|
Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente
|
|
Temat postu: partyjki.pl - darmowe gry online |
| Autor |
Wiadomość |
michal
|
Wysłany: 2011-09-06, 14:15
|
|
|
A więc Pente Renju pewnie później.
Mam prośbę do wszystkich zainteresowanych. Zauważyłem wejścia do gry gomoku, jednak niestety strona jest wogóle nieznana i każda osoba, która wchodzi, jest sama w pokoju w danym momencie
Co do prośby - czy możemy się umówić na jakąś wspólną godzinę, w której moglibyśmy potestować serwis? Np wieczorami o 20, albo 21? |
|
|
|
 |
s3v3n
|
Wysłany: 2011-09-06, 19:03
|
|
|
| moge luknac na chwile na testowanie, pasuja mi dowolne godziny.. |
|
|
|
 |
michal
|
Wysłany: 2011-09-10, 08:11
|
|
|
Pente już jest, zapraszam do testowania
Przy okazji poprawiłem wygląd gomoku - od teraz gra się czarnymi i białymi pionami, plansza powinna już wyglądać jak plansza do go Dodatkowo, nie można już wygrywać przez overline. |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2011-09-10, 16:40
|
|
|
Zagraliśmy z henrym grę w pente i o ile nic nie pominąłem to:
- brakuje numeracji pól
- brakuje możliwości ustawienia czasu na grę
- możliwe jest granie pente standard, mam słabą wiedzę na temat pente, ale standard nigdy nie widziałem
- liczba "zbitych kamieni" wydaje się lepsza niż liczba "zbitych par"
- "Ty" i "Przeciwnik" wypada zastąpić nickami
chyba tyle. |
|
|
|
 |
Ankst [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-10, 17:59
|
|
|
| A wcale ze nie pomysl 'ty ' i 'przeciwnik' to dobry pomysl , podobnie jak i pominiecie pkt. Nikt wtedy nie zrobi sobie 24 nikow tylko bedzie skazany na uprawe na jednym niku. |
|
|
|
 |
ermijo

|
Wysłany: 2011-09-10, 19:45
|
|
|
Spokojnie pomału. Dajcie chłopakowi czas.
Testowałem serwis i jak na amatorska robote to super. |
_________________ Always: "Homo ludens"
Never: "Homo faber" |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2011-09-10, 20:11
|
|
|
| To tylko uwaga co można poprawić. |
|
|
|
 |
michal
|
Wysłany: 2011-09-11, 08:18
|
|
|
Dzięki za uwagi
| zukole napisał/a: | Zagraliśmy z henrym grę w pente i o ile nic nie pominąłem to:
- brakuje numeracji pól
|
Będzie.
| zukole napisał/a: |
- brakuje możliwości ustawienia czasu na grę
|
W jaki sposób? Czy chodzi o ustawienie czasu na wykonanie ruchu przez gracza? Tak, czy inaczej pojawi się to pewnie w późniejszym czasie (trzeba to będzie wprowadzić do wszystkich gier).
- możliwe jest granie pente standard, mam słabą wiedzę na temat pente, ale standard nigdy nie widziałem
|
Chodzi o to, żeby wprowadzić zasady z wersji PRO (ograniczenia co do początkowych ruchów)?
|
Zrobi się |
|
|
|
 |
michal
|
Wysłany: 2011-09-13, 19:12
|
|
|
- brakuje numeracji pól
|
Zrobione. |
|
|
|
 |
alicecooper
Skarbnik
|
Wysłany: 2011-09-13, 19:47
|
|
|
| panie panowie proszę przeprowadzić próbne partie |
|
|
|
 |
s3v3n
|
Wysłany: 2011-09-14, 16:32
|
|
|
popatrzylem, pogralem troche w pente i mam kilka propozycji, co moznaby zmienic.
- przede wszystkim wszystkie gry zaczyna ta sama osoba. fajnie jakby sie to automatycznie zmienialo, ze raz gram bialymi, a raz czarnymi, bo teraz, zeby bylo fair, to jedynym (chyba, bo moze jestem slepy i czegos nie widze) wyjsciem jest ruch pierwszym kamieniem gdzies w bande i w ten sposob oddanie przeciwnikowi rozpoczecia.
- druga wazna rzecz, zukole ma racje, przydaloby sie liczenie czasu, bo tak to przeciwnik moze dowolnie przedluzac gre..
