Forum.Gomoku.pl Strona Główna Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Me juniorow
Autor Wiadomość
utratos 

Wysłany: 2005-04-21, 20:48   

15-20 lipca - powtarzam date bo okazuje sie ze nikt nie wie!!!
koszty 300-350 zl dojazd + 6-Euro zarcie i nocleg okolo 550 -600 zl wychodzi
Narazie jest 5 w miare pewnych osob chetnych: arczi, pavilini,szarlot,nc,ja
pod znakiem zapytania: ondek, ece, bad mojo, kolezanka szarlot:)
To nie polska nalzezy zglosic sie odpowiednio wczesnie nie odkladac decyzji w nieskonczonosc!!!

nc 

Wysłany: 2005-04-23, 05:12   

cześć, mógłbyś napisać Maciek jak załatwiony jest dojazd? Skąd będziemy jechać? Z Wawy?
No i zgłaszajcie się ludzie czym więcej osób tym lepiej!! :)

Ece 
Wielki Admin ;)

Wysłany: 2005-04-23, 11:10   

Ja sie wstepnie zglaszam - jesli bedzie tyle osob jechac, to zrobie wszystko, zebym tez sie tam znalazl.

Jednoznacznie zdeklarowac sie nie moge bo:
a) nie wiem czy bede mial pieniadze
b) nie wiem czy bede mial czas
Najsmieszniejsze, ze jak bede mial pieniadze, to pewnie nie bede mial czasu i na odwrot. Istnieje duza szansa, ze jakos z tym sobie poradze, ale pewnosci nie mam.

Pavlini 

Wysłany: 2005-04-23, 12:49   

nc napisał/a:
cześć, mógłbyś napisać Maciek jak załatwiony jest dojazd? Skąd będziemy jechać? Z Wawy?
No i zgłaszajcie się ludzie czym więcej osób tym lepiej!! :)

Warszawa-Białystok-Parnu-Tallinn;
Kraków-Katowice-Częstochowa-Łódź-Warszawa-Białystok-Parnu-Tallinn

Tak wyglądają dwie trasy. Jedna jeździ częsciej ( chyba raz w tygodniu), druga częściej. Nie wiem tylko, która jak :)
Więcej informacji napiszę niedługo.

Pavlini 

Wysłany: 2005-04-23, 13:38   

Ok, wiem juz troche więcej :)
Od 19 czerwca( czyli to juz termin nas interesujacy) autokar z Krakowa przez Katowice, Częstochowę i Łódź(oraz Warszawę i Białystok) wyjeżdża we wtorki i piątki(to odpowiednio 12 i 15 lipca) /z Krakowa o 11:50/.
Przyjazd do Parnu ok. 11 nastepnego dnia.

Dla osób poniżej 26. roku zycia koszt w obie strony do Estonii z Krakowa to 349 zł(Katowice 333 zł, Warszawa, Łódź 306 zł, Białystok 264 zł).

Z Warszawy wyjazd odbywa się codziennie oprócz czwartków (dla nas to 14 lipca).

Jest również druga linia z Warszawy przez Białystok kursująca w poniedziałki i piątki, a koszt przejazdu do Parnu to 255 zł.

Istnieje także mozliwość negocjacji zniżki dla grup od 10 osób.

Mistrzostwa odbędą się w dniach 15-20 lipca.

utratos 

Wysłany: 2005-04-26, 19:10   

Uwaga! Decyzje w sprawie wyjazdu trzeba bedzie podjac do 8 czerwca. po tym terminie moga byc klopoty:(
Dojazd: wlasnie robie rozeznanie. Cena zapewne okolo 330zl w dwie strony.
Narzie nie wiadomo skad wyruszymy czy to bedzie tylko wawa czy bus bedzie jechal przez inne miasta katowice, krakow, lodz czy bailystok.
Dzien wyjazdu: w zwiazku z dziwnym rozkladem jazdy raczej to bedzie 13 ale narazie nie mozna takze wykluczyc 14 czy nawet 15 lipca.
Przybywa zawodnikow ktorzy wystapia na me juniorow.
Jesli ktos jest chetny z innych osob to niech da znac..
Jesli bedzie powyzej 10 osob mozemy negocjowac cena biletow

utratos 

Wysłany: 2005-05-14, 13:59   

Hej!

Do ekipy na Me juniorow dolaczyla Johanka, Crazy_knight( jesli uda mu sie spelnic pewne wymagania) a takze zawodnik z Czestochowy ktorego nik wyskoczyl mi z glowy wyrazil zainteresowanie i ja duze szanse ze wpadnie na me:)
p.s. Czekam na odpowiedz od reszty zainteresowanych:)

utratos 

Wysłany: 2005-05-14, 14:41   

hej !
Dla tych co nie aktualizaja maila na forum( sporo takich:0 i dla tych co skasowali nieopatrznie maila o me juniorow ( tez tacy sa ) przedstawiam jego tresc na forum.

Zapraszam na Mistrzostwa Europy juniorow( DO 23 LAT!!)!!!

