|
Liga Mistrzów 2010/2011 1/8 Finału |
| Autor |
Wiadomość |
spavacz
|
Wysłany: 2011-04-24, 16:50
|
|
|
| Vilu, liga angielska nie jest teraz słaba, tylko się bardzo wyrównała co moim zdaniem jest pozytywne i zwiększa rywalizację. W hiszpańskiej masz Barcę i Real a potem długo długo nic, a z angielskiej przynajmniej 6 zespołów prezentuje dobry poziom. |
_________________ Pozdrawiam, Spav |
|
|
|
 |
vilumisiek

|
Wysłany: 2011-04-24, 17:14
|
|
|
| W sumie racja. |
|
|
|
 |
crosslet
|
Wysłany: 2011-04-24, 20:48
|
|
|
| Racja, ale gdybym miał typować po samych składach to ManU na pewno obstawiałbym poza pierwszą 3 albo i dalej. |
_________________ video meliora proboque, deteriora sequor |
|
|
|
 |
truskawek
|
Wysłany: 2011-04-24, 21:29
|
|
|
Cross... Może jestem nieco zaślepiony ale Van der Sar jest rewelacyjny, Jak tem Hugo Lioris czy jak mu tam i Casilias:P W środku para Vidic Ferdinand. Lewe skrzydło Evra. Scholes, Nani, Berbatow, Roo. Do tego wtrównana długa ławka. Prawie na każdej pozycji gwiazda lub solidny zawodnik (np. Valencia, Carrick, Park). Gdzie Ty masz 3 lepsze zespoły? Chyba nie na wyspach.
PS: Jeśli przekręciłem nazwiska, to przepraszam. |
|
|
|
 |
Henry
|
Wysłany: 2011-04-24, 22:51
|
|
|
Van der Sar wg mnie nie jest już tak świetny jak parę lat temu, Carrick, Park i Valencia nie wiem czy przebiliby się w jakimś innym solidnym klubie ogólnie Manu zawsze dla mnie był kolektywem, no może poza CR7 kiedy tam grał , ale lepszy skład to już Tottenham ma lepszy jak dla mnie , lecz jak widać gwiazdy nie wygrywają meczy tylko zespół |
|
|
|
 |
vilumisiek

|
Wysłany: 2011-04-24, 23:32
|
|
|
| truskawek napisał/a: | | Carrick |
|
|
|
|
 |
crosslet
|
Wysłany: 2011-04-25, 09:43
|
|
|
Dokładnie tak, jak powiedział Henryk.
O ile obrona jest dość mocna - moim zdaniem najmocniejsza ich formacja o tyle do reszty nie mam zaufania, poza Rooneyem i Nanim.
Jeśli np. Parka uważasz za gwiazdę no to ok
Uważam, że Chelsea ma lepszy skład i chociażby wspomniany Tottenham. |
|
|
|
 |
bbj

|
Wysłany: 2011-04-25, 15:05
|
|
|
| crosslet napisał/a: |
Uważam, że Chelsea ma lepszy skład i chociażby wspomniany Tottenham. |
Możesz sobie uważać. ManUtd jest w pólfinale LM i ma sporą szansę na finał . Mało tego ma ogromne szansę na mistrzostwo Anglii .
ManUtd wcale nie jest bez dobrych graczy . Ma Rooneya, Chicharito ,Vidicia, Nani'ego oraz kapitalnego Valencie przed kontuzją i mam nadzieję ,że dojdzie do tej dyspozycji niebawem.
Ja też uważam,że Inter miał lepszy skład niż Schalke a mimo to Inter dostał 3:7 w dwumeczu.
Liczy się zgranie zespołu ,trener oraz taktyka w danym dniu. |
|
|
|
 |
crosslet
|
Wysłany: 2011-04-25, 16:43
|
|
|
My nie mówimy, kto osiąga lepsze wyniki tylko, kto jaki ma skład na papierze kolego szanowny.
Nawet jeśli ManU wygra wszystko, co tylko możliwe zdania nie zmienię. Mowa jest o składzie zespołu, a ten się póki co nie zmienił. |
|
|
|
 |
Henry
|
Wysłany: 2011-04-25, 17:04
|
|
|
| Dokładnie jak napisał Crossi, nie piszemy o sile zespołu tylko poszczególnych zawodników. |
|
|
|
 |
angst
Członek Zarządu Kapitan IRP
|
Wysłany: 2011-04-25, 19:01
|
|
|
Ja się zatem wtrącę w tym momencie i ciekaw jestem, które zespoły w Europie mają według Was silniejszy skład od MU? Bez dłuższego wahania wskazałbym tylko Barcelonę.
Ponadto każdy wie, że coś takiego jak skład na papierze generalnie nie istnieje, a jeśli nawet, to nie ma to znaczenia w kontekście realnych wyników osiąganych przez drużyny.
Pozdrawiam
Angst |
|
|
|
 |
crosslet
|
Wysłany: 2011-04-25, 19:55
|
|
|
Zgadzam się z Tobą Angst, że nie ma znaczenia, ale my z Heńkiem chcieliśmy sobie akurat o tym porozmawiać
Jeśli pytasz o samych piłkarzy indywidualnie a nie o piłkarzy tworzących zespół no to uważam, że jest więcej niż tylko Barca. |
|
|
|
 |
spavacz
|
Wysłany: 2011-04-25, 21:59
|
|
|
Angst - moim zdaniem tych zespołów jest kilka:
Liga angielska: Chelsea, Arsenal, Manchester City i Liverpool
Liga hiszpańska: Barcelona i Real
Liga włoska: Inter i Milan
Liga niemiecka: Bayern
Oczywiście pod uwagę brałem piłkarzy, których można uznać za bardzo rozpoznawalnych, a w Manchesterze to w zasadzie tylko Rooney, Giggs, Nani i van der Sar. |
_________________ Pozdrawiam, Spav |
|
|
|
 |
zukole
|
Wysłany: 2011-04-25, 22:35
|
|
|
No to liverpool i bayern ( z akcentem na bayern ) są największymi przegranymi zespołami z liczących się lig |
|
|
|
 |
truskawek
|
Wysłany: 2011-04-26, 00:11
|
|
|
| spavacz napisał/a: | | rozpoznawalnych |
W USA w Red Bull'u gra Henry.
A na poważnie:
Piłkarz A jest lepszy od B bo występuje w większej ilości reklam? Gra w lepszej reprezentacji? Dla mnie piłkarz, który gra nonszalancko, robi widowiskowe sztuczki "wozi" się z piłką jest forszy od tego, który zaciska zęby i przez nieraz 120 min. "utrudnia" grę rywalowi, "targa" dla kolegów, "tyra" na rzecz zespołu. Piłka nożna to nie koszykówka, w której robi się konkursy wsadów czy porównuje się indywidualne statystyki. Szacunek dla tych, którzy odnoszą sukces w zespole. |
|
|
|
 |
|
|