|
Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente
|
|
Czym sie zajmujecie, Wasze hobby ? |
| Autor |
Wiadomość |
kaka
|
Wysłany: 2004-08-19, 20:29
|
|
|
| Angst napisał/a: | | Chyba nie ma sportu, którego nie lubię... |
Ja nie lubie łyżwiarstwa figurowego na lodzie i większości niewymiernych sportów gdzie o zwycięstwie decydują noty sędziów.
| Cytat: | | Muzyka - mroczna, smutna, trudna i (dla ogółu) nieprzyjemna |
Właśnie dlatego lubie The Cure itp... ))
| Barfko napisał/a: | | Hozjusz, z ciekawości niekłamanej pytam: bliżej Tobie do Tomasza, czy Augustyna? Podejrzenie dość oczywiste, że do Tomasza, ale nie wiadomo w sumie. |
Hozjuszowi na pewno bliżej do Tomasza. Nie widze Go mówiącego ,,kochaj i rób co chcesz,, co często mówi J. Owsiak, który dla Hoziego jest heretykiem. |
|
|
|
 |
aaru
BrainKing.com

|
Wysłany: 2004-08-19, 20:55
|
|
|
Ta, hobby...
Książki -
Lubię czytać, dużo czytać, głownie SF, bardzo dużo SF.
A zacznę od Fantasy , bo wcześniej o Sapku szepnął słówko Boreasmun. Polecam Ci również Ziemiański i Kresa.
SF - wszystko co mi wpadnie w rękę. Przede wszystkim opowiadania. Ale i dłuższej formie nie odpuszczam. Ostatnio skupiam się głównie na Polakach.
Polecam wszystkim Wnuka-Lipińskiego i Zajdla oczywiście.
Z nowych nazwisk - Wawrzyniec Podrzucki. A rozrywkowo: Pilipiuk, Hałas, Białołęcka, Piekara, Bochiński i wielu innych.
Muzyka -
słucham różnej muzyki.
Znajdziemy wśród moich płyt: Ministry, Tiamat, Sepulturę, a także Petera Gabriela, Genesis, The Police. Są Pink Floyd, Yes, King Krimson i Busta Rhymes. Lamb, Portishead, Lech Jenerka, Dead Can Dance i wiele innych.
Klimaty bardzo różne.
Ubóstwiam Bjork.
Lubię przede wszystkim muzykę mroczną . (Na pewno ekspertem nie jestem, ale swoje upodobania mam.)
Ostatnio (w zasadzie od paru lat) to hobby muzyczne zaniedbałem. Coraz mniej czasu, żeby być na bierząco.
Swoją drogą, czy słyszałeś (Piotrek) może Raison d'etre??
Polecam wytwórnię Cold Meat Industry .
No i na końcu, film
Dobry przede wszystkim ale i rozrywkowy.
A najlepszym rozwiązaniem jest połączenie dobrego filmu z dobrą muzyką. Wychodzi foniczno-wizualny ideał. W tym miejscu przymierzyłbym 2 filmy:
Doberman i Pi.
Gaduła jestem
Pozdrawiam serdecznie
aaru |
| Ostatnio zmieniony przez aaru 2004-08-19, 21:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
boreasmun
boreasmun

|
Wysłany: 2004-08-19, 21:26
|
|
|
Ziemkiewicza czytałem "Pieprzony los kataryniarza" i zbiór opowiadań jakiś.
Pilipiuk i Białołęcka z tego co się orientuje to nie SF tylko fantasy
Pozdrawiam
Janek |
|
|
|
 |
aaru
BrainKing.com

|
Wysłany: 2004-08-19, 21:41
|
|
|
Miał być Ziemiański - poprawiłem (nic nie ujmując Ziemkiewiczowi).
Ziemiański i jego cykl Achaja (pisuje rónież SF).
Z nowych nazwisk - Wawrzyniec Podrzucki. A rozrywkowo: Pilipiuk, Hałas, Białołęcka, Piekara, Bochiński i wielu innych.
to zdanie jest ogólnie propozycją ciekawych autorów,
| Cytat: | | Pilipiuk i Białołęcka z tego co się orientuje to nie SF tylko fantasy |
Białołęcka tak.
Natomiast Pilipiuk - do niego nie podchodziłbym tak jednoznacznie.
Pozdrawiam
aaru |
|
|
|
 |
Chaosu