- z mniejszych rzeczy to fajnie by bylo, gdyby na stole na czacie pojawiala sie informacja, ze przeciwnik opuscil albo poddal gre, analogicznie jak na czacie glownym o wejsciu/wyjsciu z pokoju. moj przeciwnik sobie poszedl, a ja dalej do niego nawijalem, bo, dopoki nie zerknalem na czat ogolny, to nie wiedzialem, ze sie juz wylaczyl..
- jest maly blad, wygralem w pente poprzez jednoczesne ulozenie 5 i zbicie 10 kamieni i system policzyl to jako dwa zwyciestwa (tam gdzie jest napisane kto ile partii wygral)
w ogole strona super. ladna, szybko, sprawnie chodzi, nie to co to dziadowo z kurczakiem w logo. |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2011-09-16, 15:46
|
|
|
| Także fajne by było powstanie "stołu", w obecnej sytuacji nie można dołączyć i obserwować czyjeś gry. |
|
|
|
 |
michal
|
Wysłany: 2011-09-16, 19:57
|
|
|
| s3v3n napisał/a: |
popatrzylem, pogralem troche w pente i mam kilka propozycji, co moznaby zmienic.
- przede wszystkim wszystkie gry zaczyna ta sama osoba. fajnie jakby sie to automatycznie zmienialo, ze raz gram bialymi, a raz czarnymi, bo teraz, zeby bylo fair, to jedynym (chyba, bo moze jestem slepy i czegos nie widze) wyjsciem jest ruch pierwszym kamieniem gdzies w bande i w ten sposob oddanie przeciwnikowi rozpoczecia.
|
Już mi to ktoś zgłosił Dorobię taką funkcjonalność (zmiany kolorów dla graczy). Będzie to tak czy inaczej potrzebne przy wersjach SWAP.
- druga wazna rzecz, zukole ma racje, przydaloby sie liczenie czasu, bo tak to przeciwnik moze dowolnie przedluzac gre..
|
Zrobię, tylko jak to ma działać? W momencie startu gry określamy czas tury, np 1 minuta? Jeżeli przeciwnik nie wykona ruchu w tym czasie, to przegrywa grę?
- z mniejszych rzeczy to fajnie by bylo, gdyby na stole na czacie pojawiala sie informacja, ze przeciwnik opuscil albo poddal gre, analogicznie jak na czacie glownym o wejsciu/wyjsciu z pokoju. moj przeciwnik sobie poszedl, a ja dalej do niego nawijalem, bo, dopoki nie zerknalem na czat ogolny, to nie wiedzialem, ze sie juz wylaczyl..
|
Takie coś już jest, ale coś nie działa. Zauważyłem to wcześniej - działa u mnie na wersji developerskiej, nie działa na stronie głównej. Musiał wkraść się jakiś błąd.
- jest maly blad, wygralem w pente poprzez jednoczesne ulozenie 5 i zbicie 10 kamieni i system policzyl to jako dwa zwyciestwa (tam gdzie jest napisane kto ile partii wygral)
|
Hehe, ciekawy błąd
w ogole strona super. ladna, szybko, sprawnie chodzi
|
Dzięki Co do wyglądu, to obecnie staram się poprawić design całej strony. Po tym chciałbym zrobić rejestracje oraz forum na stronie. Następnie dopracować pente i gomoku (dorobić wersje PRO/SWAP etc). Potem rankingi. Oprócz rankingów myślałem również o jakichś achievmentach, które można by było zdobywać, np:
- 10 rozegranych gier
- 100 -||-
- 1000 -||-
- 10 wygranych gier
- 100 -||-
- 1000 -||-
Oraz np (o ile takie sytuacje są możliwe):
- wygranie partii gomoku w 10 ruchach
- przejęcie jednym ruchem 4 kamieni w pente
- przejęcie jednym ruchem 6 kamieni w pente
- itp (czekam na pomysły )
W dalekiej przyszłości również zapisywanie przebiegu gier, z możliwością przeglądania ich po fakcie (może również komentowania?) - czy takie coś interesowałoby Was? |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2011-09-16, 20:03
|
|
|
| michal napisał/a: | | W dalekiej przyszłości również zapisywanie przebiegu gier, z możliwością przeglądania ich po fakcie (może również komentowania?) - czy takie coś interesowałoby Was? |
Tak.
Co do czasu, chodziło mi o wprowadzenie czasu na całą grę, nie na konkretny ruch.
Na przykład 20 minut, jeśli zawodnikowi skończy się czas - przegrywa |
|
|
|
 |
Ankst [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-09-16, 22:42
|
|
|
| Z uwagi na swe wszechotezne doswiadczenie , umiejetnosci oraz elokwencje zgałaszam swą kandydature na opa. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|