Forum.Gomoku.pl Strona Główna Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czym sie zajmujecie, Wasze hobby ?
Autor Wiadomość
Ece 
Wielki Admin ;)

Wysłany: 2004-08-17, 14:11   Czym sie zajmujecie, Wasze hobby ?

Temat, zeby wypisac co tam lubicie poza Gomoku.

Lone jakis fizyczny jest, Barfko kryptograficznie filozofuje, a Johanka jakas czeska jest ;)

Moim hobby jest wycinanie postow :lol:

Pozdrawiam :D

seba 

Wysłany: 2004-08-17, 14:16   

Ja lubie grać w kropki...... taka fajna gra, trzeba 5 kulek w jednej lini ułożyć..... znacie tą grę? :) A tak wogole to oczywiście gomoku, pente jest fajne, sport, muzyka, geografia.

Pozdrawiam
Seba

lonewolf 

Wysłany: 2004-08-17, 15:19   Re: Czym sie zajmujecie, Wasze hobby ?

Ece napisał/a:
Lone jakis fizyczny jest

Co to za figura jest, ja się pytam. :evil:

To ja już nie będę pisał o swoich hobby w takim razie, Ece "załatwił" trzy osoby w jednej linijce... :P :P :P

GoNdziO 
woj. Lubuskie

Wysłany: 2004-08-17, 15:20   

ogolnie sport ( koszykowka , siatkowka, pilka nozna, tenis ziemny i stolowy)
historia
geografia

adik 

Wysłany: 2004-08-17, 15:40   

Lubie wszystko co chodzi i żyje i można to wkurzać.

Poza tym gram w nogę, siatę, kosza (ostatnio rzadziej) i w Pecha.

Szkoły nie lubię, nie wiem jak można się czymś ze szkoły interesowac, poza WF-em i Infą :|

Pozdrawiam, Adik.

boreasmun 
boreasmun

Wysłany: 2004-08-17, 17:13   

siatkówka
trecking górski
słuchanie muzyki
czytanie ksiażek fantasy

no i niech będzie ... geografia :)

Barfko 

Wysłany: 2004-08-17, 17:16   

Z moimi hobby trzeba po trochu...

Zacznę od zapachów. Znam wszystko, co się pojawia na rynku i wiele rzeczy, których w Polsce nie uświadczysz. Chodzi o "perfumy". Może to się wydać puste zajęcie, ale tak naprawdę jest bardzo wymagające. Żeby zrobić sobie dobry warsztat i nos, trzeba pojechać gdzieś na zbiór lawendy, na destylację "essence absolute" i oczywiście samemu mieszać, ale to bardzo kosztowne hobby. Trzeba umieć wykrywać wszystkie przyprawy w potrawach, znać masę dziwnych cytrusów, znać prędkości wietrzenia piżma i civetu itp.

Przy okazji rozwija się podobnego typu umiejętności, tylko, że kulinarne.

Następne "hobby", to wyprawy do dżungli w poszukiwaniu nieznanych gatunków roślin szczególnie pnączy. Jest to w dużej mierze "teoretyczne" hobby :) (w dżungli nawet raz byłem...) ale koresponduję z ludźmi, którzy organizują takie wyprawy, czytam sprawozdania i mam otwarte zaproszenia od przyjaciół w Ekwadorze, Kostaryce i Puerto Rico. Zrobiłem za to wiele mini-wypraw w Europie i Ameryce Pn. w poszukiwaniu dobrze znanych gaunków roślin.

Może jeszcze o czymś wspomnę kiedyś...

kaka 

Wysłany: 2004-08-17, 20:30   

Mamy podobne zainteresowania. Uwielbiam Geografie i Historie. Co do gegry mam coś wspólnego z Borea;). Lubie astronomie. Lubię Polityke(pzdr. dla Deina i Minuta:P hehehehee). Jestem kiepskim umysłem ścisłym( nawet bardzo) ale nie przeszkadza mi to lubieć fizyki :) Fajnie wiedzieć jak to się kręci :P
Poza tym uwielbiam sztuke szeroko rozumianą tj.:
malarstwo(szczególnie impresjonizm), dobrą książke(science fiction,fantazy,kryminały,sensacyjne i wiele innych), sport (to zdecydowanie też sztuka i to jedna z fajniejszych jej odmian), muzyka (lubie prawie każdy gatunek jeśli tylko nie jest to bezsensowne i prostackie granie dla zrobienia kasy)
Kurcze dużo tych rzeczy. A jaki miałem problem z wyborem tego co studiować. Hehehe

-Barfko to jednak spoko gość. Kto by pomyślał...:) Teraz się będziesz musiał bardziej postarać, żebym Cię krytykował.

pozdrawiam.

