|
Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente
|
IPP Pente - wyniki |
Autor |
Wiadomość |
Karol G.
|
Wysłany: 2008-07-21, 22:39
|
|
|
Gratuluję obu: Spavaczowi zwycięstwa a Aaru sportowej postawy.
Co do kolejnej edycji zabawy to mam pytania i sugestie:
- w pro-pente gramy?
- czy mogą w zabawie uczestniczyć Rosjanie bądź Czesi (osoby z krajów z naszej i bliskiej naszej strefie czasowej)?
- wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem jest mobilizowanie do gry określonych spotkań w określonych przedziałach, to ograniczyć może odkładanie meczy na ostatnią chwilę i przez to więcej pojedynków może by się udało ukończyć,
- wg mnie dobrze by było, gdyby wszystko było rozgrywane w zimnych miesiącach czyli październik i później bo wtedy generalnie ludzie nie planują dłuższych wyjazdów i są dostępnie pod netem,
- no i czy są plany z 2ko czy nie? a może jeszcze coś innego?
Ja się piszę na jesienną zabawę w co byśmy nie grali i jak. |
|
|
|
|
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2008-07-21, 22:55
|
|
|
spavacz napisał/a: | Zakończyła się wiosenna edycja IPP Pente.
Zwycięzcą okazał się Spavacz, tuż za nim uplasował się Aaru |
Gratulacje!
spavacz napisał/a: | PS. Szczególne brawa należą się Aaru, gdyż jako jedyny rozegrał wszystkie mecze. |
Ja chyba również
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
|
spavacz
|
Wysłany: 2008-07-21, 23:11
|
|
|
profit napisał/a: | czy mogą w zabawie uczestniczyć Rosjanie bądź Czesi (osoby z krajów z naszej i bliskiej naszej strefie czasowej)? |
Mi to pasuje - tylko jak będziemy się z nimi umawiali na mecze?
angst napisał/a: | Ja chyba również |
No tak, w sumie byłeś jeszcze Ty, Crosslet, Dobrychemik i QVX, jednak Aaru rozegrał największą ilość spotkań (wliczam play - offy)
profit napisał/a: | wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem jest mobilizowanie do gry określonych spotkań w określonych przedziałach, |
To prawda, jeśli następna edycja dojdzie do skutku to tak zrobię. Przyznaję, że ta 'samowolka' była moją winą.
profit napisał/a: | w pro-pente gramy? |
Podejrzewam, że większość woli zwykłe pro, ale prawdopodobnie zrobię kolejną ankietę.
profit napisał/a: | no i czy są plany z 2ko czy nie? |
Podobnie jak z pro czy keryo - zrobię ankietę. |
_________________ Pozdrawiam, Spav |
|
|
|
|
Karol G.
|
Wysłany: 2008-07-22, 08:03
|
|
|
spavacz napisał/a: | profit napisał/a: | czy mogą w zabawie uczestniczyć Rosjanie bądź Czesi (osoby z krajów z naszej i bliskiej naszej strefie czasowej)? |
Mi to pasuje - tylko jak będziemy się z nimi umawiali na mecze?
|
Są wiadomości prywatne na DSG i BK (a chyba jak ktoś przejawia zainteresowanie pente to ma tam konto(a)) i do tego dochodzą fora, maile a nawet komunikatory jak ktoś chce (o AIMa każdy się może pokusić). A po angielsku większość potrafi sklecić zaproszenie do gry i odpowiedź na nie.
Pytam się bo nazwa 'Internetowy Puchar Polski' nic nie mówi, że są to rozgrywki otwarte dla wszystkich a ja osobiście nie miałbym nic przeciwko zagranicznym graczom.
PS. gracz Zoeyk z DSG i BK to mężczyzna czy kobieta? Bo imię Zoey (a tak się podpisuje) jest żeńskie a na BK w profilu ma wpisane 'Male', wie ktoś? |
|
|
|
|
dobrychemik
|
Wysłany: 2008-07-22, 13:34
|
|
|
Spavacz: gratulacje.
W kwestii rundy jesiennej. Wydaje mi się sensowne zagranie keryo. Po pierwsze: odmiana, po drugie: większa nieprzewidywalność wyników, bo gracze pokroju Sevena, Spavacza czy Aaru "specjalizują" się w pro.
Ale tak czy siak chętnie zagram w rundzie jesiennej. |
_________________ Mgławica Heliks - jedna z najładniejszych mgławic planetarnych (nazwa "planetarna" pochodzi stąd, że w małych teleskopach wyglądem przypomina tarczę planety). |
|
|
|
|
spavacz
|
Wysłany: 2008-07-22, 15:39
|
|
|
dobrychemik napisał/a: | bo gracze pokroju Sevena, Spavacza czy Aaru "specjalizują" się w pro. |
O S3v3n'a się nie bój, bo on w keryo jeszcze bardziej wymiata niż w pro ; )
Co do mnie i Aaru to chyba się zgodzę. |
_________________ Pozdrawiam, Spav |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|