|
Kolekcja powodów do zablokowania konta :) |
| Autor |
Wiadomość |
bad_mojo
recenzent ludzkości

|
Wysłany: 2004-10-10, 17:48 Kolekcja powodów do zablokowania konta :)
|
|
|
Ostatnio całkiem nie wiem dlaczego zablokowano mi kilka kont W każdym razie już wcześniej stwierdziłem, że za każdym razem piszą mi co innego I tak:
moxon - twoje konto zostało zablokowane ( bez powodu )
tamtum - powód: oddawanie gier
kaiser_soza - powód: wulgarne wyrażanie sie
red - powód: nabijanie rankingu
a ostatnio doszło dzięki koledze nowe :
jopq_pl - powód: niestosowne zachowanie
jestem ciekaw, czy macie do dołączenia jakieś inne powody piszcie.... |
_________________ Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play. |
| Ostatnio zmieniony przez bad_mojo 2004-10-11, 23:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2004-10-10, 17:54
|
|
|
Twoje konto zostało zablokowane - czyli zablokowali Ci konto zanim były podawane powody
Oddawanie gier - wiadomo
Wulgarne wyrażanie się - wiadomo
Nabijanie rankingu - wiadomo
Niestosowne zachowanie - wiadomo
Są jeszcze
- granie programem
- oszukiwanie |
|
|
|
 |
bad_mojo
recenzent ludzkości

|
Wysłany: 2004-10-10, 18:41
|
|
|
najbardziej mi sie podoba "niestosowne zachowanie" , ale tych dwóch nie znałem |
_________________ Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play. |
|
|
|
 |
Ece
Wielki Admin ;)

|
Wysłany: 2004-10-10, 23:17
|
|
|
Temat przeniesiony do Hyde Park.
Nie wiem jak inni, ale ja to odbieram albo jako mozliwosc poskarzenia sie na zlych opow, albo pochwalnie sie, za co zablokowany zostal nick.
Dodam jeszcze, ze jakos mi nicka nie zablokowano, jak takze wielu innym graczom. |
|
|
|
 |
bad_mojo
recenzent ludzkości

|
Wysłany: 2004-10-11, 14:51
|
|
|
nie ma tego co odbierać jako cokolwiek, to jest po prostu próba dowiedzenia sie, jakie jeszcze potrafią wymyślić texty na kuniku po zbanowaniu konta. Swego czasu grałem sporo na kurniku i część kont zbanowano mi po prostu bez sensu, bez żadnego powodu, którego zresztą nie przedstawiono, więc troche mnie to, że tak powiem, zdenerwowało.
Poza tym, to, że Tobie nicka nie zablokowano, to naprawde nie jest dobry argument. Tak jak mówiłem, to jest prawie tak, jakby sobie alice sam nicka zbanował.... |
|
|
|
 |
martin1234
Hicham El Guerrouj

|
Wysłany: 2004-10-11, 15:13
|
|
|
Ale Ece to nie Alice, nie jest opem, a tylko zwykłym użytkownikiem Kurnika (chyba...)
Akurat wypowiedź Ece jest dobrym argumentem i powinna zmusić wielu do zastanowienia się... Naprawde nie ma co się szczycić zablokowanymi kontami...
(Mi jedyny nick jaki zbanowano, to gdy wszedłem lekko zdenerwowany na Kurnik, po tym gdy ktoś ukradł mi 3 konta. Dostałem wtedy bana za jedno wulgarne słowo, na pewno słusznie.) |
|
|
|
 |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2004-10-11, 15:22
|
|
|
Z tego, co sie orientuje, to Alice nikomu jeszcze nicka nie zablokowal... I czemu tutaj sie na to uskarzacie zamiast napisac do Mafa?
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
 |
soul_reaper
retired

|
Wysłany: 2004-10-11, 15:58
|
|
|
Popieram wypowiedz Angsta, jak nie wiesz czemu zablokowano Ci konto to napisz do Mafa. Je nigdy nie mialem problemow z blokowaniem kont, a uwierz mi pantopoda, ze na niektorych jakby op chcial to by sie przyczepil - np staty 90-5 do ranku 1800, prawie same gry z zielonymi. Od razu zaznaczam tez ze nikt nie wiedzial ze to jest moj nick, wiec argument krewnych i znajomych krolika tez odpada.
Po drugie uwazam ze temat ten jest jedynie swego rodzaju gloryfikacja zachowa prowadzacych do zablokowania. Niedlugo wpisze sie ktos nowy, kto wymysli jakby tu jeszcze zlamac ogolnie przyjete normy, zeby tylko dostac nowy lub ciekawy powod zablokowania konta.
Pozdrawiam Soul |
|
|
|
 |
sekta
Sekcia :D

|
Wysłany: 2004-10-11, 17:00
|
|
|
| Mi zbanowali 5 kont.4 Za nabijanie i jedno za wulgarne wyrażanie sie:P |
_________________ P0zdr0 |
|
|
|
 |
bad_mojo
recenzent ludzkości