|
Wysłany: 2004-08-19, 22:45
|
|
|
| [akapit]Pi The Movie - obowiązkowe dla każdego seryjnego goisty : ) |
_________________ now back to the Gene Krupa syncopated style |
|
|
|
 |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2004-08-20, 17:19
|
|
|
| aaru napisał/a: |
Swoją drogą, czy słyszałeś (Piotrek) może Raison d'etre??
Polecam wytwórnię Cold Meat Industry .
|
Nie wiem czy Piotrek to do mnie (chyba tak ), więc odpowiadam - nie słyszałem... Wytwórnię rzecz jasna znam
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
 |
kewes
|
Wysłany: 2004-08-22, 14:16
|
|
|
Moje hobby to sport myzyka,gomoku
sport:
pilka nozna - lubie grac,ogladac mecze,czesto patrze sobie na wyniki w telegazecje ( 820 i 821 na TVP1 i 2 ) oraz gry zwiazane z tym sportem, głownie seria Fif która wg mnie jest najlepsza.
ping pong: lubie grac z starszymi na stole który mamy na osiedlu ( nie chwalac sie wcale z wiekszościa daje sobie nieźle rade ).Czasem lubie ogladnąc.
muzyka- nie zamykam sie na zadne gatunki- ale głównie hip hop, jakieś techno moze być
Lubie tez rocka i jakiś metal tez styknie ale nie znam sie na wykonawcach metalowych. |
_________________ Go-moku |
|
|
|
 |
draqul

|
Wysłany: 2004-08-22, 17:59
|
|
|
No ja nie bede się wyróżniał. W wolnym czasie poza graniem w gomoku czytam książki. Ostatnio testuję z rodzajami, które lubi czytać aaru. Mam na myśli SF (fantasy raczej mniej). Czytam aktualnie książkę Stanisława Lema "Opowieści o Pilocie Pirxie".
Lubię jednak książki przygodowe, szczerze mówiąc to przeczytam każdą oprócz romansów.
Również interesuje się (prawie jak każdy samiec) sportem.
To tyle. |
|
|
|
 |
kewes
|
Wysłany: 2004-08-22, 20:35
|
|
|
ja zapomnialem ze lubie sie miziać w photoshopie tylko pomysłow brak
ogolnie stronki skrobac lubie |
_________________ Go-moku |
|
|
|
 |
Hozjusz
|
Wysłany: 2004-08-25, 15:47
|
|
|
| Cytat: | | Hozjusz, z ciekawości niekłamanej pytam: bliżej Tobie do Tomasza, czy Augustyna? Podejrzenie dość oczywiste, że do Tomasza, ale nie wiadomo w sumie. |
Zapewne chodzi Ci o Świętych Powiem szczerze, że bliższy mi jest syn Św. Moniki [A.], po prostu więcej z nim miałem do czynienia, dostałem na Bierzmowanie "Confessiones" i tak się tym arcydziełem wciąż zachwycam... Chociaż to nie znaczy, żebym się nie zgadzał z uczniem Św. Alberta Wielkiego [T.] ani nic w tym guście
Szkoda, że nie wziąłem sobie na Bierzmowanie imienia Augustyn... :-/ |
_________________ Si Deus pro nobis, quis contra nos ? :-> |
|
|
|
 |
kantpie
jajcol :)

|
Wysłany: 2004-09-12, 12:34
|
|
|
A ja kocham lowic ryby ) Troche ich juz nalapalem ) Lubie patrzec jak sie splawik zanurza, a potem zacinam i jest cos duzego i zgadywanka co to jest na haczyku za ryba )kocham to
Pozdro dla wszystkich co lubia lowic ryby ) |
|
|
|
 |
player_one
Bodybuilder :)