P.S. Lubię pisać o wszystkim otwarcie(jak powyżej). Lubie jak wszystko jest jasne i proste (jak 8).

adik 

Wysłany: 2004-08-17, 23:07   

Ja też się interesuję polityką :rotfl:

Nie żartuje. Moja ulubiona partia to PiS, bo robi najmniej hałasu, ale niestety wygrają politycy PO z człowiekiem mataczącym na czele.
W ogóle wszystkim po trochu się interesuje.

Pozdrawiam, Adik.

Hozjusz 

Wysłany: 2004-08-18, 13:05   Re: Czym sie zajmujecie, Wasze hobby ?

Heh... Ciekawy temat, trzeba przyznać :) Ja interesuję się tyloma różnościami, że w sumie po co wymieniać, chyba tylko po to, żeby kogoś uśpić :wink:

Zresztą wszyscy wiedzą, że moim głównym hobby jest nahalne (bo innego nie może być) nawracanie, apologia Wiary, zgłębianie arkanów teologii, tłumaczenie modlitw, słuchanie Mszy Św... i w ogóle religia :P

Ece napisał/a:
Moim hobby jest wycinanie postow :lol:

No to je sobie zmień :] Pomyśl, że hobby to takie rękawiczki :P

Ece 
Wielki Admin ;)

Wysłany: 2004-08-18, 13:24   

Barfko, ile Ty masz zainteresowan ? A moze to taka sciema, ze niby na wszystkim sie znasz :>

Tak na powaznie, to od pewnego czasu w kregu moich zaintersowan, a dokladnie hobby, jest administracja linuksem (serwery, sieci) :] Srednio mi to idzie i co rusz przeinstalowuje linuksa (aktualnie mam Mandrake 10 i Aurox 9.4) i takie rozne :D Jak znajde chwile, to odpale jakis program emulujacy wirtualna maszyne i tam moze inne dystrubucje poinstaluje :]

Z zainteresowan, to rynek uslug hostingowych i sprawy z tym zwiazane, a takze finanse (takie studia) z naciskiem na rynek uslug bankowych w Polsce (notabene chory).

misiekbialy

Wysłany: 2004-08-18, 17:53   

barfko napisz cos wiecej o jednym jak i drugim hobby. jak dla mnie oba sa zajebiste.

Barfko 

Wysłany: 2004-08-19, 01:13   

Dzięki za zainteresowanie. Nie chciałbym śmiecić, ale też nie chcę zignorować...

Człowiekowi raz na jakiś czas wydaje się, że zbliżył się do absolutu. Doznaje olśnienia albo coś w tym rodzaju. Takiego zbliżenia musieli doznać misjonarze przybyli z konkwistadorami ujrzawszy po raz pierwszy pnącza Nowego Świata o wyjątkowo niesamowitych kwiatach noszących ślady pewnego wydarzenia z przed prawie szesnastu wieków. Powstały ryciny, mity, adaptacje lokalnych mitów *), ekstrakty "wpływające na świadomość”:), kolekcje w ogrodach królewskich. Wszystko to czeka na kogoś, kto będzie to z "pasją" studiował.

Mnie kiedyś, co noc gaj pomarańczowy olśnieniami męczył. Takie małe białe kwiatki o obłędnym zapachu, w nocy naprawdę obłędnym. Spać się nie dało, chyba w półśnie jakieś dziwne rzeczy się ze mną działy. Wrażliwość na zapachy chyba. No, i znalazłem sobie zajęcie przypominające np. zielarstwo, polegające na wałęsaniu się po różnych miejscach (włączając w to sklepy i sklepiki) i notowaniu czegoś tam w zeszycie*), mieszaniu różnych rzeczy i oczywiście wąchaniu. Po prostu z tego nie wyrosłem. A fantasy też czytam:).

Tyle o genezie. Jest w tym obsesja, która oznacza wyjątkową radość płynącą ze szczegółów (potrafię godziny spędzić nad listą kultywarów, a to jest sucha botaniczna informacja tylko) niekoniecznie ogólnie uważanych za fascynujące. Cokolwiek więcej napiszę, to będą szczegóły takie, a i tak już za dużo miejsca zająłem.