|
Wysłany: 2004-10-11, 18:39
|
|
|
dobrze by było, gdyby sie znalazły jakieś nowe powody do banowania kont. Inwencja twórcza mile widziana wiem martin, że ece to nie alice, i nic takiego nie sugerowałem. Poza tym nie szczyce sie zablokowanymi kontami, a pisanie do mafa i tak nic nie zmieni, i ogólnie jest całkowiecie bez sensu. Po co zajmować człowiekowi czas, jak i tak wiadomo, że raz zablokowanego konta nie da sie odblokować.....
Nawet jak bym napisał do mafa, że bezpodstawnie zablokowano mi nick moxon, to i tak nie podał by mi powodu, dla jakiego mi ten nick zablokowano, bo zablokowano mi go bezpodstawnie
P.S.: co to jest "argument krewnych i znajomych królika"? to coś z Kubusia Puchatka? |
|
|
|
 |
Tramwaj
ktory jezdzi

|
Wysłany: 2004-10-11, 21:14
|
|
|
Ehh.. jak dla mnie to cały czas w każdym kolejnym poście Pantopoda próbujesz uczynić z siebie ofiarę tego wielce niesprawiedliwego blokowania kont.
Skąd wiesz że Maf nie podałby powodu? Któryś z nas tu chyba źle zinterpretował odpowiedź Zukole - bo mi się wydaje że po prostu ten twój pierwszy nick został zablokowany zanim zostały wprowadzone opisowe powody blokowania kont (a nie że zablokowali Ci je zanim znaleźli "dowody" ).
Poza tym może tu powtórze za niektórymi.. Nie dość że mi admini (jeszcze?)nie zablokowali jeszcze nigdy konta to jeszcze nikomu z moich znajomych nie zablokowali bez powodu (znam fcorz kilku którym zablokowali - ale to bynajmniej nie bezpodstawnie..).
P.S. A Alice chyba jednak jest najprawdopodobniej opem - chociaż nie mam żadnych informacji nt. blokowanych przez niego kont. |
_________________ jawmart, buraczek979 |
|
|
|
 |
Minuta
PostKiller

|
Wysłany: 2004-10-11, 21:27
|
|
|
| Cytat: | | P.S. A Alice chyba jednak jest najprawdopodobniej opem - chociaż nie mam żadnych informacji nt. blokowanych przez niego kont. |
Zwykly operator nie ma uprawnien blokowania identyfikatorow |
|
|
|
 |
Barfko
|
Wysłany: 2004-10-11, 21:35
|
|
|
Siedzę czasami po nocach (ostatnio trochę mniej) zakładam stół i gram aż mi się w oczach zaczyna dwoić. Bywa tak, że mam kilkadziesiąt wygranych z rzędu, bo po prostu ktoś przychodzi i gra, a ja nie patrzę na kolor. Wolę grać rankingowe, bo czasami coś mi wychodzi i wtedy lubię sobie obejrzeć. W trakcie takich sesji ranking potrafi mi podskoczyć o 200 pkt na grach z ludźmi dużo słabszymi ode mnie. Mam takich sesji ze 30 na koncie, albo więcej i żadnego bana. A mam ze 30 nicków. Wniosek stąd taki, że trzeba się specjalnie postarać, żeby bana dostać. Na przykład zadrzeć z kvasem albo Lonewolfem (żart).
Mam jeszcze o wiele bardziej karygodną manierę. Czasami biorę sobie taki niewinny nick na poziomie 1400 ale ze sporą liczbą rozegranych gier i gram z kimś o kilkaset punktów wyżej. Zdarza się wygrać parę razy z rzędu i robi mi się głupio. To się podkładam. I to jest znacznie gorsze od gry z "zielonymi", przynajmniej według mnie. Jak byłem zielony, to grałem seriami z alice i mi nie przeszkadzało, że cały czas obrywam, a raz się udało wygrać i to po 4 dniach gry w ogóle w gomoku po 20 porażkach - z czego bardzo dumny byłem.
Grajmy z zielonymi, szczególnie seriami, bo się wtedy dużo uczą, a rank można sobie potem spuścić zawsze. Jak mam za wysoki rank to gram na minutę i ląduję szybko na miłym poziomie 1450 , z którego można rozpocząć ataki na graczy pomarańczowych nic nie przeczuwających. |
|
|
|
 |
bad_mojo
recenzent ludzkości

|
Wysłany: 2004-10-11, 23:38
|
|
|
| Cytat: | | Ehh.. jak dla mnie to cały czas w każdym kolejnym poście Pantopoda próbujesz uczynić z siebie ofiarę tego wielce niesprawiedliwego blokowania kont |
Nie.
| Cytat: | | Skąd wiesz że Maf nie podałby powodu? |
Bo go nie ma. (powodu, nie mafa)
| Cytat: | | Nie dość że mi admini (jeszcze?)nie zablokowali jeszcze nigdy konta to jeszcze nikomu z moich znajomych nie zablokowali bez powodu |
No to teraz już tak.
| Cytat: | | Zwykly operator nie ma uprawnien blokowania identyfikatorow |
Rzekłeś. |
|
|
|
 |
Ixchel

|
Wysłany: 2004-10-11, 23:39
|
|
|
zapomnieliście o jeszcze jednym powodzie blokowania kont.. nie można dawać nicka w prezencie innemu graczowi.. zwłaszcza pomarańczowego nicka, na którego ten ktoś nie zasłużył.. |
|
|
|
 |
|
|