|
Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente
|
|
Forumowicz Roku 2005 - Finały! |
| Autor |
Wiadomość |
Cheawy

|
Wysłany: 2005-12-12, 12:57
|
|
|
1. Angst - za całokształt prac
2. Soul - solidarność zawodowa
3. Zukole - za ambicje w stalym podnoszeniu ranku
4. Adik - bo czyni mniejsze zło iloscią postów niż kolega poniżej jakością
5. Ermijo - bo trzeba zagłosować
pozdrawiam. |
_________________ Fiat 126p rulez |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2005-12-12, 13:49
|
|
|
Soul - bo mi głupio
Angst - należy mu się
Zukole - bo robi statsy najlepiej
Adik - bo dostał sie do Eureko
Ermijo - bo nie ma innego kandydata |
|
|
|
 |
adik

|
Wysłany: 2005-12-12, 16:33
|
|
|
Wszystkich, którzy w swoich typowaniach nie określili kto jest pierwszy, kto ostatni, itd. proszę o poprawienie - od 1 do 5 miejsca albo od 1pkt do 5pkt, bo nie wiem jak liczyć.
Pozdrawiam, Adik. |
|
|
|
 |
Ece
Wielki Admin ;)

|
Wysłany: 2005-12-12, 17:06
|
|
|
Dusksky, po kiego te durne komentarze? Nawet adik Cie olal (ewenement w skali Forum).
Jopq, rownie dobrze mogles zaglosowac na siebie, bo jest "J" jak "Jajco". |
|
|
|
 |
aaru
BrainKing.com

|
Wysłany: 2005-12-12, 17:20
|
|
|
1. Angst - pracowitość
2. Zukole - wytrwałość
3. Soul - bo krakusy to fajne chłopaki
4. Ermijo - bo trzeba głosować na całą piątkę finalistów
5. Adik - jw |
_________________ Pozdrawiam
aaru / Arek |
|
|
|
 |
lutalek
WALI MNIE IMMUNITET
|
Wysłany: 2005-12-12, 17:51
|
|
|
niestety moje typy nie za bardzo (a właściwie wcale) pokrywają się z pozostałą na polu walki piątką ale:
1 soul - nie widze innej osoby, która z tej ekipy zasługuje na to zaszczytne miejsce, a po za tym fajny gość, luzak, ostatnio poznałem go również z innej ciekawszej strony bliżej, co pomogło mi jednoznacznie w podjęciu decyzji
2 angst - mógłbym mu napisać że dlatego w tym miejscu bo niżej są juz tylko gorsi (i to jest złośliwe) ale nie będe taki jak on dla mnie i napisze że dlatego że jest prawie taki fajny jak soul , choć nie ukrywam że jak widze te posty w urzędasowym tonie to mnie skręca
3 tutaj mam mieszane odczucia, niby dress ale nie wiem czy prowadzenie samych suchych statystyk to nie za mało na zajęcie 3 miejsca w takiej klasyfikacji, z drugiej strony adik - nawet nie wiem jakiego określenia użyć żeby opisać jego twórczość na forum, tak na gorąco przychodzi mi do głowy tylko megalomania, no i teraz nie wiem co wybrać - drętwego statystyka o 150 nickach czy na swój sposób inteligentnego choć popieprzonego gówniarza. Pomimo przeszłości wybaczam (zbliżam sie do jezusowego wieku ), 3 adik, 4 dress
5 to jest jakiś żart, pokemon w ścisłym finale forumowicza roku? Czy aż tak fatalnym poziomem wypowiedzi charakteryzuje się nasze forum, że niejaki ermijo przechodzi do ścisłego finału? Przecież jego wypowiedzi do hghfd 10 lat później (w potoczny język wplata więcej wyrazów obcojęzycznych i wielosylabowych - niestety poziom pozostaje ten sam), naprawde tego nie dostrzegacie? Ale lud wybiera, lud ma racje - 5 ermijo |
|
|
|
 |
blind
|
Wysłany: 2005-12-12, 18:11
|
|
|
1. Angst - bo to leszczyna
2. Soul - wysmienita forma i brak poczucia humoru :P
3. Adik - jak juz pisalem bez niego forum przymiera
4. Zuzole - statystyki
5. Ermijo - zjeb |
|
|
|
 |
kantpie
jajcol :)

|
Wysłany: 2005-12-12, 20:11
|
|
|
5 pkt. Soul- bo jego posty są najlepsze
4 pkt. Zukole- za eurolige
3 pkt. Angst- bo jego posty sie fajnie czyta
2 pkt. Adik- za wytrwalosc w pisaniu postow
1 pkt. Ermijo- nie zawsze pisal glupio
Pozdrawiam |
| Ostatnio zmieniony przez kantpie 2005-12-13, 12:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
adik

|
Wysłany: 2005-12-12, 20:21
|
|
|
| jacol91 napisał/a: | Soul- bo jego posty są najlepsze
Zukole- za eurolige
Angst- bo jego posty sie fajnie czyta
Adik- za wytrwalosc w pisaniu postow
Ermijo- nie zawsze pisal glupio |
| adik napisał/a: | | Wszystkich, którzy w swoich typowaniach nie określili kto jest pierwszy, kto ostatni, itd. proszę o poprawienie - od 1 do 5 miejsca albo od 1pkt do 5pkt, bo nie wiem jak liczyć. |
Pozdrawiam, Adik. |
|
|
|
 |
szarlott

