Forum.Gomoku.pl Strona Główna Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
NET OPEN TOURNEY
Autor Wiadomość
zukole 

Wysłany: 2005-07-27, 12:23   

Nie wiem czemu ale dochodze do wniosku Ermijo , że Ty i Roy chcecie zrobić z gomoku gre przynoszącą korzyści finansowe - jeden nakłania ciągle by grać bo kasa drugi chce zając się typami do tego . Dla mnie to jeden wielki kanał...

roy_ 
Klubowicz

Wysłany: 2005-07-27, 12:31   

ok widze musze to napisac bo troszeczke sie nie zrozumielismy

zawiodlem sie na srodowisku gomokowym poniewaz uwazalaem to srodowisko za inteligentne a inteligentni ludzie wykorzystuja kazda nadarzajaca sie okazje do zysku w kazdej formie

wiec jesli ma sie czas i checi do gry(- jest to rownoznaczne z siedzieniem kilka godzin dziennie to powinno sie automatycznie zapisac na turniej !

nie potrafie pojac dlaczego tacy ;ludzie saie nie zapisuja, dlateog pytalem , proste?

pozdro 600

zukole 

Wysłany: 2005-07-27, 12:36   

Pewnie że proste , nie ma nic trudnego. Tylko Roy zrozum że jeśli ktoś nie chce grać to pewnie nie zagra , więc po co się pytasz i nakłaniasz skoro ktoś se założył że nie gra. Uszanuj postępowanie drugiego człowieka . Ja ze swojej strony do tego turnieju nic nie mam , pewnie będzie to ciekawe widowisko ale grać nie zamierzam.

P.S Nie każdy jest taki jak Ty Roy....

Minuta 
PostKiller

Wysłany: 2005-07-27, 12:39   

ermijo napisał/a:
Czy nie jest to jednocześnie wyzwanie dla programistów - moze i jest. Ja nadal jestem zdania, że człowiek w grze na 10 min ma małe szanse z dobrym algorytmem

Z tego co widze to turniej jest na 5 min i dlatego nie zagram.

roy_ 
Klubowicz

Wysłany: 2005-07-27, 13:05   

na 10 minut

zauwazylem ze duzo z was bardzo malo wie w ogole o turnieju

joking 

Wysłany: 2005-07-27, 13:08   NET OPEN TOURNEY

Hello, 13.8.2005 19.00 (time should be changed due to top players abillity) will be hold on kurnik first Net Open Tournament,time for game is 10,rules swap,7 rounds,prize for winner is 100 euro sponsored by me.The way of sending money are easy,if you dont have account you can got a prize by Western Union to your regullar name.After 6 Net tourneys will be one final tourney in real,my proposal is to hold it in Poland ,due the most players are from Poland.Also if some top player cannt participate in Net tourney ,he can got invitation to play in real final,it will be some Open Tournament anyway,doesnt matter if in Warsaw or Cracow or other town,and there will be claimed 1000 euro prize for a winner,if Polish federation of Gomoku will agree.

Is important to do a list of player,for operator alowed to kick grey nicks,and keep all fair.

Register info with your name and nickname to netopen@email.cz

Its also important to join this tourney only with main or famous nicknames no grey please.
Regards Alan
List of registered players for Net Open Tourney

wywern
jabik
roy_
arczi_
ondik1
iec
suczkins_
lukasz146
utratos
_yossarian_
puholek
psycho
black_army
brawo_jasiu
gnoza_
soul_reaper
slayer18
dragon_katowice
peaceman
mariahhh
adifek
piotrek401
jacol91
empire_unders
ermijo
freitaag
vince_
Ostatnio zmieniony przez joking 2005-07-27, 20:19, w całości zmieniany 2 razy  

losiu 
Łoś super ktoś

Wysłany: 2005-07-27, 13:19   

widzicie na koncu empire_unders? Brzmi groznie;-)

ermijo 

Wysłany: 2005-07-27, 13:19   

Szanuję decyzję innych graczy, ale z ciekawości pytam na forum tych , którzy nie będą grali w tym turnieju - dlaczego nie wezmą udziału ? Nie potrafię tego zrozumieć , nawet jakby to był turniej na 20 sekund to i tak warto by było zagrać. Dużo osób siedzi tutaj codziennie po kilka godzin, czasem tylko siedzą , nie grają. Co zaskodzi zagrać ? Pytam ...
P.S. A co do nagrody, do mógłbym sie zrzec wygranej jakbym wygrał, albo na jakiś inny cel jąprzeznaczyć, np. ogranizacja turnieju w realu - w końcu 100 Euro to nie fortuna...

