju może kolidować z terminem składania papierów na uczelnie... |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2006-06-04, 18:51
|
|
|
Ećku - liczyłam na Ciebie
Kocie...to teraz papiery trzeba składać osobiście?
No i tak, jakoże zapowiada sie wieksza grupka (kolega z Pomorza jest jeszcze zainteresowany ) autko odpada. Rozejrzałam sie zatem za jakimiś sensownymi pociagami. Takowych nie ma Są 2 mniej sensowne:
• 8.00 odjazd z Warszawy, pociag bezpośredni, na miejscu o 15.36, minus: EC + rezerwazja miejsc
• 5.45 z Poznania, na miejscu 13.34, jest tańszy na pewno, bo pośpiech, minus: z przesiadką w Hradcu (mozna zabrać po drodze Auticzko ) i o mniej dogodnej porze.
Warszawski pociag bardziej pasuje Ece'mu, poznański Nc'emu, Yossowi i mnie to raczej bliżej do warszawskiego (zeby go zlapac, wyruszamy o 3.55, a zeby zlapac poznanski, juz o 23 dnia poprzedniego), Pomorzanin dołaczy zapewne do Yossa i mnie
Rozważcie wszystkie za i przeciw i piszcie. Albo poszukajcie czegoś ciekawszego, byle nie autobus |
|
|
|
|
Ece
Wielki Admin ;)
|
Wysłany: 2006-06-04, 22:20
|
|
|
Okaże się ile osób pojedzie Autko to podejrzewam większy problem żeby w ogóle było, a nie że za dużo osób
A może z Ostrawy jest jakiś konkretny dojazd, to się wbijemy w czwartel Ondikowi na chatę, zrobimy burdel, opróżnimy lodówkę i jedziemy dalej |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2006-06-05, 10:29
|
|
|
Ondik to sobie jedzie w najlepsze w czerwcu na Wyspy i nie wiadomo kiedy wróci
Zawsze można jechać na stopa i wyścigi, kto szybciej dotrze |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2006-06-06, 12:30
|
|
|
Informacja przdatna, zdobyta dzieki pomocy Peacemana (dzięki Peace )
Koszt pociagu EC Warszawa - Pardubice w obie strony - 233 złote + miejscówka 25 zł. Już bardziej tej kwoty nei da sie obniżyć (obowiązuje tylko zniżka na bilet powrotny 40 %, juz wliczona w podana cene biletu).
Co Wy na to? |
|
|
|
|
nc
|
Wysłany: 2006-06-06, 14:27
|
|
|
te Pardubice są na końcu świata? za pociąg na syberię bym mniej zapłacił
czemu jak jechaliśmy do pragi to bylo taniej? to jest aż tak bardzo daleko czy co się zmienia? może jakieś cło czy inny podatek od podróży nałożyli? ;p w 5 osób taniej wyjdzie wypożyczenie samochodu i przejechanie w obie strony |
|
|
|
|
Ece
Wielki Admin ;)
|
Wysłany: 2006-06-06, 22:19
|
|
|
EC to pamiętam, bo sam patrzyłem jak mieliśmy jechać do Pragi. W końcu podróż na raty wyszła o połowę taniej
Osobiście wariant pośpiechu z przesiadką chyba bardziej przypada mi do gustu. Głównie dlatego, że ostanio dzięki temu zamiast 260 zł zapłaciliśmy jakieś 120 zł. |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2006-06-07, 08:56
|
|
|
Ok Marudy
Znalazłam jeszcze cos takiego:
Wyjazd z Wawy o 21.20, na miejscu jesteśmy o 5.46 - pociąg nocny, bezpośredni, pospieszny, a nie jakis strasznie drogi EuroCity, nawet nie trzeba miejscówek kupowac. No chyba ze chcecie sie przejechać kuszetką
I wariant powrotny:
Ten sam pociąg, tylko w drugą stronę
Czyli wyjazd z Pradubic 22.30, w Wawie jesteśmy o godzinie 6.39 (W-wa Zach.)
Minusem jest napewno to,ze bedziemy w PArd. tak wcześnie, ale zawsze mozna sie dogadac z paniami w akademiku,zeby nas wpusciły "na pokoje", to bysmy odespali
Plusem z kolei jest cena (to jeszcze najlepiej sprawdzić na dworcu jednak) i to, ze ludziom spoza Warszawy lepiej na niego zdążyć ( Nawet Nc ma super dojazd )
Takw ogóle to jestem dumna że te pociągi znalazłam, bo oczywiscie na stronce PKP ich nei wyświetla, tylko Czesi porządnie powiadamiaja o wszystkich mozliwych połączeniach...
[/b] |
|
|
|
|
nc
|
Wysłany: 2006-06-07, 10:31
|
|
|
hmm, połączenie z Paradubicami przez Warszawę, coś mi to wygląda na lekki objazd, może jeszcze o Gdańsk czy Moskwę zahaczymy?
no ale z dwojga złego to już wole jechać objazdem w grupie niż sam przez Wrocław i z przesiadką w czechach, tylko się zgubie i na co mi to |
|
|
|
|
Ece
Wielki Admin ;)
|
Wysłany: 2006-06-07, 21:28
|
|
|
Przede wszystkim żeby można było odespać podróż, aby nie było jak ostatnio |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 2006-06-08, 11:55
|
|
|
Dobra ludki, bo Ales popędza, trzeba WYSŁAĆ ZGŁOSZENIE najlepiej na wczoraj, bo neibedziemy mieli noclegu!
Tutaj znajdziecie formularz zgłoszeniowy. I proszę, zróbcie to jak najszybciej.
W punkcie Accomodation Request wpiszcie "Koleje Univerzity Pardubice * garni ". |
|
|
|
|
Peaceman
|
Wysłany: 2006-06-10, 10:37
|
|
|
Johanka_z_arcu napisał/a: | Wyjazd z Wawy o 21.20, na miejscu jesteśmy o 5.46 - pociąg nocny, bezpośredni, pospieszny, a nie jakis strasznie drogi EuroCity, nawet nie trzeba miejscówek kupowac |
Niestety ceny biletów są jednakowe:
255zł w obie strony z miejscówkami, w przedziale 6 osobowym
285zł z kuszetką w obie strony
W tym wypadku płaci się za przebyte kilometry, a nie za czas podróży więc ceny są takie same. |
_________________ Peace&Love |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|