|
Wysłany: 2005-12-12, 20:40
|
|
|
1.Soul - bo fajnie pisze
2.Adik - bo duzo pisze
3.Ermijo - bo pisze inaczej niż wszyscy
4.Angst - bo pisze czasem za długie posty
5.Zukole - bo pisze tylko o statystykach
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
adik

|
Wysłany: 2005-12-12, 20:50
|
|
|
Dotychczasowe wyniki (zakładając, że Ci, którzy nie numerowali zaczynali od 1 miejsca, a kończyli na 5..):
1. Soul Reaper | 90
2. Angst | 74
3. Zukole | 59
4. Adik | 53
5. Ermijo | 47
Pozdrawiam, Adik. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2005-12-13, 14:36
|
|
|
Ok, wersja poprawiona:
5 pkt. - Soul - bo mi głupio
4 pkt. - Angst - należy mu się
3 pkt. - Zukole - bo robi statsy najlepiej
2 pkt. - Adik - bo dostał sie do Eureko
1 pkt. - Ermijo - bo nie ma innego kandydata |
|
|
|
 |
Chaosu

|
Wysłany: 2005-12-14, 23:38
|
|
|
. . .Oto moje typy:
5pkt. - Angst, bo mnie poprosił poza tym byłem w grupie B i nie dowiozłem go na czas na autobus - jestem mu coś winien,
4pkt. - Ermijo, bo ma najmniej punktów i nie przeszkodzi Angstowi,
3pkt. - Zukole, za zaangażowanie godne Minuty w poznawanie nicków i przeglądanie statystyk,
2pkt. - Adik, bo nie zaszkodzi Angstowi a Soul musi dostać najmniej,
1pkt. - Soul Reaper, żeby był drugi a nie pierwszy. |
_________________ now back to the Gene Krupa syncopated style |
|
|
|
 |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2005-12-15, 09:52
|
|
|
Chaosu, musisz tu przedstawić własne zdanie. Na głosowanie nie powinno mieć wpływu, kogo gdzieś nie zdążyłeś podrzucić itp. Ponadto nic mi nie jesteś winien - zmarnowaliście na mnie sporo czasu, nerwów i paliwa, do domu dojechałem szczęśliwie, tyle że godzinę później
Ponadto prosiłem Cię, żebyś zagłosował, ale nie pamiętam, abym wspominał coś, że koniecznie na mnie, a już na pewno, żebyś próbował eliminować moich rywali
Miałem się nie wypowiadać w tym temacie do zakończenia głosowania, ale nie mam teraz innego wyjścia - jak czytam niektóre argumentacje, to zupełnie nie mam przekonania do "obrony tytułu"
W zeszłym roku nie było przymusu argumentacji, ludzie przyznawali punkty, nikt nikogo o nic nie oskarżał, a teraz (może pod wpływem wyborów) pojawiły się jakieś oskarżenia o "antyreklamy" lub śmieszne próby agitacji.
Cały klimat jest zepsuty - szukamy chyba kogoś, kto pisze w miarę regularnie, ciekawie i jednocześnie mądrze, przestrzegając podstawowych zasad pisowni polskiej, wnosząc coś na forum, czytanie postów takiej osoby powinno sprawiać przyjemność. Każdy ma oczywiście swoje wyobrażenie Forumowicza Roku, ale poprzez konieczność przedstawiania argumentacji wyraźnie widać, że tak naprawdę większość wybiera zupełnie kogoś innego.
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
 |
ermijo

|
Wysłany: 2005-12-15, 11:35
|
|
|
Jeśli rzeczywiście Adik wymagał prawdziwej argumentacji swoich typów w "eliminacjach" plebiscytu, to zaraz pomyślałem, że wreszcie niektóre osoby napiszą coś więcej, niż tylko lakoniczne skróty myślowe. Niestety tylko parę osób napisało konkternie : "dlaczego?", "na kogo?", "czego mu brakowało?", "co zrealizował ?"
Argumenty typu:
---"bo to fajny koleś",
---"zjeb",
---"pokemon roku",
---"należy mu sie",
---"bo trzeba głosować",
--- itp.
są "smutno-śmieszne". Widać, że tylko Jopq potrafił sparodiować tego typu wersety, a tym samym dać coś do myślenia ogranizatorowi (Adik) albo forumowym wyborcom.
Angst ma rację. Sympatia, według mnie, to tutaj taka korupcja albo układy. Bo jeśli na turnieju w Wawie gracz A postawi graczowi B 5 piw, to oczywiste jest, że to fajny koleś
Wiem, że i tak was nie przekonam, wiem też, że trudno nie kierować się sympatią w takich "wyborach", które w pewnym stopnio zawsze opierają się na per-per relacjach o różnej intensywności. Można sie też zastanowić nad perspektywą głosowania niejawnego, jednak byłby to raczej chybiony pomysł.
Konkludując napiszę, że jestem rozczarowany formą argumentacjią większości.
Dlaczego ? Bo to jest do pupy. Bo pupę można lizać - albo kopać ją z trepa.
Mam nadzieję, że wygra najlepszy miszcz.
P.S. - strz |
_________________ Always: "Homo ludens"
Never: "Homo faber" |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|