|
Wysłany: 2004-09-14, 23:27
|
|
|
hehe ale numer a juz myslałem ze to tylko ja lubie lowic ryby
Ogolnie super sprawa tyle ze ja nie lubie siedziec w jednym miejscu i nad woda na rybach robie przewaznie pare kilometrow Najgorzej potem sie wraca ... tyle dodatkowych kilogramów ... Hehe ale sie zdziwiłem no cos takeigo ktos jeszcze lowi ryby |
_________________ 187cm, 87kg, 10% bf |
|
|
|
 |
adik

|
Wysłany: 2004-09-14, 23:32
|
|
|
No fakt, bo tak mało wody na tym świecie. A ryb to już w ogóle nie ma chyba ;]
Każdy lubi, jak mu idzie.
Pozdrawiam, Adik. |
|
|
|
 |
manga_21__

|
Wysłany: 2005-04-02, 06:00 Re: Czym sie zajmujecie, Wasze hobby ?
|
|
|
| Ece napisał/a: | Temat, zeby wypisac co tam lubicie poza Gomoku.
Lone jakis fizyczny jest, Barfko kryptograficznie filozofuje, a Johanka jakas czeska jest
Moim hobby jest wycinanie postow
Pozdrawiam |
Co prawda to twoje hobby a szczególnie do wycinania moich
Moim zainteresowaniem sa mangi, pająki, muza hip-hop, samochody, i szukanie ludzi normalnych na tym świecie . |
_________________ Hej ziomale jak leci;-) |
|
|
|
 |
bad_mojo
recenzent ludzkości

|
Wysłany: 2005-04-02, 18:41
|
|
|
| adik napisał/a: | | Lubie wszystko co chodzi i żyje i można to wkurzać. |
Piękne.
W sumie fajnie, że ktoś odgrzebał ten temat. Jestem ostatnio w tak ch****ym humorze, że odechciewa mi się wszystkiego, już mnie nawet nic nie wkurza, ale też nic nie smieszy, co mnie troche ostatnio zmartwiło...
Ogólnie rzecz biorąc uwielbiam naturę, kocham biologię, geologię, zbierałem bardzo zapalczywie minerały, jednak ostatnio to także już mi się znudziło. Wyznaję pogląd, że życie jako takiego sensu nie ma, a jedynym sensem życia jest przedłużenie życia. Po co? Jak to mówił mój matematyk : nie wiadomo. I jest to prawidłowa odpowiedź...
Kocham muzykęm, choć na niczym nie gram. Kilka lat temu odkryłem Tool'a i tak już zostało. Ludzie czasem mi mówią, że trzeba poznawać nowe zespoły, jakieś off'owe cudeńka, że są duże lepsze. A ja im na to, że i tak nie ma nic lepszego niż Tool, więc po co się sprzeczać? Czy Tool jest komercyjny? Oczywiście, że jest. Ale co z tego? Z innych zespołów oczywiście rock : Black Sabbath, Led Zeppelin, Rage Against The Machine, Kyuss, Nirvana, Mettalica, AC/DC, czasem Pink Floyd i wiele innych...
Poza tym bardzo lubię myśleć. Nienawidzę ludzi niemyślących, dresów, półgłówków, idiotów...Zero tolerancji, także dla tak zwanej muzyki hip-hopowej. To nie jest muzyka, więc o czym mówimy? To tak jak mówić "sztuka" na czarny kwadrat na płótnie. Dla mnie to zawsze będzie tylko czarny kwadrat na płótnie. Sztuke tworzył Picasso, Monet. Dlaczego? Nie wiadomo, ale jeżeli wszystko uznamy za sztukę, albo tylko to, co uznają za sztuke "specjaliści", to wkrótce wszystko będzie sztuką, czyli nic. Ludzie często widząc jakąś budowlę pytają się, kto jest architektem? Ja się pytam, kto to zbudował i kto w tym budynku zrobił kanalizacje.
A już największym problemem ludzkości jest to, że nikt nie potrafi myśleć globalnie. Uwielbiam też filmy i wyznaję ich wyższość nad książką, ale to już całkiem inna historia...
Pozdrawiam, zmęczony bad_mojo. |
_________________ Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|