Największe brednie, jakie kiedykolwiek słyszałeś/czytałeś |
Autor |
Wiadomość |
ermijo
|
Wysłany: 2009-07-27, 11:44 Największe brednie, jakie kiedykolwiek słyszałeś/czytałeś
|
|
|
/wątek ma na celu cytowanie bredni, na które napotkaliście w Waszym życiu/
1. Książka o systemie do lotto, można się uśmiać po pachy:
http://www.explorers.focu...otto/lotto1.pdf
a oto przykładowe zdania z tej książki:
Kod: | Świadoma świadomość" jest selektorem danych pochodzacych z nadzwyczajnej złożoności poziomu nieświadomego.
Wykazanie, że ludzki mózg/umysł jest bardziej złożony od multilotka jest w zasadzie proste. Totolotek pomimo "nieograniczonej puli możliwości" układów kul, działa na ograniczonej liczbie poziomów:zamknięta przestrzeń, ruch powietrza, masa i mikrokształty kul. Natomiast mózg ludzki działa na płaszczyźnie chemii, elektroniki, światła, zmian fizycznych, płaszczyzny psychicznej. przepływu płynów organicznych i tak dalej. Pomimo, iż człowiek i maszyna są nieskończenie złożone, człowiek dysponuje większą ilościa płaszczyzn, na których występuje złożoność. Płaszczyzny te cechują się dynamiką porównywalnmą z dynamiką multilotka(labilnosc układów.)
Zakłądając, że masowa świadomość wpływa na sposób zachowanie się generatora losowego jakim jest Mulitilotek można przyjąć ze całokształt "energii psychicznej" obracający sie wokół tego generatora, stanowi pewną bezpostaciową niefizyczną (poza czasem i przestrzenią) strukturę, wykazująca cechy autonomicznej świadomości i inteligencji. |
2. Działalność Pana dr inż. Jana Pająka:
http://www.totalizm.pl/pajak_jan.htm |
_________________ Always: "Homo ludens"
Never: "Homo faber" |
|
|
|
|
bad_mojo
recenzent ludzkości
|
Wysłany: 2009-07-27, 22:39
|
|
|
Chciałbym tylko zauważyć, czyj cytat masz w podpisie. Ja im więcej wiem, w tym większe bzdury potrafię uwierzyć. Patrz: fizyka kwantowa, obserwowanie cząstki za rurą, jeszcze zanim do niej wpadła, to, że to my wpływamy swoją obserwacją na to, jak się będzie cząstka zachowywała. Dlatego nie lubię zagorzałych ateistów, traktuję ich troszkę jak fundamentalistów i ortodoksów. |
_________________ Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play. |
|
|
|
|
bmac
|
Wysłany: 2009-07-28, 10:48
|
|
|
...wow, Maciusiu, coraz bardziej Cię lubię
i co tak naprawdę masz Ermisiu przeciwko ww. J.P.? popatrz jaki piękny i głęboki inicjał
bmac
|
_________________ Gość, sprawdzeniem wartości wiedzy jest jej moc uszlachetniania i oczyszczania życia ... |
|
|
|
|
ermijo
|
Wysłany: 2009-07-28, 14:23
|
|
|
Bmac, prace naukowe Pana Pająka śmieszą mnie nie mniej niż to :
http://www.youtube.com/watch?v=OdXBbJskd5Y
http://www.youtube.com/watch?v=f13bw9hHqcc
i wiele wiele innych
Tylko co Ci ludzie z tego mają prócz bezdyskusyjnej zapewne przyjemności? Pieniądze ? = wątpliwe. Choć może nie do końca, już jeden się taki dorobił w podobny sposób |
|
|
|
|
bad_mojo
recenzent ludzkości
|
Wysłany: 2009-07-28, 15:01
|
|
|
Ja jeszcze chciałbym zauważyć, że niedługo będziemy ładowali bezprzewodowo telefony, a kto wie, czy też nie samochody. Do tego dochodzą też samochody na wodór, samochód Tesla na prąd rozpędzający się do setki w 4 sec i z zasięgiem 500 km. No i już Nikola Tesla pisał o tym, że energia jest wokół nas, wystarczy po nią sięgnąć. Także z Pana Pająka bym się tak szybko nie śmiał. |
_________________ Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play. |
|
|
|
|
alicecooper
Skarbnik
|
Wysłany: 2009-09-03, 00:06
|
|
|
może trochę ot
ale rozbawił mnie znaleziony dziś tekst
Cytat: | ściągaj majtki a nie pliki |
|
|
|
|
|
maestro
Viceprezes
|
Wysłany: 2009-09-03, 01:44
|
|
|
No co, dobry tekst Gdy parę miesięcy temu na filmwebie rozpoczeta została ofensywa hasła "ściągaj majtki nie filmy" to na serwisach typu chomikuj czy peb zrobiło się bardzo zabawnie, bo w miejscu hotlinkowanych posterów pojawiał się ów tekst. |
|
|
|
|
president_devil
|
|
|
|
|
roy_
Klubowicz
|
Wysłany: 2009-10-02, 17:12
|
|
|
Wodki i różańca nie odmawiam:) |
_________________ Piwo jest pyszne piwo pic trzeba kto pije piwo ten pojdzie do nieba |
|
|
|
|
alicecooper
Skarbnik
|
Wysłany: 2010-05-19, 23:32
|
|
|
coś co mi napisał agregat na DC (chyba jakiś polonista )
Cytat: | weś zrub maxymalno ilosc slotuw |
|
|
|
|
|
ermijo
|
Wysłany: 2010-05-20, 13:50
|
|
|
Biblia Tysiąclecia, Ks. Kapłańska 19,19
Będziecie przestrzegać moich ustaw. Nie będziesz łączył dwóch gatunków bydląt. Nie będziesz obsiewał pola dwoma rodzajami ziarna.
Nie będziesz nosił ubrania utkanego z dwóch rodzajów nici. |
|
|
|
|
Henry
|
Wysłany: 2010-05-20, 18:11
|
|
|
Ermijo przecież wiesz, że nie można tego interpretować dosłownie |
|
|
|
|
ermijo
|
Wysłany: 2010-05-20, 21:31
|
|
|
Nie traktuje dosłownie żadnych religii, choć nie ukrywam, że z socjologicznego punktu widzenia wiara jest ciekawym zjawiskiem, nie głupim. |
|
|
|
|
ermijo
|
Wysłany: 2011-01-20, 12:37
|
|
|