Forum.Gomoku.pl Strona Główna Forum.Gomoku.pl
Forum Polskiego Stowarzyszenia Gomoku, Renju i Pente

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa opcja w gomoku
Autor Wiadomość
bad_mojo 
recenzent ludzkości


Dołączył: 10 Lip 2004
Posty: 1572
Skąd: Konstancin-Jez.
Wysłany: 2005-04-27, 02:10   Nowa opcja w gomoku

Co wy na to, żeby wprowadzić opcję liczenia gier na stole. Często ludzie patrzą, czy rozegrali parzystą liczbę gier i ile ich było.... A tak można by na bierząco to śledzić. Albo w ogóle zrobić opcję pojedynków, że od razu pokazywałby się wynik i np ile gier zostało do końca... Ciekawe tylko jak to wygląda od strony technicznej...

P.S. to jest 11 000 post ;)
_________________
Think for yourself. Question authority. / People tell me what to say, what to think and what to play.
 
 
 
explorer 

Dołączył: 03 Kwi 2005
Posty: 166
Skąd: Opole
Wysłany: 2005-04-27, 07:13   

Może lepiej wprowadzić przymusową liczbę gier, np. op. stoł ustawia na 4 gry i jest przymus zagrania 4 gier. Dzięki temu osoby które uciekają z punktami lub jak przegrają to wieją nie mieli by takiej możliwości. ;-)
 
 
giętki 

Dołączył: 04 Maj 2004
Posty: 36
Skąd: Zamość
Wysłany: 2005-04-27, 07:58   

dobry pomysl, odechcialo by sie lamom uciekac po jednej partii :)
_________________
_ja_nie_ jestem gietki1991 :P
 
 
 
sekta 
Sekcia :D


Dołączył: 15 Maj 2004
Posty: 111
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-04-27, 09:18   

explorer napisał/a:
Może lepiej wprowadzić przymusową liczbę gier, np. op. stoł ustawia na 4 gry i jest przymus zagrania 4 gier. Dzięki temu osoby które uciekają z punktami lub jak przegrają to wieją nie mieli by takiej możliwości.


Kiedyś to już było poruszone w hyde parku, ale nie wypaliło :(
bad_mojo napisał/a:
Co wy na to, żeby wprowadzić opcję liczenia gier na stole. Często ludzie patrzą, czy rozegrali parzystą liczbę gier i ile ich było.... A tak można by na bierząco to śledzić.


Dobry pomysł :wink:

bad_mojo napisał/a:
P.S. to jest 11 000 post


Bad, to był 14 041 post a nie 11 000 :mrgreen:
_________________
P0zdr0 :P
 
 
przemek_nh 
Ogame uni 35 i 44

Dołączył: 25 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-04-27, 10:01   

explorer napisał/a:
Może lepiej wprowadzić przymusową liczbę gier, np. op. stoł ustawia na 4 gry i jest przymus zagrania 4 gier. Dzięki temu osoby które uciekają z punktami lub jak przegrają to wieją nie mieli by takiej możliwości. ;-)


Powinno tak byc. Jest tak na chinczyku tryktraku to i na gomoku powinno.
 
 
 
dusksky 
lubie zimne piwo


Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 596
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2005-04-27, 15:35   

A co zrobicie jak ustawicie 4 gry i siec wam padnie po 1 rundzie? - 3 porazki?

Pozdrawiam
Zbyszek
_________________
The higher you are
The farther you fall
The longer the walk
The farther you crawl.
 
 
przemek_nh 
Ogame uni 35 i 44

Dołączył: 25 Paź 2004
Posty: 89
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-04-27, 16:27   

dusksky napisał/a:
A co zrobicie jak ustawicie 4 gry i siec wam padnie po 1 rundzie? - 3 porazki?



Przypadek losowy. Rzadko sie zdaza.
 
 
 
Ece 
Wielki Admin ;)


Dołączył: 27 Kwi 2004
Posty: 1680
Skąd: Dublin
Wysłany: 2005-04-27, 18:11   

Cytat:
A co zrobicie jak ustawicie 4 gry i siec wam padnie po 1 rundzie? - 3 porazki?

Propozycja byla kiedys, zeby chociaz ustawic koniecznosc rozegrania parzystej liczby pojedynkow, co rozwiazuje ten problem.
 
 
 
despair 
the hardcorebaby:)


Dołączyła: 21 Cze 2004
Posty: 174
Skąd: Bialystok
Wysłany: 2005-04-27, 20:41   

jak ktos zwiewa po1 partii, to najlatwiej mu ignora walnac i wiecej z nim nie grac, to rozwiazuje problem. ;)
ciekawe jakby w statystykach wygladal przebieg partii 'do 4'. ;)
_________________
Dear God. We can save the world. Give us only a source code !
http://bash.org.pl/top50
 
 
 
dusksky 
lubie zimne piwo


Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 596
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2005-04-27, 21:24   

despair napisał/a:
jak ktos zwiewa po1 partii, to najlatwiej mu ignora walnac i wiecej z nim nie grac, to rozwiazuje problem. ;)
ciekawe jakby w statystykach wygladal przebieg partii 'do 4'. ;)