*) Chodzi o to, że to nie są pasje zupełnie niewinne. Jest czarna strona :twisted: . Symbolika kwiatu jest mocno zagnieżdżona w smutną historię Ameryki Płd., Hiszpanie w swej niesamowitej antropologicznej intuicji potrafili nawet kwiat wykorzystać. Natomiast Jean-Babtiste Grenouille nie potrzebował zeszytu (miał "nos lepszy od ćmy", i absolutną pamięć do woni), a w obsesyjnej pogoni za zapachem był zimnym seryjnym mordercą. Żebyście sobie nie myśleli...

Nadaje się do skasowania w całości, bo za dużo miejsca tu zajmuje, a przecież chcemy się czegoś o każdym dowiedzieć.

Hozjusz, z ciekawości niekłamanej pytam: bliżej Tobie do Tomasza, czy Augustyna? Podejrzenie dość oczywiste, że do Tomasza, ale nie wiadomo w sumie.

Napiszcie wszyscy coś więcej, to może nie będzie mi tak głupio.

boreasmun 
boreasmun

Wysłany: 2004-08-19, 09:35   

Czuje sie nieco oniesmielony przeciętnościa moich zainteresowań na tle uczestników tego forum, ale żeby Barfko nie czuł sie głupio jakoś rozwine moja lakoniczna wypowiedź.

siatkówka - jakies pół roku treningów w klubie wifama Łódź dawno temu, w liceum oczywiscie kadra szkoły i w czwartej klasie wicemistrzostwo powiatu i srebrny medal. Jestem niski i nisko skacze jak na siatkarza ale grajac na wystawie sobie jakos radzę, gram w II lidze amatorskiej w Łodzi w zespole IzzyBanku http://www.sals.lodz.prv.pl/ gramy na jednego rozgrywajacego sporo gry kombinacyjnej - naprawde daje satysfakcje, choc sporo drużyn jest od nas lepszych

trecking górski - jak na razie głównie po Polsce i Tatrach Słowackich na Rysach byłem 3 razy w tym ostatnio od strony słowackiej, zazwyczaj chodze w małej grupie znajomych z klasy lub z tatą, ostatnio dwa tygodnie byłem sam w beskidzie sadeckim. Za tydzień wyjeżdżam do Bułgarii gdzie jak dobrze pójdzie zdobedę szczyt Musała 2925 m n p m.

słuchanie muzyki - punk rock, rock, grunge - uwielbiam chodzic na koncerty i pogować, niestety nie umiem na niczym grać ani nie mam głosu :/

czytanie książek - z fantasy to przede wszystkim Saga o wiedźminie, która jak dla mnie jest więcej niz zwykłą ksiązką, rozmach opisania świata, szyderczy humor, panoramiczne ujecie tematu, niekonwencjonalne zakończenia wielu watków, gorzki smak bohaterstwa i ostateczny triumf skurwysynów sprawiają, że jest to najbardziej prawdziwa powieść jaka znam. Poza tym oczywiscie Pratchett i jego śiwat dysku oraz wielu innych autorów. Z Science fiction - Andrzej Zajdel, Kir Bułyczow, Piers Anthony i cykl o Enderze oraz wielu innych.

Mam nadzieje, że nie zanudziłem
Janek

angst 
Członek Zarządu
Kapitan IRP

Wysłany: 2004-08-19, 20:03   

Barfko - a co wąchałeś jak pisałeś tamten post? :P Moje ulubione perfumy - Gianni Versace Blue Jeans...

Co do hobby - sport, muzyka oraz gry...

Ze sportu - najlepiej mi chyba idzie gra w piłkarzyki (trambambula, piłka stołowa). W miarę dobrze gra mi się w pingponga. Chyba nie ma sportu, którego nie lubię...

Muzyka - mroczna, smutna, trudna i (dla ogółu) nieprzyjemna

Gry - od gomoku zaczynając na pente kończąc ;) Szczerze powiedziawszy nie mam siły żeby pisać teraz o swoich zainteresowaniach tak szeroko i Barfnie :P Jak znajdę Chwilkę to rozwinę temat, może nawet w formie poetyckiej ;)

Pozdrawiam

Angst

Odpowiedz do tematu