Forum.Gomoku.pl Strona Główna Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Źródła RenLiba
Autor Wiadomość
lonewolf 

Dołączył: 28 Kwi 2004
Posty: 710
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-10-18, 20:49   Źródła RenLiba

Gawa na forum RenjuClass napisał/a:
RenLib development will be open source project.

RenLib source and RenLibApplet source can be downloaded from
http://www.renju.nu/renlib/opensrc/
 
 
ermijo 
Nowa Prawica


Dołączył: 07 Maj 2005
Posty: 1954
Skąd: N49°37`E20°42`
Wysłany: 2005-10-18, 21:03   

Fajnie zobaczyć jak tojest napisane. Skompilowałem w MS Visual Studio i śmiga :) )
_________________
Always: "Homo ludens"
Never: "Homo faber"
 
 
100per 


Dołączył: 28 Kwi 2004
Posty: 883
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-10-18, 21:51   

Może ktoś przerobi na pente...
 
 
 
jopq 
retired


Dołączył: 10 Cze 2004
Posty: 738
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2005-10-18, 22:09   

@ermijo
A potrafisz to skompilować w czymś innym?

Aplet jest nawet ciekawy, jednak ciężko coś w nieswoim kodzie przerabiać, więc z tym open source to nie ma co tak szaleć. Ciekawe czy znajdą się chętni do rozwijania tego. Mój ma dosyć podobny kod - schemat z javy, ale zajmuje jakoś mniej linijek, bo zmieściłem się w granicach 900. Fajnie jest popatrzeć na czyjś styl pisania, no może denerwują mnie te { od nowej linijki - nawet w klasach javy jest kulturalnie w poprzedniej ze spacją i nie wiem dlaczego niektórzy stosują coś takiego.
 
 
lonewolf 

Dołączył: 28 Kwi 2004
Posty: 710
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-10-18, 23:20   

Nie wiem co to znaczy kulturalnie, ja np. piszę klamry tak samo jak Gawa i właśnie zostawione w poprzedniej linii mnie denerwują. :P
 
 
Barfko 

Dołączył: 30 Kwi 2004
Posty: 556
Skąd: 49°25'N8°45'E
Wysłany: 2006-01-01, 19:23   

Klamerki od nowej linijki mają sens. Na przykład wygodniej optymalizuje się kod pod inny procesor, albo tłumaczy się kod pod w ogóle inny kompilator.

Niestety nie mam kompilatora c++ pod windows, więc praca z tym kodem byłaby niewdzięczna. Nie mam nawet jak narysować sobie (podrasowanego) drzewa klas.

Być może jednak czas już kupić sobie coś pod windę. Ermijo, skąd masz MS Visual Studio i ile to kosztuje?

Chętniej kupiłbym kompilator Intela, bo MS mi się źle kojarzy, ale pojęcia nie mam czy jest dobry.

Wracając do kodu. Wygląda bardzo porządnie.
 
 
jopq 
retired


Dołączył: 10 Cze 2004
Posty: 738
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-01-01, 20:25   

Ermijo ma prawdopodobnie VS z uczelni jak ja... Mimo, że z w c++ nie czuję się zbyt pewnie, to uważam VS za bardzo dobre środowisko. Swojego czasu czytałem różnego typu recenzje i jedyną wadą jaką znalazłem to cena, w przeciwieństwie do innych produktów, które miały ich więcej.

W sumie to klamerki na końcu (oraz definicja definicja metody w jednej linijce) mają jak dla mnie tylko jedną zaletę: JCreator przy zwinięciu zawartości całej metody zostawia tylko jedną linijkę, a nie więcej.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group