Mozna by zrobic tak ze jesli np. ustawiamy ilosc gier na 8 i powiedzmy net nam padl po 3 grach to mamy tylko 1 porazke poprstu zaokragla do najblizszej liczby parzystej. A jesli rozegralismy 4 z 8 i net nam padl to niemy zadnej porazki. A najlepszym rozwiazaniem bylo by jak by system naliczal punkciki tylko za parzysta liczbe gier czyli jesli zagramy jedna gre wygramy i zwiejemy to niedostaniemy punkcika jesli zagramy 3 gry i wygramy 3 i uciekamy system nalicza tylko punkciki za dwie partie. Natomiast jesli zagramy 3 gry i w trzeciem pojednyku mamy przegrana i zwiejemy to normalnie serwer nalicza punkciki za dwie parie + ta 3 jako ucieczka. Ciekawe czy ktos mnie zrozumial :lol:

Pozdrawiam
Zbyszek
_________________
The higher you are
The farther you fall
The longer the walk
The farther you crawl.
 
 
jopq 
retired


Dołączył: 10 Cze 2004
Posty: 738
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2005-04-27, 21:24   

Ignor rozwiązuje problem jeżeli grasz na 1 nicku.
 
 
Mat_xp 


Dołączył: 25 Mar 2005
Posty: 16
Skąd: Jawiszowice
Wysłany: 2005-04-27, 23:34   

Jak już Ece powiedział propozycja kiedyś już była i przepadła.

:? Jeśli nie pojawi się jakaś sensowna argumentacja, która przekonała by Mafa to i ten temat przepadnie a gomoku na Kurniku się nie zmieni. :cry:


Pozdrawiam, Mateusz
_________________
Gomoku to nie zoo, nie potrzeba nam lam !!!
 
 
 
sekta 
Sekcia :D


Dołączył: 15 Maj 2004
Posty: 111
Skąd: Łódź
Wysłany: 2005-04-28, 08:33   

despair napisał/a:
jak ktos zwiewa po1 partii, to najlatwiej mu ignora walnac i wiecej z nim nie grac, to rozwiazuje problem. ;)
ciekawe jakby w statystykach wygladal przebieg partii 'do 4'. ;)


Nie lubie dawać ignorów (musiałbym dać ignory połowie gomokowców :mrgreen: ) bo np. nie widze co ktoś póżniej pisze na czacie głownym a nie przepadam za czytaniem "wycinków" :roll:

dusksky napisał/a:
despair napisał/a:
jak ktos zwiewa po1 partii, to najlatwiej mu ignora walnac i wiecej z nim nie grac, to rozwiazuje problem. ;)
ciekawe jakby w statystykach wygladal przebieg partii 'do 4'. ;)


Mozna by zrobic tak ze jesli np. ustawiamy ilosc gier na 8 i powiedzmy net nam padl po 3 grach to mamy tylko 1 porazke poprstu zaokragla do najblizszej liczby parzystej. A jesli rozegralismy 4 z 8 i net nam padl to niemy zadnej porazki. A najlepszym rozwiazaniem bylo by jak by system naliczal punkciki tylko za parzysta liczbe gier czyli jesli zagramy jedna gre wygramy i zwiejemy to niedostaniemy punkcika jesli zagramy 3 gry i wygramy 3 i uciekamy system nalicza tylko punkciki za dwie partie. Natomiast jesli zagramy 3 gry i w trzeciem pojednyku mamy przegrana i zwiejemy to normalnie serwer nalicza punkciki za dwie parie + ta 3 jako ucieczka. Ciekawe czy ktos mnie zrozumial :lol:

Pozdrawiam
Zbyszek


Pomysł nawet dobry ale czy coś takiego jest do wykonania ? :roll:
Nawet jak jest to nie wiadomo czy MAFowi chciało by się to robić..
Może uznać, że ten pomysł za mało "wnosi" a za dużo czasu zajmuje jego wykonanie.. :(
_________________
P0zdr0 :P
 
 
ermijo 


Dołączył: 07 Maj 2005
Posty: 1954
Skąd: N49°37`E20°42`
Wysłany: 2005-05-11, 09:50   

A co myślicie o tym, żeby gdzieś w okienku na lub w opcjach była wyświetlana informacja o lagach. Czasem ludzie się tłumaczą, że mają lagi jak przegrywają, co nie zawsze może oznaczać prawdę. Fajnie by było wiedzieć jakie się ma połączenie. Oczywiście można to zrobić komendą "ping", ale wydaje misię to głupie. Na wp.pl w grach jest takie info, jakie kto ma opóźnienie, można zobaczyć swoje i przeciwnika.

Mam pytanie, czy lagi są uwzględniane w czasie gry? Jeśli ktoś miałby lagi 2sec. to gra na minutę by się wydłużyła. MOze było by to nie fair, bo przeciwnik mógłby dłużej myśleć, i miałby problemy tylko z przesyłaniem wiadomości.
_________________
Always: "Homo ludens"
Never: "Homo faber"
 
 
ermijo 


Dołączył: 07 Maj 2005
Posty: 1954
Skąd: N49°37`E20°42`
Wysłany: 2005-05-15, 10:51   

Co sądzicie o tym, żeby po blokadzie konta ( np. za nabijanie, lub oddawanie punktów) , można było używać tego nicka tylko do gier towarzyskich + możliwość czatu. Taka decyzja należałaby do operatora pokoju, czy dać blokadę "twardą" ( niemożność logowania się na nick), czy też blokadę "lekką" ( zakaz grania gier rankingowych ) . :?:
_________________
Always: "Homo ludens"
Never: "Homo faber"
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group