1 GDZIE I KIEDY?
Syrgavere w srodkowej ESTONII 15-20 LIPCA

2. WYJAZD
JAK?
Autokarem okolo 10-12h 13 lub 14 lipca( w zaleznosci ktora opcje wybierzemy ,w gre wchodza koszty i ilosc przesiadek)
SKAD? albo z Warszawy i Bialegostoku tylko albo z tych miast a takze Katowic, Krakowa, Lodzi ,Czestochowy

3. KOSZTY
Przejazd koszt od 250zl do 330 w dwie strony. Koszty na miesjcu 70 euro (wyzywieni , spanie i stawka turniejowa). 600-550 zl koszt calosciowy

4. KTO MOZE GRAC?
KAZDY DO 23 lat.
Podzial na 6 grup z zaleznosci od wieku i plci obowiazuje ( zwyciewca kazdej zsotaje mistrzem europy juniorow)
A - lata 1982-87 mezczyzni
B- lata 1988-92, chlopaki
C- lata 1993 i mlodsi chlopaki
D - lata 1982-87 kobiety
E- lata 1988-92, dziewczyny
F- lata 1993 i mlodsze dziewczyny

5. OPROCZ RENJU

Wycieczka po srodkowej estonii jest planowana a w poblizu turniju jest hala sportowa.

6. KTO ZAGRA OPROCZ POLAKOW?

w grupie B np .tunnet, aivo Oll, timo Ilu w grupie A np Pawel Vereshin nr 25 ranku rifu, w grupie B kobiet Julia Savrasova( juz w finale A mistrzost swiata:)

7. POWROT I MISTRZOSTWA SWIATA

20 LIPCA ALBO POZNIEJ BILETY POWROTNE WAZNE SA 3 MIESIACE OD ZAKUPU WIEC MOZNA WRACAC KIEDY SIE CHCE!
Jesli ktos chce zrobic sobie dluzsze wakacje po zawodach ESTONCZYCY oferuja pomoc w zorganizowaniu czasu.( np wyjazd na plaze w vosu w schronisku mlodziezowym nocleg za 1 euro sam nie chce wierzyc:)) POTEM 26 LIPCA kolejny jednodniowy turniej mlodzikow.28 LIPCA poczatek mistrzostw swiata!!!!!

8 TERMIN ZGLOSZEN

DO 8 CZERWCA SIE ZGLASZAMY( pozniej moga byc klopoty alre moze sie da:)

9. KTO JEDZIE Z POLAKOW?

Zglosili sie Jurek(ece), Michal ( pavilini), Marcin(nc) ,Artur(arczi) , Maciek( utratos:) a wyrazli zainteresowanie kaka,bluks, bad_mojo i kilka innych osob

10 BRAK KASY NA WYJAZD LUB KLOPOTY Z POZWOLENIEM RODZICOW

Jesli nie mozesz uzyskac zgody rodzicow sprobuje Ci pomoc:) W koncu bedzie jechalo kilka osob doroslych wiec z opieka nie bedzie klopotu
BRAK KASY- Wstepnie kwota wymagana na wyjazd to 550zl-600zl jednakze:
1. jesli zbierzemy ekipe powyzej 10 osob to dostaniemy znizke grupowa na przejazd , co znacznie obnizy koszty ( 50zl-100zl)
2. dostalem informacje o mozliwosc pewnych znizek w Estonii dla osob ktore nie maja calej wymaganej kwoty
Reasumujac wyjazd moze okazac sie zdecydowanie tanszy

TAK WIEC JESLI Z POWODU KTOREGOS Z TYCH POWODOW NIE MOZESZ JECHAC A CHCESZ JECAHC NAPISZ DO MNIE MAILA A JA SPROBUJE POMOC

ZAPRASZAM WSZYTKICH POLAKOW DO 23 ROKU ZYCIA. BEDZIE TO WSPANIALY TURNIEJ I KAWALEK WAKCJI:))

PYTANIA , DODATKOWE INFORMACJE , ZGLOSZENIA A TAKZE MAILE ZWIAZANE
BRAKIEM KASY NA WYJAZD LUB KLOPOTAMI Z POZWOLENIEM RODZICOW PROSZE KIEROWAC NA ADRES ANFIBIUS@O2.PL ALBO LAPAC MNIE NA KURNIKU CZY WYSLAC PRYWATNA WIADOMOSC NA FORUM.

UTRATOS

utratos 

Wysłany: 2005-06-11, 17:29   

przypominam o zgloszeniach . Narazie potwierdzony chec wyjazdu otrzymalem od paviliniego nc johanki ( no i ja). Kilka osob sie jeszcze nie zdecydowalo . Decydujcie jak najszybciej :)

Ece 
Wielki Admin ;)

Wysłany: 2005-06-11, 18:38   

Ja moge powiedziec na 99%, ze nie bede mogl pojechac :( Pracuje, a kwestia urlopu nie tyle zalezy od tego czy go dostane, a od sytuacji w firmie i tego co bede tam robil.

Proponuje dowiedziec sie, do kiedy mniej wiecej trzeba zarezerwowac bilet, zeby jeszcze byly.

Pavlini 

Wysłany: 2005-06-11, 19:23   

Wlasnie miałem napisać, że z powodu zmiany planów wakacyjnych będe musiał zrezygnować z wyjazdu do Estonii(to już niemal pewne).

utratos 

Wysłany: 2005-07-04, 11:45   

Hej!!

Jesli ktos chce jechac jeszcze to niech da znac:) Mile widziane wszytkie osoby w wieku do 23 lat( 82 rocznik)
wyjazd 14 lipca lub 15 do ustalenia. powrot 20 lub 21 lub pozniej. koszt okolo 570zl

Pozdro

Ece 
Wielki Admin ;)

Wysłany: 2005-07-04, 18:40   

Moze za 2 lata :cry:

100per 

Wysłany: 2005-07-20, 15:05   

Czy ktoś w końcu pojechał?

kashon 

Wysłany: 2005-07-20, 15:52   

100per napisał/a:
Czy ktoś w końcu pojechał?

chyba tak. W wiadomosciach z mistrzostw podaja, ze w grupie A gra ktos z Polski.

http://renju.nu/news.htm#27

kashon

Odpowiedz do tematu