Zukole, czy nie grasz moze dlatego, że i tak nie wygrasz i nie zgarniesz puli ? jeśli tak, to warto zagrać choćby dlatego, żeby komuś duchu walki spotowej to utrudnić:)

zukole 

Wysłany: 2005-07-27, 13:26   

ermijo napisał/a:
Zukole, czy nie grasz moze dlatego, że i tak nie wygrasz i nie zgarniesz puli ? jeśli tak, to warto zagrać choćby dlatego, żeby komuś w tym w duchu walki spotowej utrudnić

Ermijo zrób rozprawke : "Dlaczego Zukole nie zagra w turnieju"
Jak większość nie gram bo mam swój powód - jaki? - niech Cie to nie interesuje . Według mnie pytanie się innych (którzy wiedzą o turnieju) czemu nie grają to bezmyślność pytającego

losiu 
Łoś super ktoś

Wysłany: 2005-07-27, 13:28   

Ja gram w turnieju ale chciałbym się wypowiedzieć że:
Lepiej grać z lepszymi od siebie rywalami ponieważ można się odnich wiele nauczyć...
Ja Myśle że niektórzy gracze nie chcą grac aby się nie zbłażnic... np. cienko wypadną albo się boją mocnej obstawy... Ja tam nawet jak bede ostatni to bede zadowolony że mialem okazje zagrac z tym i tym przeciwnikiem a nie tylko na turniejach oficjalnych...

Pozdrawiam...

zukole 

Wysłany: 2005-07-27, 13:32   

losiu napisał/a:
Lepiej grać z lepszymi od siebie rywalami ponieważ można się odnich wiele nauczyć...

Masz racje

losiu napisał/a:
Ja Myśle że niektórzy gracze nie chcą grac aby się nie zbłażnic... np. cienko wypadną albo się boją mocnej obstawy...

twoja opinia....

ermijo 

Wysłany: 2005-07-27, 17:48   

Zukole miał przyjemnośc napisać:
Cytat:
Jak większość nie gram bo mam swój powód - jaki? - niech Cie to nie interesuje . Według mnie pytanie się innych (którzy wiedzą o turnieju) czemu nie grają to bezmyślność pytającego

Dlaczego ma mnie to nie interesować, jeśli masz powód rodzinny to co za trudnośc odpowiedzieć - "nie biorę udziału z przyczyn osobistych". Przecież ja Ci nie każę tłumaczyć sie z Twoich decyzji, tylko pytam z ciekawości, bo zabierasz głos w dyskusji, chciałbym zatem poznać twoje "przeciw" dla udziału w tym turnieju - i tyle, nic więcej. A co do rozprawki, to proponuję poćwiczyć samemu, bo ja juz mam to za sobą, maturka zdana, a studia nie humanistyczne.
Nadal sie dziwię, że będą takie osoby, które będą wolały patrzeć jak inni grają, niż samemu zagrać. Boicie się? Jeśli tak to czego, jeśli nie, to czemu uważacie ten turniej za "bezsensowny" i sami nie bierzecie w nim udziału! Przecież nikt was nie zmusza, że jak sie zapiszecie, a 13stego wam coś wypadnie, to koniecznie musicie grać. Nadal Cię Lord Dredd nie kumam...

zukole 

Wysłany: 2005-07-27, 18:17   

ermijo napisał/a:
Przecież ja Ci nie każę tłumaczyć sie z Twoich decyzji, tylko pytam z ciekawości, bo zabierasz głos w dyskusji, chciałbym zatem poznać twoje "przeciw" dla udziału w tym turnieju - i tyle, nic więcej.
Tylko że ja to pisałem , nie musisz wiedzieć wszystkiego

ermijo napisał/a:
Nadal sie dziwię, że będą takie osoby, które będą wolały patrzeć jak inni grają, niż samemu zagrać.
Nie każdy jest taki jak Ty

ermijo napisał/a:
Jeśli tak to czego, jeśli nie, to czemu uważacie ten turniej za "bezsensowny" i sami nie bierzecie w nim udziału! Przecież nikt was nie zmusza, że jak sie zapiszecie, a 13stego wam coś wypadnie, to koniecznie musicie grać.
Znajdź mi post w którym napisałem że jest bezsensowny bo czegoś takiego nie napisałem , ciesze się że takie coś jest , ale ja nie planuje w tym uczestniczyć a nie podoba mi się że ktoś ciągle się o to czepia.

ermijo napisał/a:
Nadal Cię Lord Dredd nie kumam...
I mnie szybko nie zrozumiesz , nie pytaj dlaczego

Ece 
Wielki Admin ;)

Wysłany: 2005-07-27, 19:28   

Zukole, przeczytaj swojego posta i pomysl, czy nie lepiej byloby darowac sobie zgryzliwy ton. Niektore uwagi zupelnie niepotrzebne.

Wracamy do tematu.

angst 
Członek Zarządu
Kapitan IRP

Wysłany: 2005-07-27, 19:39   

Roy, chyba nieco pomyliles definicje inteligencji :rotfl: (w sumie zadna z dotychczasowych nie jest do konca zadowalajaca, wiec kto wie? :D ).

Chcialem zauwazyc, ze dysputy obejmujace kilkanascie ostatnich postow niewiele do tematu wnosza, a przydaloby sie jakies ponowne porzadne spisanie zasad - regulamin turnieju, zeby nikt nie mial watpliwosci (moze nawet w odrebnym temacie?). Niby czytamy to samo forum, ale kazdy ma odmienne widzenie turnieju (mowie tu glownie o ilosci turniejow eliminacyjnych, systemie nagradzania i polaczeniu z turniejem w realu).

Niedawno ktos wspomnial, ze final ma byc w Polsce, a chyba jest w Pradze?

Prosze o full info ;)

Pozdrawiam

Angst

Odpowiedz do tematu